Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kocaoğlu'ndan ikisi bir arada açılış

Kocaoğlu'ndan ikisi bir arada açılış

İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ tarafında organize edilen 6. OLIVTECH - Zeytin, Zeytinyağı ve Teknolojileri Fuarı ile EKOLOJİ İZMİR - 7. İzmir Organik Ürünler Fuarı törenle başladı. Durgun geçen sektöre Büyükşehir morali

  • Ege Postası
  • 27.04.2016 - 13:26

ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- 113 katılımcıya ev sahipliği yapan Ekoloji İzmir ile 254 katılımcıyı ağırlayan Olivtech Fuarı’nda çıtayı yükseltmeyi hedeflediklerini açıklayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “Bu iki fuarımıza seneye başka zenginlikleri de ekleyeceğiz. Zeytinyağı ve organik fuarlarımızı da aynı mermer, gelinlik, mobilya, ayakkabı fuarları gibi başarılı fuarlardan tanesi yapmak istiyoruz. Geçen yıla oranla daha fazla katılım var. Daha da başarılı olacağız. Fuarın başarısı ihracata da katkı sağlayacak” dedi.

Gaziemir Fuar İzmir’de yapılan açılış törenine Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu başta olmak üzere, ilçe belediye başkanları, sektörle ilgili odaların, derneklerin, kuruluşların başkanları ve temsilcileri, firma sahipleri, üreticiler katıldı.

“İHRACATA BÜYÜK KATKI”

Açılışı gerçekleşen iki ayrı fuar hakkında bilgiler veren ve hedeflerinin katılımı arttırmak olduğunu aktaran İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu “Zeytin ve zeytinyağı fuarına çok önemli bir katılım var. Türkiye’nin her yanından, Ege’nin her noktasından zeytin üreticileri, zeytinle üretimiyle ilgili ekipmanların, aletlerin yer aldığı bir fuardayız. En önemli firmalarımız burada. Herkese katılımları için teşekkür ediyorum. Çanakkale’den Fethiye’ye kadar olan bölge Türkiye’nin en fazla zeytin üretimi yapılan alanı. Fuarımız Türkiye’deki zeytincilerimizin ve üreticilerimizin, yurt dışından gelecek olanların buluşma noktası. Herkes son derece memnun. Bu fuarları biz devam ettirdikçe, Türkiye ve Ege zeytini hem Türkiye’de hem de dünyada daha fazla tanınacak ve ihracatımız da artacak. Bizim İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin dağıttığı fidanlar ile zeytin ve zeytinyağı üretimi de artacak. Bizim hedef olarak seçtiğimiz yerelde kalkınma, kırsalda kalkınma gayemize tüm ülkemizle beraber ulaşmış olacağız. Daha sonra da organik fuarımızı da gezeceğiz. İzmir’de yıllar önce başlattığımız organik tarım üretimi hızlı bir şekilde yayıldı. Hem giyimde, hem de yiyecekte gelecek organikte, iyi tarımda. Başından beri bunu destekliyoruz. Geçmişte bu alanda çok az firma vardı. Bugün organik fuarımıza da 113 firma katılıyor. Umarız seneye bunu arttırarak devam ederiz. Bu iki fuarımıza seneye başka zenginlikleri de ekleyerek zeytinyağı ve organik fuarlarımızı da aynı mermer, gelinlik, mobilya, ayakkabı fuarları gibi başarılı fuarlardan tanesi yapmak istiyoruz. Geçen yıla oranla daha fazla katılım var. Daha da başarılı olacağız. Bizler de daha fazla alıcı getirerek, ziyaretçi getirerek fuarlarımızın gelişmesini destekliyoruz” dedi.  

İLK ZİYARET BAŞKAN KOCAOĞLU’NDAN

Kurdele kesiminin ardından Kocaoğlu önderliğindeki heyet stantları gezdi. Olivtech Fuarı içinde sık sık stantlara giren Kocaoğlu, zeytinyağı tattı, bol bol zeytin yedi. Büyükşehir Belediyesi’nin Yarımada temalı hazırladığı tematik stantta da basın mensuplarını ağırlayan Aziz Kocaoğlu, ardından Ekoloji Fuarı’nı ziyaret ederek, ürünleri yerinde inceledi.

