Dolar 32,2020
%-0.22
Euro 35,0069
%-0.22
Altın 2.498,740
%1.32
Bist-100 10.644,00
%3.14

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Karataş'tan çarpıcı yerel seçim açıklaması: Büyükşehiri alırız

Karataş'tan çarpıcı yerel seçim açıklaması: Büyükşehiri alırız

AK Parti ile Cumhur İttifakı’nın yerel seçimlerde de sürdürülebileceği yönünde işaret veren MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin açıklamasını değerlendiren MHP İzmir İl Başkanı Necat Karataş, Bahçeli’nin talimatını beklediklerini söyledi. İl Başkanı Karataş, “CHP için ittifaklar olsa da olmasa da İzmir çantada keklik değil. Cumhur ittifakının devamı olduğu takdirde 15-16 ilçenin alınması söz konusudur. Bununla birlikte büyükşehirin alınacağı açıktır” dedi. Karataş'tan çarpıcı yerel seçim ve ittifak açıklamaları

  • Ege Postası
  • 02.09.2018 - 13:18

HALİDE DEMİR POLATLI/EGEPOSTASI-Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Lideri Devlet  Bahçeli’nin Cumhur ittifakının yerel seçimlerde de sürebileceği, Ankara, İstanbul ve İzmir başta olmak üzere 27 büyükşehir belediye yönetiminin Millet İttifakı mensubu partilerin elinden alınması gerektiği yönündeki açıklamasının ardından İzmir’de de gözler yerel seçimlerde gönül ittifakı yapması beklenen AK Parti ve MHP’li yöneticilerin çalışmalarına çevrildi.

Partisinin genel başkanının yaptığı açıklamayı değerlendiren MHP İzmir İl Başkanı Necat Karataş, Egepostası’na yaptığı açıklamada, MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin önümüzdeki günlerde vereceği talimatları beklediklerini söyledi.

GENEL BAŞKANIMIZIN VERECEĞİ TALİMATI BEKLEMEKTEYİZ

MHP İl Başkanı Karataş, “Genel başkanımızın yaptığı açıklamada, tabiî ki mesele böyle anlaşılır. Ben Necat Karataş olarak, il başkanı olarak, genel başkanımızın bizzat bana vereceği talimattan sonra daha net açıklamada bulunacağım. Camiamız ve İzmirli seçmeni tarafından Cumhur ittifakının büyükşehirde en azından birlikte hareket edileceği şeklinde algılandığını söyleyebiliriz. Bizler de genel başkanımızın bu açıklaması neticesinde kendisinin önümüzdeki günlerde bize net olarak vereceği talimatı beklemekteyiz. Şehir ismi telaffuz etti ama özellikle İstanbul, Ankara, İzmir başta olmak üzere şeklinde ifadesi var. Bunun arkasından da liderimiz muhtemelen bizlere, Ankara, İstanbul ve İzmir il başkanlıklarına, gereken talimatı önümüzdeki günlerde verecektir. Dolayısıyla liderimiz talimat verdikten sonra daha açıklayıcı, pozisyonumuzun ne olacağıyla ilgili açıklama yapacağım” dedi.

İZMİR CHP İÇİN ÇANTADA KEKLİK DEĞİL, KENDİLERİ DE BU TELAŞ İÇERİSİNDE

CHP için İzmir’in çantada keklik olmadığı açıklamasını yapan MHP İzmir İl Başkanı Necat Karataş, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin olası gönül ittifakıyla alınacağının açık olduğunu belirtti.

HERKES İZMİR’DE BİR DEĞİŞİKLİK OLACAĞINI BEKLEMELİ

Karataş, İzmir’de bir değişiklik olmasını herkesin beklemesi gerektiğini vurgulayarak, “CHP için ittifaklar olsa da olmasa da İzmir çantada keklik değil. Cumhur ittifakının devamı olduğu takdirde 15-16 ilçenin alınması söz konusudur. Bununla birlikte büyükşehirin alınacağı açıktır. İzmir’in bu kadar yıldır yürütülen belediyecilik anlayışına bakıldığında İzmir’de artık CHP ben her türlü bunu alırım, ya da çantada keklik olarak görmüyor. Göremiyor. Kendileri de zaten bu telaş içerisinde. İzmir hizmet noktasında maalesef diğer büyükşehirlere göre çok geride kalmıştır. İzmir’de 2019 Mart ayında yapılması muhtemel seçimlerde herkes İzmir’de bir değişiklik olacağını beklemelidir, bizler de bekliyoruz. Hayırlara vesile olsun” açıklamasını yaptı.

SEÇMEN TERCİHİNİ HİZMET GETİREN YA DA GETİRECEĞİNE İNANDIĞI..

