Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Yabancı yatırımcılar Aliağa sanayisini inceledi

Yabancı yatırımcılar Aliağa sanayisini inceledi

İzmir'in Aliağa İlçesi'ne yabancı yatırımcı çekmeyi hedefleyen Aliağa Ticaret Odası (ALTO) İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) yetkilileri ile İzmir'de faaliyet gösteren yabancı ülke ofislerini ilçeye davet ederek Aliağa sanayisini yerinde incelemelerini sağladı.

  • Ege Postası
  • 27.04.2016 - 15:08

İzmir'de faaliyet gösteren ABD Ticaret Müsteşarlığı, Alman Türk Ticaret ve Sanayi Odası, Bremen Kalkınma Ajansı, İngiltere Ticaret ve Yatırım Ofisi ve Hollanda Ticaret Destek Ofisi yetkilileri Aliağa'yı ziyaret ederek sanayi koşullarını yerinde inceledi. Heyet, Aliağa Organize Sanayi Bölgesi (ALOSBİ) ve Ege Kule firması ile başlayan ziyaretler kapsamında, petrokimya, rafineri bölgesi, gemi söküm bölgesi ve Nemrut limanlar bölgesinde APM Terminal's Limanı ve demir çelik bölgesini gezdi. Aliağa'nın mevcut sanayi potansiyelinin Ege Bölgesi ve Türkiye için hayati önem taşıdığının altını çizen ALTO Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Saka, bünyesinde barındırdığı stratejik sektörlerle Aliağa'nın dev bir sanayi kenti konumunda olduğunu, gelecek 50 yıllık projeksiyonunun planlı ve ihtiyaçlar doğrultusunda yapılmasının önemini vurguladı. Aliağa'nın hızla geliştiğine ve gelişmeye paralel plansızlıktan kaynaklı altyapı eksikliklerinin doğduğuna dikkat çeken Saka, planlamaların zamanında yapılarak ileride doğacak büyük sorunların önüne geçilebileceğini vurguladı. Saka, "Aliağa sanayisi hızla gelişiyor ve devamlı yatırım alıyor. Dolayısıyla bazı altyapı eksiklikleri ortaya çıkıyor. Bu altyapı eksikliklerinin yatırımcının Aliağa'ya gelmesine engel olacak boyuta gelmeden planlanması gerekiyor. Oda olarak ilgili kurumlarla diyaloğumuzu artırarak Aliağa'nın planlanması ve Aliağa'ya yabancı yatırımcıları daha yoğun çekebilmek için gerekli zemini oluşturmak istiyoruz" dedi.

İZKA Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Sedef Özer ise Aliağa'nın var olan potansiyeli ve avantajlarıyla yabancı yatırımcıların öncelikleri arasında yer alması gerektiğini ifade ederek, bu konuda ülke ofisleri ile işbirliği içinde olduklarını ifade etti. Aliağa Organize Sanayi Bölgesi'nin (ALOSBİ) yatırımcılar için sunduğu ideal koşulların ve Aliağa Limanlarının potansiyelinin etkileyici olduğunu anlatan Özer, "Aliağa yatırım açısından ülkenin gözde ilçelerinden biri durumunda. Aliağa'ya yatırım yapmak isteyen ve bizden Aliağa hakkında bilgi almak isteyen yabancı yatırımcılar bulunuyor. Bu anlamda İzmir'de faaliyet gösteren yabancı ülke ofisleri ile birlikte Aliağa sanayisini yerinde görerek ve Aliağa sanayisinin gelişimini yerinde izleyerek daha detaylı bilgi edinme fırsatı bulduk. Yatırım destek ofisi olarak İzmir'in kalkınması için doğru sektörlerde, doğru yatırımların doğru yerlerde yapılması için çaba harcamaya devam edeceğiz" dedi. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.