Dolar 32,4690
%0.28
Euro 34,6607
%0.21
Altın 2.396,730
%0.69
Bist-100 10.046,00
%-0.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Umutoğulları: İzmir'de seçim her şeye gebe

Umutoğulları: İzmir'de seçim her şeye gebe

“İzmir’de seçim her şeye gebe. AK Parti de CHP de seçim kazanabilir. Ciddi bir dağınıklık var ikisinde de”  diyen TV 35 Yönetim Kurulu Başkanı Mithat Umutoğulları, AK Parti’nin seçim çalışmasının ve planlamasının yeterli olmadığını ve CHP karşısında büyük bir hezimete uğrayabileceğini savundu. Umutoğulları, “CHP toparlanırsa, AK Parti tarihinde olmadığı kadar büyük hezimete uğrayabilir. Benim şahsi fikrim eğer AK Parti sorunları çözemezse seçim kazanamaz” dedi. Umutoğulları’ndan gündem değerlendirmesi

  • Ege Postası
  • 21.02.2019 - 16:39

HAZIRLAYAN: HALİDE DEMİR POLATLI/EGEPOSTASI-TV 35 Yönetim Kurulu Başkanı Mithat Umutoğulları, yerel seçim sürecini değerlendirdi. CHP’deki son dakika aday değişiklikleriyle CHP ve AK Parti’nin meclis üye listesine giren isimleri değerlendiren Mithat Umutoğulları, AK Parti ve CHP’deki meclis üyesi listelerinin eş-dost-ahbap ilişkileri üzerinden şekillendiğini söyledi.

Umutoğulları, “Partililerdeki sıkıntı büyük. Hem CHP hem AK Parti’de. İki büyükşehir adayı da çalışıyor. İzmir’de sanki hiç seçim havası yok. Son dönemlerde ilçelerde yaşananlar seçimin de önüne çıktı. Meclis üyeleri listeleri eş-dost-akraba işine döndü, hem CHP hem AK Parti’de” dedi.

PROGRAMIN SATIR BAŞLARI:

Partililerdeki sıkıntı büyük. Hem CHP hem AK Parti’de. İki büyükşehir adayı da çalışıyor. İzmir’de sanki hiç seçim havası yok. Son dönemlerde ilçelerde yaşananlar seçimin de önüne çıktı. Meclis üyeleri listeleri eş-dost-akraba işine döndü, hem CHP hem AK Parti’de.

ADAYLIĞI 17 GÜN SÜRDÜ

3 gündür Buca’yı konuşuyoruz. Adayı değiştirildi. Nasıl değiştirildiğini kimse bilmiyor. O kadar enteresan işler oluyor ki aday il başkanlığında odada bekliyor, meclis üyelerini öğrenmek için. Liste seçim kuruluna gidiyor, aday değişmiş. Adaylığı 17 gün sürdü. Ne MYK ne PM’nin hiçbir kararının hükmü yok o zaman. Yetki verdiğiniz bir il, ilçe başkanı adayı değiştirebilir. MYK Mithat’ı çıkarmış ama YSK’ya Refik’in adı verilebilir. Burada bir karar alınmış. PM’den geçiyor, isimler açıklanıyor. Bunun üzerine ne konuşabilirsin. Partinin ilgili temsilcileri il ve ilçe başkanıdır. Meclis üyesi için ortak çalışma yapılır. Bir liste şekillenir. Adayın altında götürülür liste ve YSK’ya verilir.

BALKAN DERNEKLERİ HİÇBİR YERDE CHP’YE OY VERMEYECEĞİZ DİYOR

Bayraklı’da Cevat Durak olacaktı, Aksünger bloke etti. Serdar Sandal geldi. Yargıtay ve Anayasa mahkemesi bir karar veriyor yerel mahkeme başka bir şey yapıyor gibi. Yapılanlar kimin kellesini götürecek, kimin kafasını koparacak göreceğiz. Bunun bedelini biri ödeyecek. İl başkanı mı ilçe bakanı mı genel başkan yardımcısı mı sorumlu göreceğiz. İşin aslını adayın kendisi yarın anlatacak. Bu değişiklik CHP’ye çok pahalıya mal olacak. Karşıyaka ve Bornova’dan çok sayıda göçmen derneği bizi aradı, sadece Buca’da değil buralarda da CHP’ye oy vermeyeceğiz diyor. Ceketimi koysam seçilir mantığıyla doğru işler yapılmadı. Seçimi kaybetmek için her şeyi yapıyorlar. AK Parti’nin kucağına vermek için her şeyi yapıyorlar. Allah CHP’de siyaset yapanlara yardım etsin.

