Dolar 32,2247
%0.14
Euro 34,9384
%0.27
Altın 2.418,500
%0.36
Bist-100 10.677,00
%-1.07

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Urla'ya sürpriz aday

Urla'ya sürpriz aday

CHP’nin kalesi İzmir’de yerel seçim hareketliliği hız kazandı. Büyükşehir başta olmak üzere ilçelerde de pek çok güçlü adayın ismi öne çıkmaya başladı. Kentin en gözde tatil ve yaşam merkezi Urla’da ise sürpriz bir adayın ismi kulislere bomba gibi düştü. CHP kulisleri çalkalanıyor

  • Ege Postası
  • 08.10.2018 - 16:02

MUSTAFA AKBAŞ/EGEPOSTASI- CHP’de bir dönem İnsan ve Doğa Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı ve İzmir Milletvekilliği yapan Zeynep Altıok Akatlı’nın Urla Belediye Başkan Aday Adaylığı için nabız yokladığı öğrenildi. Son genel seçimde milletvekili adayı gösterilmeyen ancak CHP Genel Merkezi ile yakın ilişkileri devam eden Akatlı’nın Ankara’da bu konuda temaslarını sürdürdüğü ifade edildi.

KADIN MODELİ TUTTU

Akatlı’nın Urla’daki gelişmeleri ve mevcut başkan Sibel Uyar’a yönelik Genel Merkez’in tavrını yakından takip ettiği, ortaya çıkan aday adaylarına göre de harekete geçeceği öğrenildi. CHP kulislerinde, Urla için “kadın belediye başkanı modelinin tuttuğu” görüşü dillendirilirken, Akatlı’nın elininin güçlü olduğu ifade edildi.

URLA'YA YERLEŞTİ

Sivas Katliamı’nda yaşamını yitiren ünlü şair Metin Altıok’un kızı olan Zeynep Altıok Akatlı’nın ailesinin yaklaşık 12 yıldır Urla’da ikamet ettiği, kendisinin de geçen Haziran’da Urla Binkonutlar’a yerleştiği ve ileride burada yaşamayı düşündüğü belirtildi.

4 ADAY DOSYA ALDI

Öte yandan, mevcut başkan Sibel Uyar’ın “tekrar göreve talibim” demesinin ardından, Urla’da eski ilçe başkanı Bahri Yalaz, belediye meclis üyesi Bülent Onat, Bülent İlhan ve Kemal Ay’ın aday adaylığı için dosya aldığı öğrenildi. Urla Belediye Başkan Aday Adaylığı için harita mühendisi Murat Gül ve Hakan Yiğit’in de isimleri geçiyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.