Dolar 32,2064
%0.13
Euro 35,1177
%0.07
Altın 2.476,620
%0.36
Bist-100 10.217,00
%0.57

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Telefon dolandırıcıları suçüstü yakalandı

Telefon dolandırıcıları suçüstü yakalandı

İZMİR'in Urla İlçesi'nde yaşlıları cep telefonuyla arayıp, kendilerini polis veya savcı olarak tanıtan, hesaplarının terör örgütünce kullanıldığı yalanıyla kandırıp, paralarını almaya çalışan biri kadın 3 kişi, içerisinde para olduğunu sandıkları poşeti almak için gelince polis tarafından yakalandı. Adliyeye sevk edilen, ikisinin yaşı 18'den küçük üç şüpheli tutuklandı. Telefon dolandırıcıları

  • Ege Postası
  • 13.09.2015 - 12:13
Dolandırıcılık şebekesinin elebaşı olduğu belirtilen Salih U., cep telefonuyla aradığı Asiye Özdemir'e kendisini Cumhuriyet savcısı olarak tanıtıp, hesaplarının terör örgütü tarafından kullanıldığı yalanını söyledi. Bu durumdan zarar görmeden kurtulması için hesabındaki tüm parayı çekmesini istedi. Özdemir'in eşi, dolandırılmaya çalışıldıklarını fark edince polise gidip durumu anlattı. İlçe Asayiş Ekipleri, Asiye Özdemir'e dolandırıcılarla telefonla konuşmaya devam etmesini ve 50 bin lira parayı çekip vereceğini söylemesini istedi.

Telefondaki Salih U. kurban seçtiği Özdemir'den, parayı banka şubesine gelecek olan kişiye vermesini istedi. Banka içerisinde ve çevresinde önlem alan polis ekipleri, içerisine gazete kağıdı doldurulmuş siyah poşeti almaya gelen, suça sürüklenen çocuk F.A.'yı suçüstü yakaladı. 18 yaşından küçük olan F.A., kendisini parayı almak için Salih U.'nun gönderdiğini ve kız arkadaşı ile birlikte Alsancak'ta bir evde bulunduğunu söyledi. Polis, adrese gitiğinde Salih U. ve yaşı 18'den küçük olan kız arkadaşı F.B.'yi yakaladı. 

Yapılan araştırmada, Urla'da bir hafta önce de Hande Çağındı'nın 42 bin 500 lirasının  bu kişiler tarafından dolandırıldığı tespit edildi. 

'Ünvan kullanmak suretiyle dolandırıcılık yapmak'tan adliyeye sevk edilen üç kişi tutuklandı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.