Dolar 32,4062
%-0.05
Euro 34,7080
%-0.27
Altın 2.433,500
%-0.06
Bist-100 10.083,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Vizyondaki filmler

Vizyondaki filmler

İzmir sinemalarında vizyona giren filmler

  • Ege Postası
  • 17.10.2014 - 13:02


ÜÇ,İKİ,BİR.. KESTİK

İdealist bir genç olan Süleyman'ın yegane hayali, bir sinema filmi çekip yaşadığı köy hayatından sesini dünyaya duyurmaktır. Şans ondan yana güler ve bir çekilişten kamera kazanır. Hemen en yakın arkadaşı Galip ile küçük bir ekip kurarak hayalindeki filmi çekmeye başlar. Fakat sinema konusunda oldukça amatör olan bu ekibi binbir zorluk beklemektedir... Yapımcılığını Makasfilm ve Zayka yapımın üstlendiği filmin yönetmen ve senaristi ise Kerem Sarı. Filmin kadrosunda Mustafa Kılınç, Evren Maral, Nuri Yiğit, Recep Yener ve Yakup Yavru gibi isimler yer alıyor. 



HAY WAY ZAMAN

Dersim katliamında ailesi öldürülen ve yaralanan ağabeyiyle birlikte yollara düşen Emoş Gülver, bu zorlu yolculuk sırasında ağabeyini de kaybeder. Artık tek başınadır ve sahip olduğu dil, inanç ve kültürden çok uzakta başka bir hayata başlamak zorunda bırakılır. Aradan 74 sene geçtikten sonra köklerini arama ve belleğindeki anıları hatırlama zamanı gelir. Onu hiç yalnız bırakmayan kızı Serpil ile birlikte yola çıkan Emoş Gülver, kökleri ve çok uzun zaman önce kaybettiği kimi aile fertleriyle yeniden buluşacaktır... Emoş Gülver'in dokunaklı hikayesinin yanısıra o tarihte Dersim'de bulunan bazı askerlerin de itiraf ve yüzleşme hikayelerini de izleyiciyle buluşturan filmin yönetmen koltuğunda Nezahat Gündoğan bulunuyor.



YARGIÇ

Savunma avukatı Avukat Hank Palmer, yıllar sonra doğup büyüdüğü şehri yeniden ziyaret eder. Annesini kaybetmiştir ve cenazesine katılmak için oraya geri dönmüştür. Gittiğinde olan bitenle ilgili bilgisi yokken annesinin ölümüyle ilgili gerçeği sonradan öğrenir: Annesi bir cinayete kurban gitmiştir. İşin tuhaf yanı da bütün kanıtlar bir şekilde Hank'in babası, Alzheimer hastası ve Hank'in annesinden yıllar önce boşanmış olan kasaba yargıçı Joseph Palmer'ı işaret etmektedir. Gerçekleri öğrenmek için mücadele eden Hank için aynı zamanda yıllar önce bıraktığı ailesiyle yeniden bağ kurmanın zamanıdır.
David Dobkin'in yönetmenliğini üstlendiği filmin başrollerinde Robert Downey Jr., Robert Duvall ve Vera Farmiga bulunuyor.



TELEKİNEZİ

İrlanda'nın gözlerden uzak bir kasabasında yaşayan 11 yaşındaki Neve, ailesinin ve küçük kardeşinin hunharca öldürülmesine tanık olur. Bu kanlı katliamdan geriye kalan tek kişi küçük Neve olur. Olayı soruşturmaya gelen polisler olayın sorumlusu olarak kanlı eylemler gerçekleştiren bir çeteden şüphelense de Neve'in tanık olduğu gerçekler bambaşkadır. Neve, bu katliamı evin içerisindeki nesnelerin gerçekleştirdiğine tanık olmuştur. Ne var ki başta polis olmak üzere kimseyi inandıramaz. Ağır bir travma geçiren kızı evlerine alan komşuları Nat ve Lucas iyileşmesi için yardımcı olmaya çalışırlar. Ancak Neve'in tanık olduğu lanet burada da peşini bırakmaya niyetli değildir. 
Don't Look Back (2009) filminin yönetmeni Marina de Van'ın yazıp yönettiği filmin başrollerini Padraic Delaney, Robert Donnelly ve Charlotte Flyvholm paylaşıyor.



