Dolar 32,2995
%-0.12
Euro 34,7889
%-0.06
Altın 2.395,700
%0.09
Bist-100 10.277,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Üniversitelilerden kanser semineri

Üniversitelilerden kanser semineri

Toplumsal çalışmalarıyla dikkat çeken Dokuz Eylül Üniversitesi Sosyal Sorumluluk Topluluğu, düzenlediği Meme Kanseri ve Farkındalık semineriyle dikkat çekti. Seminerde başta meme kanseri olmak üzere birçok kanser türüne değinildi.

  • Ege Postası
  • 16.12.2014 - 17:14
Seminerde hayat boyu her 8 kadından birinin bu kansere yakalanma riskinin yüksek olduğuna dikkat çekildi. Onkolog Doç. Dr. Çağatay Arslan, Kanserle Dans Derneği Yönetim Kurulu Üyeleri Esra Çokçetin ve Güzin Yıldırım, meme kanserinin tanımı ve önemi üzerine konuştu. 
Konuşmacılardan Esra Çokçetin "Erken teşhis önemli. Umarım böyle bir şeyle karşılaşmazsınız. Bizim yardımımıza ihtiyacı olan çok insan var. Biz burada bir aileyiz" dedi. 
Güzin Yıldırım da; "Kendi kendime evde meme kontrolü yaparken bir kitle fark ettim ve doktora gittiğimde meme kanseri olduğumu öğrendim. Çok ağladım ama sevdiklerimin, özellikle eşimin desteği ve tabi ki kemoterapilerle çok şükür iyileştim" diyerek yaşadıklarını anlattı.
Onkolog Doç. Dr. Çağatay Arslan da "Meme kanserini en erken teşhis etmek için evde kontrollerinizi ve yılda bir defa mamografi çektirmeyi ihmal etmeyin” diyerek erken teşhisin önemini vurguladı.


 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.