Dolar 32,3889
%-0.1
Euro 34,6190
%-0.53
Altın 2.387,280
%-1.96
Bist-100 10.046,00
%-0.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Van'dan ilk kez İzmir'e geldiler

Van'dan ilk kez İzmir'e geldiler

İçişleri Bakanlığı tarafından yürürlüğe konulan "Biz Anadolu'yuz" projesinin ikinci ayağı kapsamında 192 öğrenci 4 öğretmen ve öğrenci Van'dan İzmir'e geldi.

  • Ege Postası
  • 02.11.2017 - 13:01

İçişleri Bakanlığı himayesinde İzmir Valiliği ve İzmir Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen "Biz Anadoluyuz" projesi kapsamında maddi durumundan dolayı daha önce il dışına çıkmamış olan başarılı öğrenciler, İzmir'e geldi. Çaldıran ve Başkale'den gelen öğrenci ve öğretmenler sıcak bir şekilde karşılandı.

Van Ferit Melen Havalimanı'nda düzenlenen uğurlama töreninden sonra İzmir Adnan Menderes Havaalimanı'nda karşılanan öğrencilerden ilk defa uçağa binenlerin ve ilk defa İzmir'e gelenlerin heyecanlı olduğu görüldü. Dört gün sürecek  ziyarette, öğrenciler Efes, Meryem Ana, Selçuk, Şirince, İnciraltı Kentormanı ve Deniz müzesi, Atatürk Evi ve Müzesi, Saat Kulesi, Sasalı Doğal Yaşam Parkı gibi birçok tarihi ve sosyal alanları gezecek.

İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi, Biz Anadoluyuz projesinin kardeşlik bağlarını güçlendireceğinibelirterek projenin başarılı olduğunu ifade etti.

Van Çaldıran Kuzkunkıran Ortaokulu 7. sınıf  öğrencisi Ferah Ağaç, üniversiteyi kazanıp İzmir'de okumak istediğini dile getirerek, “İlk defa uçağa bindim. İlk defa İzmir'e geldim. Annem ev hanımı babam inşatta çalışıyor. Başarılı bir öğrenciyim. Büyüyünce doktor olmak istiyorum. İzmir'i çok beğendim. Hatta şu anda eve bile gitmek istemiyorum. Doktor olmak için İzmir'e gelmek istiyorum" dedi. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.