İNCİR REÇELİ 2

2011 yılında vizyona giren ilk İncir Reçeli filmi seyirciden yoğun ilgi görmüş özellikle başroldeki müzisyen ve oyuncu Halil Sezai Paracıkoğlu'na yeniden popüler olmasını sağlamıştı. İçine kapanık Metin ve hayata cıvıl cıvıl bakan Duygu'nun hüzünlü aşk hikayesini konu alan ilk filmin ardından üç yıl sonra gelen ikinci yapımda yine Halil Sezai başrolde oynuyor. Bu sefer Metin'i Duygu ile yaşadığı aşkın ardından, gelen yoğun yalnızlık dönemi içinde izleyeceğiz.
Metin, sevdiği kadını kaybettikten sonra uzun süreli bir yas dönemine girer. Artık barlarla şarkı söylemekte olan Metin'in yolu beklenmedik bir anda Gizem'le kesişir. İkisi de geçmişinde benzer şeyler yaşamış bu iki insan arasında yeni bir hikaye başlar.




PEK YAKINDA

Hayatını korsan DVD'cilik ve beraberindeki birtakım kanunsuz işlerle kazanan Zafer, bir gün karısından büyük bir posta yer ve anlar ki bu işleri bırakmazsa evliliği bitecekir. Kanunsuz işlere zinhar tövbe eden Zafer, ailesini geri kazanmak için figüranlık yaptığı eski 'oyunculuk' günlerine geri döner. Amacı o günlerden gelen sinemacı dostlarıyla yeniden bir ekip oluşturmak ve 1970’lerden beri çekilememiş fantastik bir proje olan “Şahikalar-Kötülüğün Sonu” adlı filmi içekmektir. Fakat kurduğun ekibin yetenekleri de bir notkada gelir takılır. Şimdi hepsini eğlenceli, komik ve bir o kadar da duygusal bir macera bekler.
Yönetmenliği ve senaryosu Cem Yılmaz'a ait olan yapımda Yılmaz'ın yanı sıra Tülin Özen, Zafer Algöz, Özkan Uğur, Ozan Güven, Çağlar Çorumlu, Cengiz Bozkurt, Zerrin Tekindor, Hare Sürel, Ayşen Gruda ve Ülkü Duru gibi pek çok önemli isim yer alıyor. 




DRACULA : BAŞLANGIÇ

15 yy'da Transilvanya toprakları III. Vlad ve eşi Mirena’nın yönetimi altındadır. Ülkelerini gitgide büyüyen Osmanlı tehdidine karşı ezdirmeden, barış içerisinde yaşatmak isterken beklenmedik bir tehdit ile karşılaşacaklardır. Zira Osmanlı İmparatoru Sultan II. Mehmed, Eflak’tan Vlad’ın oğlu Ingeras’ın da aralarında olduğu 1000 erkek çocuğun alınarak Osmanlı ordusunda asker olmalarını ister. Vlad hayati bir karar aşamasına gelir. Ya oğlunu ve halkını sultana verecektir veya Türkleri yenmek için bir canavardan destek alarak, ruhunu şeytana satacaktır... Broken Tooth dağında pazarlık yaptığı şeytan ona hiçbir insanoğlunda olmayan bir gücü bahşedecektir ama o günden sonra Vlad'ın insan kanına olan susuzluğu doymak bilmeyecektir...
Dacula, gerçek bir efsane olan "Vlad the Impaler"ın hikayesini odaklanarak Drakula'nın ve vampir mitolojisinin köklerine iniyor. Dracula'nın anlatılmamış hikayesine odaklanılan bu epik-aksiyon filminin yönetmenliğini Gary Shore gerçekleştirirken başrolde Luke Evans yer alıyor.




