Dolar 32,2020
%-0.22
Euro 35,0069
%-0.22
Altın 2.498,740
%1.32
Bist-100 10.644,00
%3.14

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Ükünç’ün istifası cebinde

Ükünç’ün istifası cebinde

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in teşkilatlarda revizyon isteğiyle istifasını istediği 81 il başkanından İzmir İl Başkanı Koray Ükünç, cebinde istifa mektubuyla yarın akşam yönetim kurulunu toplayacak. Toplantının ardından istifasını vermesi beklenen Ükünç’ün tekrar göreve atanabileceği ancak, başkanlık konusunda merkez sağ ve milliyetçi kökenli isim çekişmesi de yaşanabileceği belirtiliyor. Genel Başkan Yardımcısı Müsavat Dervişoğlu, kendisi gibi MHP kökenli Hüsmen Kırkpınar ismi üzerinde dururken, GİK Üyesi Yıldırım Ulupınar, kendisi gibi merkez sağ kökenli Ükünç’ün görevine devam etmesi gerektiğini belirtiyor. Gözler yarın akşamki toplantıya çevrildi..

  • Ege Postası
  • 03.09.2018 - 13:48

HALİDE DEMİR POLATLI/EGEPOSTASI-İYİ Parti’de genel seçimlerde adaylıklar nedeniyle boşalan teşkilatta revizyona gidilmesi amacıyla Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın imzalı yazıyla 81 il başkanının istifasının istenmesinin ardından gözler sessizliğini koruyan İzmir İl Başkanı Koray Ükünç’ün vereceği karara çevrildi. Yarın akşam 18.00’de yönetim kurulu üyeleriyle toplantı yapacak olan Ükünç’ün istifasını vermesi bekleniyor.

ÇIRAY, GAZETEMİZE, ‘ÇOĞU YERİNDE KALIR’ DEMİŞTİ

Yapacağı toplantının ardından yönetim kurulu üyeleriyle birlikte istifasını vermesi beklenen İYİ Parti İzmir İl Başkanı Koray Ükünç’ün yeniden göreve atanıp atanmayacağı merak konusu oldu. Ancak geçtiğimiz günlerde gelişmeleri Egepostası'na değerlendiren, Basın ve Medyadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Aytun Çıray'ın “Büyük bir ihtimalle çoğu yerinde kalır” açıklamasını hatırlatan parti çevreleri Ükünç’ün yeniden görevine iade edilebileceğini dile getiriyor.

ÜKÜNÇ, İSTİFASINI VERMEYE HAZIRLANIYOR

İYİ Parti Kurucu İl eski Başkanı ve mevcut Genel İdare Kurulu (GİK) Üyesi Yıldırım Ulupınar’ın, milletvekilliği adaylığı için istifasının ardından koltuğunu teslim ettiği Koray Ükünç, merkez sağ ağırlıklı bir siyaset tarzı yürütüyor. Ükünç’ün İzmir’deki teşkilatlarda da merkez sağ ağırlıklı isimlerle yürümek istediği, bu isteğinin dışında bir talebe sıcak bakmadığı dile getiriliyor. 

DERVİŞOĞLU 'KIRKPINAR', ULUPINAR 'ÜKÜNÇ' DİYOR

Öte yandan son kongrede Mahalli İdarelerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevine getirilen MHP kökenli Müsavat Dervişoğlu ve ekibinin yine MHP kökenli İYİ Parti İzmir İl eski Sekreteri Hüsmen Kırkpınar’ın il başkanlığı görevine getirilmesini istediği dile getiriliyor. Merkez sağ kökenli mevcut GİK Üyesi ve kurucu İl Başkanı Yıldırım Ulupınar’ın ise Koray Ükünç’ün görevine devam etmesini istediği kaydediliyor.

YILDIRIM ULUPINAR GAZETEMİZE AÇIKLAMA YAPMIŞTI

Yine geçtiğimiz günlerde gazetemize değerlendirmelerde bulunan GİK Üyesi Yıldırım Ulupınar, yerel seçimlerde İzmir’de de kilit partinin İYİ Parti olduğunu ve CHP ile İYİ Parti’nin işbirliği yapması gerektiğini belirtmişti. Buna karşılık Müsavat Dervişoğlu ise ne CHP ile ne başka bir partiyle ittifak ya da işbirliği yapmalarının söz konusu olmadığını belirtmişti. Fikir ayrılığına düşen iki genel merkez yöneticisinin il başkanı olmasını istediği isimlerden hangisinin göreve geleceği ise önümüzdeki günlerde netleşecek.

YÖNETİMDE BİR İSTİFA DAHA

Öte yandan İYİ Parti’de Kültür ve Sanat İşlerinden Sorumlu İl Başkan Yardımcılığı görevini yürüten Huriye Öztin de partisindeki görevinden istifa etti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.