Dolar 32,2781
%0.01
Euro 35,0331
%-0.15
Altın 2.474,330
%0.33
Bist-100 10.547,00
%2.2

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Uçanyol'da büyük ihale

Uçanyol'da büyük ihale

Uçanyol'u Otogar'a bağlayacak ilk adım atılıyor.

  • Ege Postası
  • 08.10.2013 - 16:06
İZMİR -  İZMİR Büyükşehir Belediyesi, Ekim ayında hizmete açılacak Yeşildere'deki Uçanyol'u Otogara bağlayacak proje için de düğmeye bastı. Buca Onat Caddesi ile otogarı birbirine bağlayacak uygulama projesi danışmanlık hizmetleri için ihale 21 Ekim'de yapılacak.
Yeşildere Caddesi'ni Buca üzerinde otogara bağlayacak 7,5 kilometrelik güzergahın 1.3 km'lik bölümünü oluşturan Uçanyol'un inşaatını tamamlayıp Kurban Bayramı'nda açmayı hedefleyen İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir trafiğine büyük rahatlama getirecek otogar bağlantısı için ilk adımı attı. Bu kapsamda Buca Onat Caddesi ile şehirlerarası otobüs terminali arası bağlantı yolu uygulama projelerinin hazırlanması için 21 Ekim'de Danışmanlık hizmeti ihalesi yapılacak. Büyükşehir Belediyesi, ihaleyle birlikte güzergah üzerinde kamulaştırma çalışmalarını da başlatacak.
Büyükşehir Belediyesi'ni 5 yıl önce ön hazırlıklarını yaptığı projeye göre Uçanyol Gürçeşme Huzurevi yanından Çamlık ve Mehtap mahalleleri, İşçievleri ve Ufuk mahallesine erişimi sağlayan 419/2 ve 806 sokağın Onat Caddesi ile kesiştiği noktaya kadar köprülü kavşakla gelecek. Ardında da Otogara kadar devam edecek. Mevcut yollar 35 metreye göre genişletilecek. Toplam 7,5 kilometre uzunluğundaki bağlantıyla Buca, Gürçeşme, Eşrefpaşa, Yeşilyurt, Bozyaka, Eskiizmir, Karabağlar, Yeşildere ve buradaki semtlerden gibi semtlerden İzmir Otogarı’na ulaşım kolaylaşacak.(DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.