Dolar 32,3142
%0.22
Euro 34,8067
%0.38
Altın 2.400,420
%0.3
Bist-100 10.248,00
%-0.86

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Virüslü maıl gonderip hesap boşaltan şebeke adliyede

Virüslü maıl gonderip hesap boşaltan şebeke adliyede

İZMİR merkezli 11 ilde, hackerlerin virüslü mail ve mesaj gönderdiği kişilerin interaktif bilgilerini elde ettikten sonra bankalardaki hesaplarından para çeken şebekenin gözaltına alınan 19 şüphelisi adliyeye sevk edildi.

  • Ege Postası
  • 22.03.2013 - 15:11
 İZMİR - Bankalardaki hesaplarından bilgileri olmadan para çekildiğini söyleyen kişilerin şikayeti üzerine araştırma başlatan Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, para aktarılan banka şubelerinin güvenlik kamerası kayıtlarından şebeke elemanlarının kimliklerini belirledi. Bu kişilere yönelik 11 ilde yapılan eş zamanlı baskınlarda, aralarında şebeke lideri İ.M.’nin de bulunduğu 19 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin ilk olarak Rusya’da bulunan İzmirli hacker C.K. aracılığıyla işadamlarının arasından seçtikleri mağdurlara virüslü mail ve mesaj gönderdikleri belirlendi. Virüslü mailler sayesinde interaktif bilgileri elde eden şebekenin, mesajla da cep telefonundan bankaların güvenlik amaçlı gönderdiği şifrenin istedikleri telefona gelmesini sağladıkları tespit edildi. Hackerlerden gelen bu bilgilere alan şebekenin daha sonra belli bir işi bulunmayan kişiler adına bankalarda hesap açtırdıkları ve mağdurların hesaplarındaki paraları da bu kişilerin hesaplarına aktardıkları saptandı. Şebeke elemanlarına yönelik teknik takip sırasında aynı yöntemle, bir inşaat şirketin hesabından 276 Bin 856 TL’nin aktarılmasının da son anda polis tarafından engellendiği öğrenildi. 

Bugüne kadar 10 benzer olayda toplam 2 milyon TL’lik haksız kazanç elde ettikleri ileri sürülen şebekenin 19 elemanı, sorgularının tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi.(DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.