Dolar 32,2020
%-0.22
Euro 35,0069
%-0.22
Altın 2.498,740
%1.32
Bist-100 10.644,00
%3.14

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Havacılık tutkusu abd’ye uçuruyor

Havacılık tutkusu abd’ye uçuruyor

TÜRK Hava Kurumu (THK) Tire Şubesi’nin Uluslararası Hava Öğrenci mübadelesi sınavını kazanan üyesi 18 yaşındaki Gözde Gürbüz ABD’ye gidecek. Türk Hava Kurumu Genel Başkanlığı’nın öncülük ettiği Uluslararası Hava Öğrenci Mübadelesi Programı’na başvurup, İngilizce-Türkçe sözlü ve yazılı sınavı kazanan Tire THK Genç Kanatlar üyesi Gözde Gürbüz, 17 Temmuz - 1 Ağustos 2013 tarihleri arasında ABD’de Türkiye’yi temsil edecek.

  • Ege Postası
  • 22.03.2013 - 13:30
 İZMİR Türk Hava Kurumu (THK) Tire Şubesi Genç Kanatlar Topluluğu, geçen yıl Yalın Can Adıgüzel adlı üyesini Kanada’ya gönderdikten sonra, bu yıl da Gözde Gürbüz aynı başarıyı yakaladı. Tire THK Genç Kanatlar üyesi Gözde Gürbüz, sınavlarda en yüksek puanı alanlar içerisinde yer alarak, programın ABD bölümüne gitme hakkı kazandı. Tire Öğretmen Melahat Aksoy Anadolu Öğretmen Lisesi 11'inci sınıf öğrencisi olan Gözde Gürbüz, THK Genç Kanatlar Kulübü sayesinde çok önemli bir deneyim yaşayacak. Temmuz ayı içerisinde gerçekleşecek olan ABD gezisinin heyecanını şimdiden yaşayan genç THK’lı, bu başarısında kendisine destek olan tüm THK yöneticilerine ve arkadaşlarına teşekkür etti.


ÖZGÜRLÜĞÜN EN GÜZEL İFADESİ

Gürbüz, elde ettiği başarıdan dolayı çok mutlu ve heyecanlı olduğunu belirterek, “Yaklaşık 2 yıldır Tire THK Genç Kanatlar Topluluğunda pek çok kursa ve etkinliğe katıldım. Elimden geldiği kadar hiçbir etkinliği kaçırmadım. Havacılıktan çok büyük keyif alıyorum. Benim için özgürlüğün en güzel ifadesi uçan bir Türk Gençliği. Ben de havacılıkta pek çok alanda eğitim alarak bu konudaki başarılarımı artırmak istiyorum. Kazandığım bu sınav beni bu yolda daha pek çok hedeflerim olmasına zorluyor. Herkesin benimle gurur duyması için Temmuz ayında gideceğim ABD’de ülkemi ve kurumumu en iyi şekilde temsil edeceğim” dedi.

ESKİŞEHİR’DE EĞİTİM ALACAK

THK Tire Şube Genç Kanatlar Topluluğu Başkanı Oğuz Tarnı, Gözde Gürbüz’ün bu başarısından duydukları mutluluğu ifade ederek, mübadele sınavını kazananların yurtdışına gitmeden önce de bir takım eğitimlerden geçeceklerini anlattı. Tarnı, “THK’nın sınavını kazanan arkadaşlarımız, kazandıkları ülkelere gitmeden önce, Haziran - Temmuz ayları arasında gerçekleştirilen IACE Eskişehir İnönü Hazırlık kampında, tüm sportif havacılık branşlarına teorik eğitim alacak. Model uçak kursu, planör uçuşu ve toplu uçuş yaptırılarak bu şekilde temel havacılık altyapısı yetersiz olan arkadaşlarımızın bu konudaki eksiklikleri giderilecek” dedi.



Uluslararası hava öğrenci mübadelesi



TÜRK Hava Kurumu Genel Başkanlığı’nın, üyesi olduğu Uluslararası Hava Öğrenci Mübadelesi Teşkilatı’nın (IACE) faaliyetleri kapsamında, her yıl sınavla belirlenen öğrencileri 15 gün süreyle yurt dışına gönderiyor. 2013 yılı uluslararası hava öğrenci mübadele programı kapsamında 17 Temmuz - 1 Ağustos 2012 tarihleri arasında Türkiye'den, ABD (5), Kanada (10), İngiltere (3), Hongkong (2), Belçika (2), Hollanda (2), Avustralya (2) ve Çek Cumhuriyeti’ne (2) toplam 28 öğrenci gönderilecek. Mübadelenin amacı, havacılıkla ilgilenen gençlerin farklı ülke kültürlerini tanımaları, kendi kültürlerini tanıtmaları, uluslararası anlayışı hoşgörü ve arkadaşlıkları geliştirmelerini sağlamak.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.