Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.489,650
%0.21
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kurtarılan Rus pilot konuştu: Ne uyarıldık, ne ihlal ettik

Kurtarılan Rus pilot konuştu: Ne uyarıldık, ne ihlal ettik

Suriye sınırında düşürülen Rus uçağının kurtarılan pilotu, Türkiye'nin hava sahasını ihlal etmediklerini ve Türkiye'nin kendilerini uyarmadığını söyledi. Rusya'nın Rossiya 1 kanalına konuşan pilot, "Hava sahasını bir saniyeliğine bile ihlal etmiş olmamız mümkün değil. Açık bir havada, 6 bin metre irtifada uçuyorduk ve tüm uçuş boyunca uçağın kontrolü bendeydi" ifadelerini kullandı.

  • Ege Postası
  • 25.11.2015 - 18:12
Rusya'nın Paris Büyükelçisi, Türkiye tarafından düşürülen Rus uçağının pilotlarından birinin Suriye ordusunun elinde olduğunu söyledi. Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu ise pilotun Rus ve Suriyeli özel kuvvetlerin düzenlediği operasyonla kurtarıldığını ve Lazkiye'deki Rusya'ya ait Hmeymim Hava Üssü'ne götürüldüğünü açıkladı. Pilot, Rus televizyonuna yaptığı açıklamada, uçağın Suriye tarafındayken ve uyarılmadan vurulduğunu iddia etti.

Dün Suriye sınırında düşürülen Rus uçağının kurtarılan pilotu Konstantin Murahtin, Türkiye’nin hava sahasını ihlal etmediklerini ve Türkiye’nin kendilerini uyarmadığını söyledi.

Rossiya 1 kanalına konuşan Murahtin, “Bir saniyeliğine bile onların hava sahasını ihlal etmiş olmamız olanaksız. Tamamen açık havada 6 bin metre yükseklikte uçuyorduk ve uçuş yolumuzu tam kontrol ediyordum. Hiçbir şekilde iletişim yoktu. Bu nedenle normal rejimde uçuyorduk. Su-24 bombardıman uçağı, F-16 jetleriyle aynı hız kapasitesine sahip. Eğer bizi uyarmak isteselerdi, paralel seviyeye gelerek kendilerini gösterebilirlerdi. Ama böyle bir şey olmadı. Uçağın kuyruk tarafına birden füze geldi. Füzeyi göremediğimiz için karşı manevra da yapamadık" dedi. Operasyon bölgesini “avucunun içi gibi bildiğini” ifade eden pilot, Rusya Hava Kuvvetleri’ne Suriye’de hizmet etmek istediğini vurguladı.

Pilot, bugün erken saatlerde Russia Today muhabiri Roman Kosarev'e konuşmuştu. Lazkiye'deki Rus hava üssünde sağlık kontrolünden geçen pilot, kendini iyi hissettiğini söylemişti.  

Suriye'nin Bayırbucak bölgesinde Türk hava sahasını ihlal ettiği belirtilen Rus Su 24 tipi savaş uçağına, devriye görevindeki 2 F-16 savaş uçağı tarafından müdahalede bulunulmuştu. Uçak, Hatay'ın Yayladağı ilçesinin karşısında, Suriye toprakları içindeki Bayırbucak bölgesine düşmüştü. Rusya uçağın iki pilotundan birinin karadan açılan ateş sonucu öldürüldüğünü belirtmişti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.