CHP’Yİ DİZAYN EDECEK DEMİŞTİK

Tuncay Özkan dizayn edecek demiştik. Atanan arkadaş Özkan’ın resmi avukatı. Erhan Kılıç. Çiğli’de Utku Gümrükçü. Kendi öz avukatını Buca’ya atıyorsun, birini Çeşme’ye atıyorsun. Beş altı tane büyük ve önemli metropole siz adayınızı çakıyorsunuz. Örgüt ne oldu pek? Alaattin Yüksel ve Aziz Kocaoğlu siyasetin dengelerine dokunmadılar. Sınırda duruyorlardı. Hiçbir gün şu an yaşananları yaşatmadılar. Partinin bırakın genleriyle dna’sıyla oynadılar.

AK PARTİ VE CHP BİRBİRİNE PAS ATIYOR

AK Parti’nin şu anda önemli bir avantajı var. AK Parti de açıkçası seçim kazanmak istiyor mu istemiyor mu bilemiyorum. İki partide birbirine pas atıyor. AK Parti tek sesli. Herkes meclis üyesi listelerini bekliyordu. Listelere baktım. Enteresan sonuçlar çıktı. Bornova’da Selma Kısa’yı bir numaraya çakmışlar. İsmini hiç duymadık. Fatih Taştan var, Rahmi Taştan’ın oğludur, geçen dönemde meclis üyesiydi. İki numarada o var. Gaziemir’e bakıyoruz; Selahattin Şahin diye bir arkadaş var. Gaziemir ile ne alakası var, inan ben de bilmiyorum, kimse tanımıyor, birinci sırada. Gaziemir’e bıraksanız kaybolurlar. Navigasyonla bile kaybolurlar.

AK PARTİ MECLİS ÜYE LİSTESİNİ DEĞERLENDİRDİ

Adil Yüksel, gençlik kolları eski başkanı. Kontenjandan kendini listeden çıkarmış. Kadın kolları il eski başkanı Gözde Keskin mesela, o da listede yok. Balçova’ya gelelim, Erhan Çalışkan var. Zeybekçi’nin danışmanı diye kendisini tanıtır ama aslında onunla alakası yoktur. Balçova’da oturmaz o da. Karşıyaka’dan Müslüm Karakeçili diye biri var, onu almışlar Karşıyaka’da Balçova’ya getirmişler. Urfalı çokmuş orada, onlara hitap etsin diye almışlar. Emin olun bu arkadaşların hiçbiri gidip sokakta çalışmayacak. Karşıyaka’da Uğur Baran var. Engelliler birimi başkanlığı yaptı. Tek sevindiğim isim. Hakikaten hak eden bir isim. Konak enteresan. Tartışmalı isimler var. Hakan Yıldız mesela. Medya tanıtım başkanı idi, istifa etti. Konak’ta birinci sırada. Fikret Mısırlı, Ünal Ömür. Bunlar Aydın Bey’in prensleridir. Nereye giderse yanında götürür. Burada Ömür Şanlı yok mesela. Listede yemişler. AK Parti açısından bir kayıp bence. Karabağlar’da Fikret Mısırlı. Şengül’ün önemli isimlerinden birisi. Karabağlar’da oturmaz ama listenin birinci sırasına çakmışlar. İkinci sırada Nükhet Hotar’ın yeğeni var, Kemalpaşa Belediye şirketinde müdürlük yapıyor. Hotar’ın Binali yıldırım’dan ricası üzerine yazılmış. Hüseyin Uzun’u getirip Karabağlar’a yazıyorsunuz. Handan Yıldız var, il yönetimindeydi. Faysal Acar var, pazarcı esnafının sözcüsü idi, Özkanlar’da. O arkadaşımız da Karabağlar’da, yaptığı eylemlerin mükafatını almış. Sekizinci sırada. En vahimi de şu. Karabağlar adayı Bilal Doğan. Bilal Doğan Karşıyaka’da oturuyor. Aday Karabağlar’da oturmuyor, sıralamadaki beş meclis üyesi orada oturmuyor. Karabağlılar kime oy verece? Belediye başkanı orayı bilmiyor, orada oturmuyor çünkü. Oturmadığın yerden nasıl aday olursun'

