Dolar 32,2315
%-0.33
Euro 34,7841
%-0.08
Altın 2.395,330
%0.08
Bist-100 10.277,00
%0.67

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Yaralı TİKA uzmanına ziyaret

Yaralı TİKA uzmanına ziyaret

TİKA görevlisi Mustafa Haşim Polat, üç gün önce görevli olduğu Somali’de kimliği belirsiz kişilerce ayağından vurulmuştu.

  • Ege Postası
  • 06.10.2012 - 09:40
 ANKARA- Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ ve İzmir Milletvekili, Dışişleri Komisyonu Üyesi Rifat Sait, Somali'de ayağından vurularak yaralanan TİKA uzmanı Mustafa Haşim Polat’ı Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Tıp Fakültesi hastanesinde ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini ilettiler.

 Bozdağ, "Polat, inşallah ayağa kalktıktan sonra yine iyilik elçiliğine ve iyilik yapmaya devam edecek" dedi. Mustafa Haşim Polat'ı tedavi gördüğü Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde ziyaret ederek, durumu hakkında bilgi alan Bozdağ, Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın olayı öğrenir öğrenmez Cibuti'ye ambulans uçak gönderdiğini söyledi. TİKA uzmanlarının Putland bölgesine Somalili bakanlarla giderken bir grup tarafından yollarının kesildiğini anlatan Bozdağ, şunları söyledi: "Orada bir çatışma oluyor. Bu çatışma sonrası Mustafa, ayağından yaralanıyor. Tabii biz hemen harekete geçtik. Sağlık ve Dışişleri Bakanlığımız herkes teyakkuz halinde oldu. Buradan uçak gönderdik. Oradakileri harekete geçirdik. Mustafa'yı hemen Türkiye'ye yetiştirdik. Allah'tan orada da müdahale edilmiş ve ilk müdahale sağlıklı yapılmış.

" Milletvekili Rifat Sait de TİKA’nın dünyanın dört bir köşesine hizmet götürdüğünü ve zor şartlar altında başarılı görevler gerçekleştirdiğini söyledi.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.