Dolar 32,3257
%-0.1
Euro 34,8298
%0.11
Altın 2.388,180
%-0.36
Bist-100 10.277,00
%0.67

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Ünlü Gazeteci Uğur Dündar Bornova standında açıkladı

Ünlü Gazeteci Uğur Dündar Bornova standında açıkladı

Ünlü Güzeteci Uğur Dündar ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve Türkiye Gazeteciler Sendikası Genel Başkanı Atilla Sertel, Bornova Belediyesi’nin İzmir Enternasyonal Fuarı’nda(İEF) açtığı stantta düzenlenen söyleşiye konuşmacı olarak katıldı. Samimi bir ortamda geçen söyleşide Uğur Dündar, İzmir’e yerleşme kararı aldığını açıkladı. Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila Dündar’ı, Atilla Sertel’in de evinin bulunduğu Bornova’ya yerleşmeye davet etti

  • Ege Postası
  • 01.09.2014 - 12:00
Bornova Belediyesi’nin İzmir Enternasyonal Fuarı’nda açtığı stant vatandaşlardan büyük ilgi gördü. Gün boyu süren etkinliklerle Bornova Belediyesi’nin yatırım ve hizmetleri hakkında bilgi alma imkanı bulan vatandaşlar, akşamları da eğlenceli bilim sunumları ve halk oyunları gösterilerini izleme imkanı buluyor.
 
Ünlü Gazeteci Uğur Dündar ile İzmir Gazeteciler Cemiyeti ve Türkiye Gazeteciler Sendikası Genel Başkanı Atilla Sertel’in konuşmacı olarak katıldığı söyleşiye de ilgi yoğun oldu. Dündar, Atila ve Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila birlikte gündemdeki konuları değerlendi.
 
Bornova Belediyesi standında düzenlenen söyleşi oldukça samimi ve sıcak bir ortamda geçti. İzmir’i çok sevdiğini ve aydınlık yüzüyle Türkiye’ye örnek bir kent olduğunu söyleyen Uğur Dündar, ‘İzmir’e yerleşmeye karar verdim” dedi. Dündar’ın bu sözleri söyleşiyi dinleyenlerin alkışlarıyla karşılandı. Atilla Sertel de Uğur Dündar’ın İzmir’e yerleşmesinden büyük mutluluk duyacaklarını belirtti.
 
Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila ise İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Atilla Sertel’in de Bornova’da oturduğunu hatırlatarak, “Sayın Uğur Dündar’ın da Bornova’ya yerleşmesi bizim için büyük onur olur. Bornova üniversiteleriyle, 8 bin 500 yıllık tarihi, kültürü, doğal güzellikleriyle yaşanacak bir kentin tüm özelliklerini barıntırıyor. Sizi Bornova’ya bekliyoruz” dedi.
 
Uyuşturucuda aile faktörü
 
Uğur Dündar ve Atilla Sertel söyleşide gündemdeki toplumsal ve siyasi konulara da değindi. Dinleyicilerden gelen, ‘Gençlerin uyuşturucudan nasıl kurtarılabileceği’ yönündeki bir soru üzerine konuşan Dündar, “Ben hayatımı bu işe adadım. Yaptığımız yayınlarla İstanbul’da AMATEM’in kurulmasını sağladık. Bu konuda önemli bir bilinç oluşturduk. Ancak artık uyuşturucu baronlarını takip etmek çok zor. Polisin aralıksız nefes nefese bir çalışma içinde olması gerekiyor. Ancak en büyük görev de ailelere düşüyor. Ailelerin çocuklarını bu konuda bilgilendirmesi, tehlikelere karşı uyarması gerekiyor” diye konuştu.
 
İzmirliler mallarına sahip çıkmalı
 
Atilla Sertel, İzmir’in her açıdan cezalandırıldığını belirterek, Özel İdare mallarının belediyeye verilmemesini eleştirdi. Bütün özel idare çalışanlarının belediyelere devredilmesini rağmen, araç gereçeklerin otellerin binaların verilmediğini söyleyen Sertel, “Adalet ve Kalkınma Partisi’nin belediye başkanlarının olduğu illerde ise özel idareden kalan malların tümü belediyeye verildi. İzmirlilerin kamu mallarına sahip çıkması gerekir” dedi.
 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.