Dolar 32,3921
%-0.09
Euro 34,5992
%-0.58
Altın 2.389,300
%-1.88
Bist-100 10.046,00
%-0.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Anne böbreğiyle üniversiteli oldu

Anne böbreğiyle üniversiteli oldu

Nefrotik Sendrom ile dünyaya gelen 23 yaşındaki Ayşe İşler, 14 yaşına kadar böbrek rahatsızlığından dolayı ilaçlarla hayatına devam etti. Üç yıl boyunca da diyalizle yaşamaya mecbur kalan İşler'e annesi bir böbreğini verdi. Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde gerçekleştirilen nakil operasyonu ile sağlığına kavuşan İşler, üniversite sınavını kazanarak hayali olan bölüme girdi.

  • Ege Postası
  • 02.11.2017 - 13:00

Eğitimini diyaliz saatlerine göre ayarlayan üç yıl boyunca kadavradan böbrek bekleyen Ayşe İşler, annesinin böbreği ile hayatına sağlıklı bir şekilde devam etmeye başladı.Tedavisi sürerken bile sağlık sorunlarına rağmen eğitimini aksatmamaya çalışan Ayşe İşler, böbrek naklinden sonra üniversite sınavına hazırlandı. Tüm zorlu süreçlere rağmen girdiği üniversite sınavını kazanarak Ege Üniversitesi matematik bölümünü kazanan İşler, böbrek nakli bekleyen hastaların asla ümitlerini kaybetmemesi gerektiğini vurgulayarak şunları söyledi:

 "Şu an böbrek rahatsızlığı çeken hastaları çok iyi anlıyorum. Benim de ders çalışırken yorgunluğum oluyordu, erken uyuyordum. Direncim de çok iyi değildi. Ev diyalizi bazen 8 ile 10 saat arası oluyordu. Sabah çıkıp okula gidiyordum. Eğitim yaşamım dahil tüm hayatım diyaliz makinesine göre ayarlandı. 3 yıl boyunca kadavradan nakil için bekledik ancak olmadı. Sürekli beni üniversiteyi kazanmam doğrultusunda motive eden annem, üniversite okuyabilmem için daha fazla beklemeyi uygun bulmadı. Biricik annemin verdiği böbrek ile gerçekleştirilen nakilden sonra hayatım değişti. Eğitimime çok daha iyi odaklanabildim. Böylece hayalim olan matematik öğretmenliğini kazandım."

Ayşe İşler, böbrek nakli olmasaydı üniversiteyi kazanamayacağını belirterek, "Çünkü saatlerce bir yandan makineye bağlı kalıp bir yandan da üniversiteye devam etmek çok zor. Şu anda herhangi bir sıkıntım olmadan üniversiteye devam ediyorum, formasyonu aldıktan sonra öğretmen olacağım" dedi.

ÖNÜMÜZDEKİ YIL DİPLOMASINI DOKTORUYLA ALACAK

Doç. Dr. Önder Yavaşcan “Güçlü bir kız olan Ayşe'nin isteği, azmi, disiplini her şeyi kolaylaştırdı. 3 yıllık diyaliz tedavisi boyunca her şeyi çok doğru bir şekilde uyguladı. Tabii ki bu süre içerisinde ailesinin desteği çok önemliydi. Lise son sınıfa geçtiği yaz, 'ben böbrek nakli olup üniversite sınavlarına hazırlanmak istiyorum' deyince annesi de verici oldu. Başarılı bir diyaliz dönemi, iyi bir hazırlık, kaliteli bir cerrahi operasyon, iyi bir izlem ile 4. yılda çok iyi bir yerdeyiz. İnşallah seneye diplomasını birlikte alacağız" dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.