Dolar 32,4897
%0.34
Euro 34,7467
%0.46
Altın 2.418,580
%1.61
Bist-100 10.046,00
%-0.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Ulucak Höyüğü'nde kazı çalışmaları sürüyor

Ulucak Höyüğü'nde kazı çalışmaları sürüyor

İZMİR'in bilinen tarihini çok daha eskilere çektiği belirtilen Ulucak Höyüğü kazılarıyla ilgili bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Ulucak Höyüğü'nde kazı çalışmaları sürüyor

  • Ege Postası
  • 14.09.2015 - 11:06
Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi (KOSBİ), kazılarına 1995 yılında başlanan Ulucak Höyüğü için 2009 yılından beri destek veriyor. Kazılar yoğunlaştıkça İzmir'in bilinen tarihini çok daha eskilere çeken Ulucak Höyüğü için düzenlenen bilgilendirme toplantısına katılan KOSBİ Yönetim Kurulu Başkanı Kamil Porsuk, Kemalpaşa İşadamları Derneği Başkanı Aytekin Öztaş ile sanayiciler, Kazı Başkanı Trakya Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Özlem Çevik'ten höyükte yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Yapılan bilgilendirmenin ardından konuşan KOSBİ Başkanı Kamil Porsuk, kurum olarak Ulucak Höyüğü kazı alanına 2009'dan bu yana destekte bulunduklarını hatırlatarak kapalı çalışma alanları ve konaklama tesislerini KOSBİ tarafından temin edildiğini ve verdikleri desteklerin boşa gitmediğini görmekten dolayı çok mutlu olduklarını söyledi. Yapılan çalışmalar sonucunda İzmir, dolayısıyla Türkiye için önemli bir tarihi zenginliğin açığa çıktığını, gördükleri manzaradan oldukça etkilendiklerini ve ileri dönemde de kazı başkanı ile kazıda çalışan öğrencilerin maddi manevi ihtiyaçlarına cevap vermek istediklerini belirten KOSBİ Başkanı Kamil Porsuk, “Böylesine dünya ölçeğinde bir kazı çalışmasına destek vermek bizim için onurdur. Burada yapılan kazılardan elde edilen bulgularla İzmir'in tarihi 9 bin yıla çıktı. Kazılar evrensel tarihe de hizmet ediyor. Ülkemizin de adını bu alanda dünyaya duyuruyor. Önümüzdeki günlerde hayatlarının çoğunu burada geçiren kazı ekibi ihtiyaç listesi hazırlayarak yeniden bizlere bildirecekler. Kemalpaşa, İzmir ve Türkiye tarihinin aydınlanmasına büyük katkıda bulunacak bu çalışmanın sürdürülebilmesi için elimizden geleni yapacağız" diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.