Dolar 32,3804
%0.07
Euro 34,7766
%-0.04
Altın 2.398,160
%0.06
Bist-100 10.209,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Vali Toprak'a ''hoşgeldin ziyareti''

Vali Toprak'a ''hoşgeldin ziyareti''

Aynı zamanda Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkan Yardımcısı olan Mehmet İşler, ETİK Yönetim Kurulu üyeleriyle birlikte Diyarbakır Valiliği'nden İzmir Valiliği'ne atanan Vali Mustafa Toprak’a şehre 'Hoş geldin' ziyaretinde bulundu. Genel anlamda İzmir turizmi ve son yaşanan Gezi Parkı olaylarının turizme yansımalarının değerlendirildi ziyarette, ETİK’i ağırlamaktan memnuniyet duyduğunu ifade eden Vali Toprak, turizmin İzmir’de ivme ve istikrar kazanabilmesi için ETİK ile el ele vererek çalışmaların sürdürüleceğini söyledi.

  • Ege Postası
  • 22.06.2013 - 09:10
İZMİR - Vali Toprak’a yeni görevinde başarı dileklerinde bulunan ETİK Başkanı Mehmet işler ve Yönetim Kurulu üyeleri, Türkiye'nin ilk otelciler derneği unvanına sahip ETİK hakkında Vali Toprak’a dernek çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Vali Toprak’ın turizmciler ile kol kola vererek kent turizmini öne taşımak için ortak çalışmalar yapacağını belirten İşler, görüşmede birliktelik mesajlarının verildiğini belirtti.

İşler: “Rezervasyon iptallerini durdurabilmek için fiyat düşürdük”

ETİK Başkanı Mehmet İşler, ülke genelinde yaşanan Gezi olaylarının İzmir’de de hissedildiğini, otellerin rezervasyon iptallerinin önüne geçebilmek adına fiyat düşürmek zorunda kaldığını belirtti. İşler, şu açıklamalarda bulundu;
“Sektörün Ege Bölgesi’ndeki tek çatı örgütü olan ve 45 bin yatağı temsil eden ETİK hakkında Sayın Valimize bilgiler verdik. ETİK’in çalışmalarından bahsederek EXPO 2020 sürecindeki kentimizin marka değerini arttırmak için Valilik ile ortak yürütebileceğimiz çalışmalar hakkında konuştuk. Bu arada son gezi olaylarının turizmi olumsuz etkilediğini, gerek Kordon’daki yeme içme sektörünün gerekse konaklama sektörünün bu olumsuzluklardan dolayı zorda kaldığı dile getirdik. 2013 rezervasyonlarında, kongre ve cruise turizminde iptaller yaşandığını, bu yıl için rezervasyon iptallerini durdurmak adına fiyat indirimleri yaptığımızı, bu yüzden rezervasyon iptali oranı az gibi gözükse de aslında İzmir ve Türkiye’nin marka değerinden ödün verilmiş olduğunu belirttik.”

İzmir turizmi için kol kola

İşler, şehrin barış ve huzur ortamı içerisinde turizm faaliyetlerini açığa çıkarabileceğini belirterek, bu anlamda Vali Toprak ile ETİK olarak kol kola çalışmalar yapılacağını belirtti ve ekledi;
“Sektör olarak şehrimize nüfusu kadar turist getirme isteğimizi Valimiz ile paylaştık ve bu konuda birlikte çalışma kararı aldık. Sayın Valimiz, turizm sektörünün İzmir için çok önemli bir can suyu olduğunun bilincinde, bizi dikkatle dinledi. Hep birlikte kentte turizmi öne taşımak için kol kola çalışılacağını vurgulayarak birliktelik mesajları verdi. Bu şehrin huzur ve barış ile turizmi ileriye taşıyacağını inandığını belirtti ve EXPO sürecinde bu ortamın sağlanması gerekliliğini söyledi. Biz de Sayın Valimiz ile bu konuda hemfikiriz.”

“Turizm ile birlikte birçok sektör zarar görür”

İşler ayrıca yaşanan kaos ortamının Türkiye ekonomisine büyük ölçüde katma değer sağlayan turizme zarar vermesinin yanında bu sektöre bağlı birçok yan sektörün de zarar göreceğini Vali Toprak’a aktardı. İşler, “2014 yılının kontratlarının bu aylar içinde yapıldığından tur operatörleri gezi olaylarını kullanarak bizlerden hem fiyat hem kontenjan anlaşmalarında çok ödün istemektedirler . Ayrıca bu sorun sadece konaklama sektörü ile sınırlı kalmamıştır. 2020 Expo sürecinde rakiplerimiz tarafından olumsuzluklar kullanılarak İzmir için sıçrama tahtası olan Expo’nun bile geleceğini tehdit altında olduğunu Sayın Valimizle konuştuk. 54 yan sektör ile 1400 kaleme hitap eden böylesi bir sektörün kaos ortamında sadece kendisi değil, yan girdileri olan diğer sektörler de etkilenecektir. İstihdam deposu olan bu sektör, Türkiye ekonomisine büyük ölçüde katma değer sağlamaktadır ve bu yüzden toplu bir zararın önüne geçilmelidir.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.