Dolar 32,3804
%-0.18
Euro 34,7674
%0.08
Altın 2.463,150
%-1.11
Bist-100 9.999,00
%0.84

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Uğur Mumcu Bornova’da sanat ve söyleşiyle anıldı

Uğur Mumcu Bornova’da sanat ve söyleşiyle anıldı

24 Ocak 1993’te hain bir saldırı sonucu katledilen Araştırmacı Gazeteci Yazar Uğur Mumcu, Bornova’da müzik dinletisi ve söyleşiyle anıldı. Bornova Belediyesi ile Devlet Tiyatroları Opera ve Bale Çalışanları Yardımlaşma Vakfı’nın (TOBAV) işbirliğiyle düzenlenen “Demokrasi Şehitlerimizi Anıyoruz” etkinliğinde hem önemli mesajlar verildi hem de duygulu anlar yaşandı

  • Ege Postası
  • 25.01.2014 - 10:04
İZMİR- Araştırmacı Gazeteci Yazar Uğur Mumcu’nun, katledilişinin 21’nci yıldönümünde Bornova Belediyesi, Devlet Tiyatroları Opera ve Bale Çalışanları Yardımlaşma Vakfı (TOBAV) ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği İzmir Şubesi’nin (ÇYDD) işbirliğiyle Bornova Belediyesi Nikah Salonu’nda ‘Demokrasi Şehitlerimizi Anıyoruz” etkinliği düzenlendi. Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Atilla Sertel, Hürriyet Gazetesi Köşe Yazarı Yalçın Bayer ve Cumhuriyet Gazetesi Ege Bölge Temsilcisi Serdar Kızık’ın konuşmacı olarak katıldığı etkinlikte TOBAV’ın hazırladığı müzik dinletisi, dans gösterileri ve koro performanslarından oluşan etkinlikte önemli mesajlar verildi, duygulu anlar yaşandı. Uğur Mumcu gibi demokrasi mücadele veren aydınların da anıldığı gecede ‘Yiğidim Aslanım’, ‘ Uğurlar Olsun’ gibi eserler hep bir ağızdan söylendi. Bornova Belediyesi Nikah Salonu vatandaşların yoğun ilgisi nedeniyle hınca hınç doldu.

Etkinlikte açılış konuşmasını yapan TOBAV İzmir Şubesi Başkanı Hale Gökalpsezer, Uğur Mumcu’yu sanatla anmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyleyerek işbirliğinden dolayı Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır’a teşekkür etti. Her yıl Uğur Mumcu’yu farklı etkinliklerle andıklarını, onu ve mücadelesini unutturmamak için ellerinden geleni yaptıklarını söyleyen Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır da, “Kalemini bu ülkenin geleceğinden başka hiçbir yere kaydırmamış olan Uğur Mumcu’yu saygıyla anıyoruz. Ülkemizi kuran Mustafa Kemal Atatürk’ün devrimlerinin bugünlere getirdiği toplumumuzu geriye götüremeyecekler” dedi.

Hürriyet Gazetesi Yazarı Yalçın Bayer’in Uğur Mumcu ile anılarını anlattığı etkinlikte Türkiye Gazeteciler Federasyonu ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Atilla Sertel, Uğur Mumcu ve onun gibi aydınları öldürerek unutturamayacaklarını anlayanların şimdi de gazetecileri, aydınları cezaevlerinde tutsak ettiklerini söyledi. Cumhuriyet Gazetesi Ege Bölge Temsilcisi Serdar Kızık ise Uğur Mumcu’nun Türkiye’de bugün yaşanan sorunları 25 yıl öne tespit ettiğini, daha da önemlisi çözümlerini ortaya koyduğunu belirterek, “Uğur Mumcu yaşıyor. Biz de yaşadığı için buradayız” dedi.

Etkinlikteki sunum metinlerini hazırlayan TOBAV İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Dramaturg Haluk Işık, “Uğur Mumcu tam bir klasik müzik tutkunuydu. Onu sevdiği müzikle anmak çok anlamlı” diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.