Dolar 32,5303
%0.13
Euro 34,9399
%-0.09
Altın 2.437,080
%0.03
Bist-100 9.717,00
%-0.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Üniversite-belediye işbirliğinde büyük adım

Üniversite-belediye işbirliğinde büyük adım

Bornova Belediye Başkanı Yüksek Mimar Olgun Atila’nın, üniversitelerle işbirliği çağrısının ardından ilçede büyük bir güçbirliğinin ilk adımı atıldı. Bornova’daki üç üniversitenin rektörü biraraya gelerek Başkan Olgun Atila’yı ziyaret etti. ‘Ortak bahar şenliği’ projesine tam destek veren rektörler her konuda işbirliğine hazır olduklarını söylediler

  • Ege Postası
  • 17.04.2014 - 09:39
İZMİR - Bornova Belediye Başkanı Yüksek Mimar Olgun Atila’nın, ‘ortak akıl’ ilkesi doğrultusunda önemli bir işbirliğinin temelleri atıldı.  Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz, Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Barkan ve Şifa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Erdoğan, Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila’yı ziyaret etti. Üç rektör, Başkan Olgun Atila’nın Bornova’ya gerçek bir üniversite kenti kimliği kazandırma anlayışına destek verdi. Ziyarette ilk aşamada Ege, Yaşar ve Şifa üniversiteleri ile Bornova Belediyesi’nin işbirliğiyle ortak bir bahar şenliği programı düzenlenmesi için fikir birliğine varıldı, farklı ortak projeler için de görüş alışverişinde bulunuldu.
 
Bornova Belediye Başkanı Yüksek Mimar Olgun Atila, Bornova’nın üniversite kenti kimliğini öne çıkaracak projeler hayata geçirmeyi hedeflediklerini söyledi. Bu hedefe, ortak akılla projeleri birlikte oluşturarak ulaşmak istediklerini söyleyen Başkan Olgun Atila, “Bornovamızın bir üniversite kenti olarak, Eskişehir, Camdridge, Oxford gibi anılmasını istiyoruz. Bunun için projelerimiz var. İlk aşamada ise ilçemizdeki bütün üniversitelerin ve öğrencilerin katılımıyla büyük bir bahar şenliği düzenlemek istiyoruz. Hazırlıklarımızı ilgili birimlerimize talimatlarımızı vererek başlattık” dedi.
 
BİLİMİN REHBERLİĞİNDE ORTAK PROJELER
 
Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz, Başkan Olgun Atila’yı hem hayırlı olsun dileklerini iletmek, hem de Bornova konusundaki fikirlerini ve hayallerini paylaşmak için ziyaret ettiklerini söyledi. Gerçekleştirilen ziyaretin birlikte yapılacak projeler için bir başlangıç olduğunu söyleyen Prof. Dr. Candeğer Yılmaz, “Bornova Belediyesi’yle ilk projemiz Mayıs ayındaki bahar şenliklerini ortak düzenlemek olacak. Bundan sonra bilimin rehberleğinde ortak projelerimiz ve etkinliklerimiz çoğalacak” dedi.
 
Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Barkan da Bornova Belediye Başkanı Yüksek Mimar Olgun Atila’nın genç ve dinamik olması nedeniyle Bornova için büyük bir şans olduğunu belirterek, “Bornova’nın şansı üç üniversiteye sahip olması. Bu üniversitelerin ilçemize birşeyler vermesi lazım. Gönlümüzden geçen üniversite ve yerel yönetim işbirliğinin modellerini ve projelerini üreteceğiz. İnsanlarımızın daha yaşanabilir bir çevrede hayatlarını sürdürmesi ve mutlu olmaları için çalışmak istiyoruz. Bornova’nın entelektüel sermayeden yararlanan bir üniversiteler kenti kimliğine inanıyorum” diye konuştu.
 
Şifa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Erdoğan da, Başkan Yüksek Mimar Olgun Atila’nın yaklaşımından büyük bir memnuniyet duyduklarını belirterek, “Çok olumlu izlenimlerimiz var. Bize ne düşüyorsa yapmaya hazırız. Belediyemiz ve diğer üniversitelerimizle birlikte güzel işler yapacağımıza inanıyorum” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.