Dolar 32,3441
%-0.05
Euro 34,8068
%0.04
Altın 2.382,870
%-0.58
Bist-100 10.227,00
%0.18

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir'de Gezi Parkı'na destek çeşitli etkinliklerle sürdü

İzmir'de Gezi Parkı'na destek çeşitli etkinliklerle sürdü

İZMİR'de, Gezi Parkı eylemlerine destek için özellikle kadın örgütlerinin katılımıyla çeşitli eylemler yapıldı.

  • Ege Postası
  • 22.06.2013 - 09:56
İZMİR - Gezi Parkı eylemlerinin İzmir'deki merkezi Gündoğdu Meydanı'nda, sivil toplum kuruluşları yaşanan olaylara dikkat çekmek için eylem yaptı. İşçi Partisi ve kadın örgütlerinin öncülüğünde katılımıyla yürüyüş düzenlendi. 'Tencerem var, tavam var direnişte yerim var' pankartlarıyla Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nden Gündoğdu Meydanı'na kadar yürüyen kadınlar, ellerindeki tencere ve tavaları çaldı. Meydana gelen topluluk 'Hükümet İstifa' sloganları attı. Grup üyeleri ayrıca burada 5 dakika 'Duran Adam' eylemi yaptı. Daha sonra grup sloganlar eşliğinde dağıldı.



Kendilerine 'Amazon Kadınlar' diyen başka bir grup ise kadınların yaşadıklarına dikkat çekmek için ağızlarına siyah bant koyarak Gündoğdu Meydanı'nda protesto gösterisinde bulundu. Meydanda kurulan 'Halk Formunda' göstericiler yaşanan olaylarla ilgili düşüncelerini ve ne yapmaları gerektiğini diğerleri ile paylaştı. Paylaşılan düşüncelerin beğenilmesi durumunda dinleyeciler kollarını havaya kaldırdı, olumsuz durumda kollarını çarpı yapan eylemciler fikrin beğenilmediğini konuşmadan gösterdi. Alanda kurulan 'Direniş Ağacı'na da istekler ve düşünceler yazıldı.

Dokuz Eylül Üniversitesi hocaları da bugün alanda eylemde bulundu. 'Akademi Yürüyor' pankartı açan öğretim görevlileri kurdukları 'Çapuleyşin Orkestrası' ile müzik eşliğinde Alsancak İskelesi'nden meydana yürüdü. Konak Meydanı'nda ise İzmir Müzisyenler Derneği bir saat 'Duran Adam' eylemi yaptı. Enstrümanları ile hareketsiz bekleyen müzisyenler ardından sessizce alandan ayrıldı.(DHA)


Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.