SİHİRLİ AY IŞIĞI

Usta illüzyonist Stanley, çocukluk arkadaşı Howard Burkan ısrarlarıyla Catledge ailesini malikanelerinde ziyaret etmeyi kabul eder. Asıl amacı, buraya annesiyle birlikte davet edilen genç medyum Sophie'yi gözlemlemektir. Zira hayatını, insanları sahte vaatlerle kandıran medyumların foyalarını ortaya çıkarmaya adamıştır. Bu nedenle kimliğini gizleyen ve kendini iş adamı olarak tanıtan Stanley, genç kadına yaklaşmak ve iddia ettiği medyumluk güçleriyle insanları kandırıp kandırmadığını anlamaktır. Ancak Sophie'nin güzelliği ve sevimli cazibesine kapılmamak Stanley için hiç de kolay olmayacaktır... 
Woody Allen'in yönetmenliğini üstlendiği film, Emma Stone ve Colin Firth'ün canlandırdığı iki karakterin arasındaki romantik ilişkiyi ele alıyor. 1920'lerin Güney Fransa'sında geçen hikaye, dönemin ruhunu, en çok da Caz Çağı'nı yaşatıyor.




EVRİM

Dr. Will Caster, büyük buluşlar yapmış, şimdilerde ise bir önemli yapay zeka projesini yürüten bir bilimadamıdır ve bu nedenle teknoloji karşıtı birtakım radikal grupların tepkisini çekmektedir. Nihayetinde bu kişilerin istedikleri teknolojik yardımı yapmadığı için bir terörist grubun saldırısına uğrar ve cinayete kurban gider. Kendisi gibi bilim adamı olan eşi Evelyn, Will'in beynini gelişmiş bir süperbilgisayara entegre eder. Will'in bedeni ölmüştür ama beyni eşiyle yeniden iletişime geçer. Dahası Will, bağlı olduğu bilgisayardan internet aracılığı ile tüm dünyayı yaklaşan terörist tehlikeye karşı uyarmaya başlar. Fakat terörist grup Will'in hala hayatta olduğunu fark edince, super-bilgisayarı yok etmek için harekete geçerler...
Yönetmenliğini Wally Pfister'ın üstlendiği filmin senaryosu Jack Paglen'e ait. Başrol ise bu türde görmeye alışık olmadığımız bir isim olarak Johnny Depp.




SİCCİN

Genç ve güzel bir kadın olan Öznur, kimsenin onaylamayacağı bir gönül macerasına tutulmuştur. Çocukluğundan beri kuzenine, yani teyzesinin oğlu olan Kudret’e aşıktır. Öznur ne yapar eder, Kudret'i beraber olmaya ikna eder. Fakat durumu içine sindiremeyen ve üstüne üstlük evli olan Kudret ilişkilerini bitirmek ister. Öznur ise ne olursa olsun Kudret’i kendisine bağlamak için eşi Nisa'ya büyü yaptırır. Bu büyü sonucu kadına cinler musallat olacaktır. Bu kötücül cin Nisa'yı ele geçirir. Büyüye göre, 5 yatsı vakti sonrasında Nisa ile onun kanından gelenler ölümle yüzleşecektir... Muhteşem Film'in yapımcılığında hayata geçen filmin oyuncu kadrosunda Pınar Çağlar Gençtürk, Koray Şahinbaş, Ebru Kaymakçı ve Merve Ateş gibi isimler yer alıyor. Senarist ve yönetmen ise Alper Mestçi.






