Dolar 32,2329
%0.16
Euro 34,9539
%-0.03
Altın 2.412,060
%-0.53
Bist-100 10.400,00
%-0.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Adeta çileye dönüşüyor

Adeta çileye dönüşüyor

İKÇÜ’lü Öğrencilerin Ulaşım Çilesi

  • Ege Postası
  • 08.10.2013 - 12:41
İZMİR - Bu yıl üçüncü akademik yılına başlayan İzmir’in yeni devlet üniversitesi İzmir Katip Çelebi Üniversitesi, 2013-2014 döneminde 2 bin öğrenci sayısına ulaşmanın gururunu yaşıyor. Bu sayının 1300’ü üniversitenin Çiğli Balatçık’ta bulunan ana yerleşkesinde eğitim görüyor. Ancak artan öğrenci sayısına rağmen hiçbir iyileştirmeye gidilmeyen otobüs seferleri, üniversiteye ulaşmak isteyen öğrenciler için adeta çileye dönüşüyor.

Ana yerleşkeye ulaşmak için 595 numaralı Hava Üssü Lojmanları-Bostanlı İskele hattı ile 817 numaralı Balatçık-Çiğli Aktarma Merkezi hattı kullanılıyor. Mevcut iki adet otobüs hattı bulunmasına rağmen sefer sayısının yetersiz kalması özellikle sabah saatlerinde derslerine yetişmek isteyen öğrencilerin duraklarda yoğunluk yaşanmasına sebep oluyor.

Taleplere tatminkar cevap alınamıyor

Konu ile ilgili resmi makamlarla görüşmelerin yapıldığını belirten İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Genel Sekreter Yardımcısı Nihat Sabuncular: “Biz Ağustos ayında İzmir Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı’na başvuruda bulunduk. Artan öğrenci sayımızdan bahsederek yeni bir ring hattı veya mevcut sefer sayılarına eklemeler yapılmasını istedik. Yetkililer personel görevlendirmek suretiyle iniş ve binişleri yerinde inceleyeceklerini ifade ettiler” dedi. Sabuncular: “Ancak Büyükşehir Belediyesi gönderdiği resmi bir yazı ile yeni hat tahsisinin mümkün olmadığını, hatların servis sıklıklarının ise periyodik olarak yapıldığını, hat ve yolculuk analiz sonuçlarına göre değişiklik yapılabileceğini belirtti” açıklamalarında bulundu.

Eğitim-öğretim yılının ilk haftası geride kalırken henüz bir değişikliğin söz konusu olmaması öğrencilerin yaklaşan kış şartlarında yaşanacak zorlukların daha da artmasından endişe etmesine sebep oluyor.

“Sıkıntımızı yetkili mercilere ilettik”

İKÇÜ Öğrenci Konseyi Başkanı Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü öğrencisi Sümeyye Zehir, öğrencilerin yaşadıkları sıkıntıları bir dilekçe ile İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na ilettiklerini belirterek: “Sabah 07:30-09:30 saatleri arasında gelen otobüsler ilk durak olan Bostanlı İskelesi’nde tamamen dolduğundan binemiyoruz. Bir sonraki otobüs 20 dakika sonra kalkıyor. Bu sebeple derslere geç kalıyoruz. Akşam çıkış saatimiz olan 15:00-17:00 arasındaki otobüslere binmek için de uzun süre beklemek zorunda kalıyoruz” açıklamalarında bulundu. İzban’ı kullanarak Çiğli’ye kadar gelen öğrencilerin de aynı otobüs hatlarıyla kampüse gelebildiğini belirten Zehir, mevcut hatların sefer sayılarının özellikle yoğunluğun yaşandığı saatlerde arttırılmasını ve İzban Çiğli İstasyonundan Merkez Yerleşkeye ring seferlerinin oluşturulmasını istediklerini ifade etti.

“Güzergah değişikliği sıkıntımızı azaltır”

Turizm Fakültesi Turizm İşletmeciliği Bölümü Öğrencisi ve Fakülte Temsilcisi Turgut Kambur, üniversiteye ulaşımda çektikleri sıkıntıları Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere birçok kuruma başvuruda bulunduklarının, ancak dönüş alamadıklarının altını çizerek sorunun herkes tarafından bilindiğini, ancak çözüm üretecek kurumların bir türlü harekete geçmediğini belirtti. Mevcut hatlardan kampüsün yakınından geçen birçok alternatif olduğunu da hatırlatan Kambur, yapılacak güzergah değişikliklerinin dahi sorunlarına büyük ölçüde çare olabileceğine inandığını ifade etti.

Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü Öğrencisi ve Fakülte Öğrenci Temsilcisi Ali Rıza Kılıçkaya ise üniversite ortamında giriş-çıkış saatlerinin farklılık gösterebildiğini hatırlatarak sadece belirli saatlerde değil, ulaşım sorununu gün boyunca yaşadıklarını, problemin çözüm sürecinde bunun da göz önüne alınması gerektiğini ifade etti.  

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.