Dolar 32,2995
%-0.12
Euro 34,7983
%-0.04
Altın 2.407,090
%0.57
Bist-100 10.250,00
%-0.27

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Devletin 'gizli' bürokratları

Devletin 'gizli' bürokratları

TBMM’deki gizli görüşmelere milletvekilleri dışında kimse katılamıyor. Ancak özel izinle devletin 9 bürokratı, Suriye’ye asker gönderme tezkeresine ilişkin oturumda yer aldı.

  • Ege Postası
  • 06.10.2012 - 09:11
 ANKARA - Anayasa ve içtüzük gereği TBMM’de yapılan gizli oturumlara milletvekilleri dışında kimse katılamazken, devletin 9 bürokratı, özel izin ile Suriye’ye asker gönderme tezkeresine ilişkin gizli görüşmede yer aldı.

TBMM’de kapalı oturuma geçilmeden önce Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz iki ayrı önerge vererek, gizli oturuma katılmasını istedikleri bürokratlar için izin istedi. Milletvekillerinin onayının ardından Dışişlerinden, Müsteşar yardımcısı Halit Çevik, Büyükelçi Ömer Önhon ile Bakan danışmanları Ali Sarıkaya ve Gürcan Balık da kapalı oturumu izledi. Balık son çıkan büyükelçiler kararnamesi ile UNESCO Daimi temsilciliğine atanmıştı.

Milli Savunma Bakanlığı Müsteşarı Korgeneral Ümit Dündar, Müsteşar yardımcısı Tuğgeneral Akif Vurucu, Genel Plan Prensipler Daire Başkanı Tuğgeneral Kemal Başak ile aynı daireden Albay Metin Oğuzhan ve Yarbay Murat Yaman da gizli görüşmeler sırasında Genel kurulda hazır bulundu.

Anayasa ve iç tüzük gereği TBMM’deki gizli oturumlara, milletvekillerinin dışında sadece Cumhurbaşkanı ve yeminli stenograflar ile, izin verilen bürokratlar katılabiliyor. Gizli oturum tutanakları, 10 yıl süreyle açıklanamıyor ve devlet sırrı olarak saklanıyor.

(Gazeteport)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.