KUTU CÜCELERİ:YARATIKLAR ARAMIZDA

Hikayemiz, Viktoryen dönemin zengin kasabalarından biri lani halkı lükse ve keskin kokulu peynirlere düşkün olan Peynirkent'te geçiyor. Bu kentin insanlarının inandığı bir efsane vardır: Geceleri kaldırımların altında yaşayan ve Kutu Cüceleri adında yaratıklar, dışarı çıkarak çocukları ve değerli peynirleri çalmaktadır. Ancak inanılanın aksine Kutu Cüceleri, geri dönüştürülmüş kartondan evlerini sırtlrında taşıyarak oradan oraya giden ve büyük mağaralarda yaşayan topluluklardan oluşmaktadır. Küçük yaşta yetim kalan Eggs adında bir çocuğu, toplayıcı olarak yetiştirmişlerdir. Daha sonra hem onun hem de Peynirkent sakinlerinden macerayı seven zengin kız Winnie'nin yardımına ihtiyaçları olacaktır. Çünkü böcek öldürmesiyle nam salmış 
Archibald Snatcher peşlerindedir. 

Çöp toplayıcı sevimli kutu cücelerini (Boxtroll'leri) konu alan yapım Alan Snow'un 'Here Be Monsters' adlı kitabından uyarlama. Filmin yönetmenliğini Graham Annable ve Anthony Stacchi beraber üstlenirken, orijinal seslendirme kadrosunda Elle Fanning, Simon Pegg, Toni Collette, Ben Kingsley ve Nick Frost gibi isimler yer alıyor.




MAYMUNLAR CEHENNEMİ:ŞAFAK VAKTİ

Genleri değiştirilmiş, isyancı maymun Caesar'ın kaçışının üzerinden on sene geçmiştir. Genetik evrim geçirerek daha da zekileşen Caesar, kendisi gibi oldukça akıllı olan diğer maymunlarla birlikte büyük bir maymunlar ordusu kurmayı başarmıştır. Caesar'ın önderlik ettiği bu maymunlar 10 yıl öncesinde yayılan ölümcül bir virüs salgınından kurtulmayı başaran bir grup insanla karşı karşıya gelir. Ve her iki türün de tek bir amacı vardır, yeni dünya düzenini oluşturan ve söz sahibi olan tür olmak! Yönetmenliğini Matt Reeves'ın üstlendiği filmin senaryosu ise Rick Jaffa ve Amanda Silver'a ait. Başrol Andy Serkis'in yanı sıra bu filmin kadrosunda Jason Clarke, Gary Oldman, Keri Russell, Toby Kebbell, Kodi Smit-McPhee, Enrique Murciano, Kirk Acevedo, Karin Konoval ve Judy Greer yer alıyor.



CEHENNEM MELEKLERİ 3
Barney Ross ve askerlerinin son görevi tehlikeli bir silah tüccarının peşine düşmek ve elindeki güçlü silahın yanlış kişilere ulaşmasını önlemektir. Ne var ki bu tüccarın, bir zamanlar Barney'nin ortağı olan ve ekibi birlikte kurdukları Conrad Stonebanks olduğu anlaşılır. İşin ilginç yanıysa Barney, eski partnerini yıllar önce öldürdüğünü zannetmektedir! Ekibin Stonebanks'i durdurmak için başlattığı çatışma başarısızlıkla sonuçlanır, Stonebanks bir şekilde kaçmayı başarır. Ekip artık önemli bir kararın eşiğine varmıştır. Barney eski ekibi emekliye ayırır ve genç yeteneklerle kurulu yeni bir ekip oluşturur. CIA'nin de işlerin içine dahil olmasıyla alevlenen aksiyon dolu macerada Stonebanks'in tek hedefi Cehennem Melekleri'ni yok etmek olur.
Aksiyon hayranlarının favori serilerinden olan Cehennem Melekleri'nin son filmi, Sylvester Stallone, Jason Statham, Arnold Schwarzenegger, Antonio Banderas, Jet Li, Bruce Willis ve Harrison Ford gibi isimlerden oluşan yine efsanevi bir kadroyu bir araya getiriyor. Filmin yönetmenliği ise Patrick Hughes'a ait.
 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.