“Genel başkanımız artık Türkiye’de Cumhur ittifakı ile birlikte Türk Devletinin ve Türk Milletinin geleceğiyle ilgili mücadelenin daha iyi, güçlü şekilde yapıldığı düşüncesiyle, ittifakın önümüzdeki mahalli idareler seçimine de yansıması ve özellikle büyükşehirlerimizde de dediğimiz gibi Türk Milletinin birliği ve bütünlüğü noktasında gayret sarf eden siyasi partilerin ve Cumhur ittifakının kazanması gerektiği noktasında beyanat verdi” diyen MHP İl Başkanı Necat Karataş, İzmir ve İzmir seçmeninin yerel seçimlerde nasıl bir tutum takınacağına dair şu değerlendirmeyi yaptı:

“İzmir seçmeni her seçimi farklı şekilde değerlendirir. 24 Haziran seçimleri İzmir ve Ege açısından bir konjoktör olarak değerlendirilebilir. 24 Haziran seçimlerinin yapıldığı hafta, bir hafta sonra tekraren yine aynı seçimler yapılsaydı çok farklı sonuçlar çıkardı. Dolayısıyla özellikle mahalli idareler seçimlerinde seçmen kendisine bire bir hizmet getirecek kadroları iş başına getirir. Adaylar da önemli hizmet etme anlayışı da önemli. MHP, altını çizerek söylüyorum, MHP’nin üretken belediyecilik anlayışıyla yönetmiş olduğu ilçe ve illere bakıldığında bu bariz şekilde ortaya çıkıyor zaten. Dolayısıyla kent içerisinde yaşayan seçmenimizin, vatandaşımızın belediye hizmetleriyle Allah’ın her günü karşı karşıya kalıyor. Gerek memnuniyet duyacağı şeklinde hizmet aldığı, ya da kendisini memnun etmediği gibi, kendisini sıkıntıya sokacak uygulamalarla karşı karşıya kaldığı ortada. Dolayısıyla bu yönden bakıldığında İzmirli seçmen tercihini hizmet getiren ya da getireceğine inandığı adaylara oyunu verecektir. MHP ve liderimiz var olduğu sürece Türk Devleti ve Türk Milleti, ülkenin geleceğiyle ilgili tasa ve endişe içinde olmasın. MHP ve liderimizin alacağı kararın, Türk seçmeni ve halkı için hayırlı olacağı kanaatindeyim.”

DAĞILMA SÜRECİNE GİRDİLER, BUNLARIN KİLİDİ ZATEN KIRILDI

İYİ Parti’de Meral Akşener’in teşkilatlarını revize etmek amacıyla 81 il başkanının istifa ettiği süreci de değerlendiren MHP İzmir İl Başkanı Necat Karataş, İYİ Parti’nin dağılma sürecine girdiğini ve seçmende güven uyandırmadığını söyledi. Karataş, “Söz konusu bir konjoktörün kurduğu bir siyasi partinin 24 Haziran seçimlerinde İzmir ve diğer yerlerde aldığı sonucun mahalli idarelere de yansıyacağı kanaatindeyiz. Kaldı ki bir dağılma sürecine de girdiler. Orada umduğunu bulamayan, neticede birçok siyaset yapma arzusu olan insanlar var. Bizler de bunun takipçisiyiz. Seçmen de gerekli güveni duymadı bu hadiseye. Bir siyasi partinin ve başındaki insanın aldığı oyu da herkes mukayese ediyor. Bu parti kurulduğu günden seçimden sonraki buradaki siyasi partinin gidişatına, duruşuna ve Türk Milletine, Türkiye’nin geleceğine bakışına yönelik bir kanaat gelişiyor seçmende” dedi.

KİLİT PARTİDEN ZİYADE DAĞILMA SÜRECİNE GİRMİŞ BİR PARTİDİR

MHP İzmir İl Başkanı Karataş, İYİ Partili yöneticilerin yerel seçimlerde kilit parti oldukları yönündeki açıklamalarının ise gerçeklerle ilgisi bulunmadığını kaydederek, “Açıklama yapıyorlar, belediye seçimlerinde kilit partiyiz diye. Bunların kilidi zaten kırıldı, şu saatten sonra kilit parti olmaktan öte dağılma sürecine girmiş bir siyasi partidir. Söyledikleri de iddiaları da bizim için önemsizdir” dedi.

MHP LİDERİ DEVLET BAHÇELİ NE DEMİŞTİ'

MHP Lideri Devlet Bahçeli, “Özellikle başta İstanbul, Ankara ve İzmir olmak üzere ilaveten diğer 27 büyükşehir belediye yönetimi zillete yakasını kaptıran, ülkesine çelme takan, üstelik FETÖ-PKK-PYD’nin yörüngesine sabitlenen partilerin asla kontrolüne girmemeli, yönetimine geçmemelidir. Bu tarihi bir sorumluluktur. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin başarısı ve tam manasıyla tesisi maksadıyla büyükşehir belediyelerin buna uygun yönetimi de beka meselesidir, geleceğimiz için vazgeçilmez değerdedir” demişti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.