Dolar 32,3859
%0.21
Euro 35,0259
%-0.11
Altın 2.324,450
%0.17
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İZBAN Torbalı hattı sinyalizasyona takıldı

İZBAN Torbalı hattı sinyalizasyona takıldı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun açılış için 30 Haziran tarihini verdiği İZBAN Torbalı hattındaki çalışmalar sinyalizasyon engeline takıldı. Büyükşehir Belediyesi, İZBAN'ı toplamda 110 kilometreye ulaştıracak proje dahilinde 6 istasyon ve 9 adet karayolu geçidini tamamlarken, TCDD seferlerin başlaması için gerekli olan sinyalizasyon ve elektrifikasyon sistemleri üzerindeki çalışmalarını henüz bitiremedi. Konuyla ilgili açıklamada bulunan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, "Torbalı'da bizim işimiz bitti. TCDD'yi bekliyoruz. Sinyalizasyonla ilgili çalışmalar tama

  • Ege Postası
  • 01.09.2014 - 09:26
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- 83'üncü kez kapılarını açan İzmir Enternasyonal Fuarı’nı ziyaret ederek "Belediye Sokağı'nda vatandaşlarla bir araya gelen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu açılışı merakla beklenen İZBAN Torbalı hattı ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. İzmir Metrosu’nun standında Genel Müdür Sönmez Alev ile birlikte fuarı ziyaret eden çocukların metro deneyimi yaşadığı simülatörde vatmanlık (Raylı sistem sürücüsü) koltuğuna oturan Kocaoğlu, belediyenin İZBAN Torbalı hattında gerekli çalışmaları tamamladığını ancak seferlere başlayabilmek için TCDD'yi beklediklerini söyledi.

TORBALI HATTI SİNYALİZASYONA TAKILDI

TCDD ile İzmir Büyükşehir Belediyesi ortaklığında gerçekleştirilen ve Cumhuriyet tarihinin en büyük kent içi toplu ulaşım projesi olan İzmir Banliyö Sistemi İZBAN hattının Torbalı (Tepeköy)’e kadar uzatılması için yürütülen çalışmalarda sona gelindi ancak, seferlerin başlaması için sinyalizasyon ve elektrifikasyon hazırlıklarının tamamlanması bekleniyor. Raylı sistem ağında 80 kilometre hat uzunluğu, 32 istasyonuyla kentin kuzey ve güneyine hizmet veren İZBAN hattını 30 kilometre ilave hat ve 6 istasyon ile Torbalı’ya uzatacak projede TCDD'den kaynaklı gecikme yaşanırken, bölgede yaşayan vatandaşlar ise sabırsızlıkla ilçelerine hızlı ve konforlu ulaşım imkanı gelmesini bekliyor.



KOCAOĞLU: BİZİM İŞİMİZ BİTTİ, TCDD'Yİ BEKLİYORUZ

İZBAN'ın Torbalı hattında hizmete girmesi için hazırlıkların sürdüğü 30 kilometreyi bulan 6 istasyonluk Develi, Tekeli, Pancar, Torbalı, Tepeköy ve Kuşçuburnu güzergahında Büyükşehir Belediyesi olarak tüm hazırlıkları tamamladıklarını ve TCDD'yi beklediklerini belirten Başkan Aziz Kocoağlu, "Bizim işimiz bitti, Devlet Demiryolları'nı bekliyoruz" mesajı verdi. Yerel seçimlerden önce “30 Haziran’da Pancar’a İZBAN ile geleceğim” sözü veren Kocaoğlu, Haziran ayının sonu olarak belirlenen açılış tarihindeki ertelemenin İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden kaynaklı olmadığını da belirterek, "İZBAN'daki 5 istasyonda bizim işimiz yok. Elektrifikasyon ve sinyalizasyon ne zaman biterse biz hazırız. TCDD çalışıyor. Sanıyorum Eylül gibi seferlere başlarız. Durum öyle gözüküyor. TCDD'nin sinyalizasyonla ilgili yürüttüğü çalışmalarını tamamlaması gerekiyor. Tamam dedikleri zaman deneme seferlerine başlayacağız" diye konuştu.



6 İSTASYON HAZİRAN SONUNDA HİZMETE GİRECEKTİ

Cumaovası-Kuşçuburnu hattı üzerinde; Develi, Tekeli, Pancar, Torbalı ve Tepeköy istasyonlarının yapımını tamamlayarak seferlere hazır hale getiren İzmir Büyükşehir Belediyesi, Kuşçuburnu istasyonunda yürütülen çalışmalarda ise sona geldi. TCDD ile imzalanan protokol gereği, yaklaşık 30 kilometrelik ilave hat üzerindeki 6 istasyon ve 9 adet karayolu alt-üst geçidi ile 1 adet yaya üst geçidinin yapımını üstlenen Büyükşehir Belediyesi, karayolu geçitleri için32 milyon 780 bin TL, istasyonlar ve haberleşme sistemleri için 37 milyon 255 bin TL olmak üzere toplamda 70 milyon TL’yi bulan yatırım yaptı. İzmir banliyösünü toplam 32 istasyon ve 80 kilometreden 110 kilometrede 38 istasyona çıkaracak ilave hat üzerinde Cumaovası’ndan Torbalı’ya kadar mevcut tek hat demiryolu ise TCDD tarafından çift hatta çıkarılıyor. Hattın koruma duvarlarının yapımı, sinyalizasyon ve elektrifikasyon sistemlerinin Aliağa-Cumaovası hattına uyumlu bir şekilde Torbalı Tepeköy’e kadar uzatılması işini üstlenen TCDD'nin çalışmaları henüz tamamlayamadığından ötürü istasyonlar planlanan tarihte hizmete açılamadı. Öte yandan, İZBAN’ı (İzmir Banliyö Sistemi) Selçuk’a kadar uzatacak Torbalı-Tepeköy ile Selçuk arasındaki 26 kilometrelik hat üzerinde 2 adet istasyon (Sağlık ve Selçuk istasyonları), 3 karayolu üst geçidi ve 6 adet menfez tipi karayolu alt geçidi için de proje çalışmaları devam ediyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.