HAFTASONU ÜCRETSİZ OLACAK

Profesyonel ziyaretçi girişlerinin ücretsiz olduğu fuarlar, son tüketiciler için 27-28-29 Nisan’da 10 TL, 30 Nisan Cumartesi günü ücretsiz olacak. Ziyaretçiler tek bir bilet ile iki fuarı birden gezebilecek. Birbirinden renkli etkinliklere ev sahipliği yapacak ve alanında uzman birçok değerli konuğu ağırlayacak olan fuarların ziyaret saatleri, 10.00 – 19.00 arasında gerçekleşecek. Sadece organik sertifikalı ürünlerin sergilendiği Ekoloji İzmir’de; bebek eşyalarından, tekstile, kozmetikten organik gıdaya birçok sağlıklı ürün bulunuyor.

Fuar İzmir D holünde gerçekleştirilen fuar, 22 ilden 113 katılımcıya ev sahipliği yapıyor. Sınırlı yeşil teknoloji girişimcilerinin de yer aldığı fuarlar süresince sergi dışında kurulan “Organik Pazar”, tüm organik ürünlerin bir arada sergilendiği “Demo Dükkan” ile tüm gün açık olan ve menüleri katılımcıların teşhir ürünlerinden oluşan “Organik Restoran” ziyaretçilere hizmet verecek. Ayrıca organik tekstil ürünlerinin bir arada bulunduğu alan da fuar boyunca ziyaretçiler tarafından görülebilecek. Ekoloji İzmir Fuarı kapsamında geçtiğimiz yıl oluşturulan Ekoloji Ormanı’ndaki ağaçlandırma çalışmalarını sürdürülebilir kılmak amacıyla her katılımcı firma için fidan dikimi de gerçekleştiriliyor.

Ekolojik Tarım Organizasyonu Derneği çözüm ortaklığında organize edilen Ekoloji İzmir, T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, T.C. Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB), Ege İhracatçı Birlikleri, İzmir Ticaret Odası ve Uluslararası Organik Tarım Hareketleri Federasyonu (IFOAM) desteğiyle düzenleniyor.

ZEYTİNCİLİK SEKTÖRÜ BU FUARDA BULUŞUYOR

12 il ve 2 ülkeden toplam 254 katılımcıyı ağırlayan Olivtech Fuarı ise zeytin ile zeytinyağını ziyaretçilerle 6. kez bir araya getiriyor. 4 gün sürecek fuarda; zeytin, zeytinyağı, süt ve süt ürünleri, turşu, zeytinyağlı sabunlar, fidan, tohum, gübre, ambalaj malzemeleri, üretim teknolojileri, saklama üniteleri, zeytin stoklama tankları, cam şişe, mantar, gıda analiz laboratuarları, laboratuar analiz cihazları, zeytin işleme makineleri ve ekipmanları, hasat makineleri, sektörel yayınlar ve kuruluşlar sergileniyor. Fuar, özel tadım atölyeleri, çeşitli yörelerin zeytin ve zeytinyağlarını buluşturan Oil Bar’lar, interaktif paneller, ünlü şeflerin yemek şovlarıyla devam edecek.

Ünlü şeflerden Refika Birgül 28 Nisan’da, Özgür Şef ise 29 Nisan’da birbirinden lezzetli yemek tariflerini ziyaretçilerle paylaşacak. Fuar İzmir C holünde düzenlenen Olivtech; KOSGEB, Ege İhracatçı Birlikleri, İzmir Ticaret Borsası,Ege Bölgesi Sanayi Odası,İzmir Ticaret Odası, Ulusal Zeytin ve Zeytinyağı Konseyi, TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Ege Bölge Şubesi, TMMOB Gıda Mühendisleri Odası Ege Bölge Şubesi ve TMMOB Kimya Mühendisleri Odası desteğiyle gerçekleştiriliyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.