Dolar 32,3215
%-0.12
Euro 34,7694
%-0.06
Altın 2.388,690
%-0.34
Bist-100 10.262,00
%0.52

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Türkiye'den Suriye'ye giden TIR'lar bombalandı

Türkiye'den Suriye'ye giden TIR'lar bombalandı

Yardım taşıdığı belirtilen TIR ve kamyon konvoyu Kilis sınırından Suriye'ye geçtikten kısa bir süre sonra Türkiye sınırına 4 kilometre mesafedeki Azez'de havadan bombalandı. Muhalifler, saldırıyı Rus savaş uçaklarının gerçekleştirdiğini duyurdu. Reuters, TIR'ların İHH'ya ait olduğunu belirtirken, İHH yetkilisi Mustafa Özbek ajansa yaptığı açıklamada, "Kamyonlar bizim değil ve kimin bombaladığı hakkında da bilgimiz yok" dedi. Bombardımanda 7 kişinin öldü, 10 kişi de yaralandı.

  • Ege Postası
  • 26.11.2015 - 11:02
Reuters, İHH İnsani Yardım Vakfı’na ait bir konvoyun, Kilis’ten Suriye’ye girdikten sonra sınırda vurulduğunu bildirdi. Ajansa konuşan yardım görevlilerine göre, kamyonlar bir hava saldırısının hedefi oldu.
İHH yetkilisi Mustafa Özbek ise ajansa yaptığı açıklamada, “Yangını söndürmeye çalışıyoruz. Kamyonlar bizim değil ve kimin bombaladığı hakkında da bilgimiz yok” dedi.
Bir hava saldırısı da muhaliflerin kontrolündeki sınır kapısı yakınlarında bulunan TIR parkında meydana geldi. Bombardımanlarda TIR'larda bulunan 7 kişi öldü, 10 kişi de yaralandı. 
Yerel kaynaklar, 20 TIR'ın Rus bombardımanı sonucu yandığını öne sürdü.

Suriye savaş uçakları bölgede sık sık muhalifleri hedef alıyor. Son dönemde Rus savaş uçakları da saldırılar düzenlemeye başlamış ve dün Türk hava sahasını ihlal eden bir Rus uçağı Türkiye tarafından düşürülmüştü.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.