Dolar 32,2984
%0.11
Euro 35,0009
%0.05
Altın 2.454,840
%0.35
Bist-100 10.169,00
%-0.04

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Masal çarşambaları 6 yaşında

Masal çarşambaları 6 yaşında

Karabağlar Belediyesi tarafından her yıl aralıksız olarak düzenlenen, çocukların vazgeçilmezi Masal Çarşambaları 6 yaşına girdi.

  • Ege Postası
  • 16.10.2014 - 09:45
Yazar Reşat Nuri Güntekin’in yaşadığı evin restore edilerek çocuk kitaplığına dönüştürüldüğü Reşat Nuri Güntekin Çocuk Kitaplığı’nda aralıksız her Çarşamba çocukları masalların büyülü dünyasıyla buluşturan, müzik saatleri ve drama etkinlikleriyle de eğlenmelerini sağlayan Masal Çarşambaları büyük ilgi görmeye devam ediyor. Bu yılki açılış etkinliğine Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu da katılırken çocuklar masallarla, müzikle ve birbirinden renkli oyunlarla gönüllerince eğlendi.
 
Masal Çarşambaları etkinliğinin yeni döneminin açılışı Çalıkuşu Nikah Salonu’nda gerçekleşti. Açılış etkinliğine Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Yeni Kuşak Köy Enstitüsü Derneği Onursal Başkanı Halil Vural, Masal Çarşambaları etkinliğinin destekçileri Duvara Karşı Tiyatro Topluluğu ve  İzmir Müzisyenler Derneği’nin temsilcileri ile Nazire Merzeci ve Mustafa Urcan ilkokullarının öğrenci ve öğretmenleri katıldı. Etkinlikte Halil Vural öğrencilere bir köy çocuğu olarak nasıl şartlarda okuduğunu, Köy Enstitüsüyle tanışmasını ve burada verilen eğitimin insanı çok birikimli hale getirdiğini anlattı. Köy enstitülerinde öğretmenlik yaparak burada çok sayıda öğrenci yetiştirdiğini de belirten Vural, Mustafa Kemal Atatürk sayesinde kurulan Köy Enstitüleri için Atatürk’e minnettar olduğunu da dile getirdi.
 
Asla kitap okumayı bırakmayın
Çocuklara, “Ülkemizin geleceği, geleceğimiz sizlersiniz” diye seslenen Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu onlara, asla kitap okumayı bırakmamalarını söyledi. Kitap okumanın çocukların, gençlerin kendilerini geliştirmeleri için çok önemli olduğunu belirten Selvitopu, “Bilgi birikiminizi arttırmanız, kendinizi geliştirmeniz için kitap okuyun. Kitap okumayı asla bırakmayın. Biz de belediye olarak size bu imkanı sunmak için elimizden geleni yapacağız. Sizlerin daha iyi yetişmenize katkı koymak bizim görevimiz. İlçemizde öğrencilerimize, çocuklarımıza, eğitime her zaman destek olmayı sürdüreceğiz.” Dedi.
Masal Çarşambaları’nın altıncı yılı açılışı programında etkinliğe katılan Nezire Merzeci ve Mustafa Urcan İlkokulu öğrencileri doyasıya eğlendi. Masallar, müzik dinletileri, deve cüce, sessiz sinema oyunları ve drama etkinlikleriyle unutamayacakları bir gün yaşadılar.  

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.