HAMZA DAĞ VE BİNALİ BEY’İN ETKİSİYLE LİSTELER HAZIRLANIYOR

Binali Yıldırım İzmir’den elini çekmedi, gelip listelere son şeklini verdi. Bayraklı Özgür Hızal’ı söyledik. Hamza Dağ ve Binali Bey’in etkisiyle Hızal da yazılıyor. Dilek Yıldız Büyükdağ, kadın kolları il başkanı. Ne işi var meclis üyeliği listesind? Bu hanımefendi sadece Bayraklı’da mı çalışaca? İstifa etmesi lazım. Hakan Yıldız istifa etti am? İki şapka olmuş, yetmemiş bir tane. Bayraklı’da Latif Aydemir var, Binali Yıldırım’a yakın. Kontenjana yazılmış bu isimler. Çiğli’de enteresan bir şey var. Hüsnü Boztepe vardı. Eski il başkan yardımcısı. Eski CHP’li. Onu Çiğli’ye yazmışlar. Bence hala CHP’lidir. Ertuğrul Günay’ın da çok yakın arkadaşıdır. Günay ayrıldığında FETÖ’den tutuklanan İlhan İşbilen ile basın toplantısı yaptı burada. O toplantıyı Boztepe organize etmişti. Delican zamanında buna rağmen il yönetimine alındı. CHP’ye dönmek istedi, olmayınca AK Parti’ye döndü. Şimdi yine birinci sıra meclis üyesi adayı. Garanti. Erdal Polat var, Vartolu, Alevi.

Metropoller dışında ilçelere baktım, tümünde listelere müdahale edilmemiş. Menderes’te ilk 3 isim önemli. 3 isim Bülent Soylu zaten zeki bir isim. Kemalpaşa7da sorun yok. Torbalı’da sıkıntı yok. Seferihisar, Ödemiş, Urla, Selçuk, Güzelbahçe, Bayındır gibi küçük ilçelerde teşkilatları dinlemişler.

AK PARTİ’DE TERS GİDEN ŞEYLER VAR, ÇALIŞMALARI BENCE YETERLİ DEĞİL, GEVŞEK

AK Parti’de il yönetiminde görev yapmış isimleri alıyorlar. Emrun Sulayıcı vardı. Zeybekçi’ye çok yakın bir isimdir. Ailece görüşüyorlar. Mutlaka değerlendirilir diye düşündüm. AK Parti’de işler CHP’deki gibi olmuyor. Görev talep edilmese de görev verilebiliyor. AK Parti il başkanı ile dostluğum vardır ama ters giden şeyler var AK Parti’de. Teşkilatlarla ilgili sıkıntılar büyük. Tanfer Kemerli teşkilat başkanı. Teşkilatları toparlayamadığını, taleplerini karşılayamadığını, yetersiz kaldığını düşünüyorum. Hüseyin Özkan’ın da aynı şekilde olduğunu düşünüyorum. İl başkanlığının çalışmaları bence yeterli değil, gevşek. Hiçbir aday adayını  televizyon ekranlarında göremiyoruz. Cumhurbaşkanı üç gün kala miting yapacak. 3 gün kala mı çalışacaklar'

CHP TOPARLANIRSA AK PARTİ TARİHİNDE OLMADIĞI KADAR BÜYÜK HEZİMETE UĞRAYABİLİR

CHP şu anda ciddi sorunlar yaşıyor. CHP toparlanırsa, AK Parti tarihinde olmadığı kadar büyük hezimete uğrayabilir. Benim şahsi fikrim eğer AK Parti sorunları çözemezse esçim kazanamaz. CHP son 20 gün kala da çalışsa yürür. Biran önce alana inip işi ciddiye almaları lazım. Vekiller de sahaya yok AK Parti’de. Bir Atilla Kaya, biraz da Hamza Dağ var. Bu kadar seçimi boşlamış bir partinin İzmir gibi bir yerde kendini ifade etmede zorlandığı bir yerde kendini nasıl ifade edece? Bir planlaması yok. bütün haber metinlerine bakın; bir tek Nihat Zeybekçi’nin bültenleri plan, program doğrultusunda ve güzel geliyor. Eskiden bu işler ilde organize edilirdi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.