Dolar 32,1981
%-0.01
Euro 34,9899
%-0.05
Altın 2.493,590
%-0.28
Bist-100 10.720,00
%0.72

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Türkan; 'Yeni Türkiye'yi birlikte kuracağız'

Türkan; 'Yeni Türkiye'yi birlikte kuracağız'

Uğur Türkan, AK Parti İzmir İl Başkanlığı’nda düzenlediği basın toplantısıyla aday adaylığını açıkladı. Türkiye’nin çok önemli bir seçimin arifesinde olduğunu vurgulayan Türkan, “ Yeni anayasa ve başkanlık sistemi ülkemiz için büyük önem taşımaktadır. Bu seçimlerden de Aziz Milletimizin desteği ve Allah’ın izniyle başarıyla çıkacağız, milletimize hizmet etmeye devam edeceğiz ve Yeni Türkiye’yi birlikte kuracağız”diye konuştu.

  • Ege Postası
  • 21.02.2015 - 12:39
2001 yılında kurulan AK Parti ile aktif siyasete başladığını  ve çeşitli görevlerde bulunduğunu kaydeden Türkan, “ İzmir 2. Bölgeden milletvekili aday adayı olarak karşınızdayım.  AK Parti bizim için sadece bir siyasi parti değil, bizim değer yargılarımızın vücut bulduğu bir davadır . AK Parti’nin zor zamanlarını, kapatma davası sürecini, karşılaştığı engellemeleri birebir yaşadım. Ancak bu kutlu dava hareketinin içerisinde yer almaktan bir an bile pişmanlık duymadım.  Biz AK Parti’nin dününde vardık, bugününde varız, yarınları içinde adayız.  AK Parti’nin başarısı için geceyi gündüze eş kıldık. Eğer siyaset fedakarlıksa, eğer siyaset samimiyetse, çileyse biz bunlara razı olduk.  Burada şunu açıklıkla söylüyorum. 2007’de ve 2011 de İzmir 2.bölgeden 10. Sıra Milletvekili  adayı oldum. Bizim için siyasette şahsi ikbalimiz değil, davamızın başarısı önemlidir. Bu dün böyle idi bundan sonra da böyle olmaya devam edecektir. Bu yolda siz değerli dostlarımın daha önce olduğu gibi desteklerinizle yanımda olacağınızı biliyorum.”dedi.

AK Parti’nin 12 yıllık iktidarı döneminde her alanda pek çok sorunun halledildiğini ve köklü reformların yapıldığını belirten Türkan, “Artık yeni Türkiye’yi kurmanın zamanıdır. Yeni Türkiye, sivil bir anayasanın uygulanmaya başlamasıyla şekillenecek ve her alanda yapılacak reformlar uygulamaya konulacaktır. AK Parti’nin önümüzdeki dönemde uygulamaya koyacağı, yeni vizyona ve projelere katkı koymak amacıyla çıktığımız bu yolda, var gücümüzle çalışacağız.  “ diye konuştu.
 
Yeni Türkiye’nin vesayet sisteminin sona erdiği, milletin kendi kararlarını verdiği, darbecilerin ve belli lobilerin devrinin kapandığı bir Türkiye olacağını vurgulayan Türkan, “ Yeni Türkiye, milli birlik ve beraberliğin sağlandığı, kardeş kanının dökülmediği, tüm etnik unsurların kardeşçe yaşadığı, dünya da ki tüm mazlum milletlerin hamisi olan bir ülke olacaktır. Yeni Türkiye vatandaşlarının özgürlüklerinin genişlediği, demokrasinin tüm normlarının uygulandığı bir ülke olacaktır.”dedi.
AK Parti’nin iktidara gelmesiyle birlikte bir çok alandaki olumlu değişimi birlikte izlediklerini kaydeden Türkan şöyle konuştu:
“Halkımız da bu icraatları taktirle karşıladı ve her seçimde oyumuzu daha da artırdık. Bu süreçte şimdiki Cumhurbaşkanımız o zamanki Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın her türlü zorluğa rağmen büyük başarılara imza attığını gördük. Milletimizde kendisine hizmet eden Sayın Erdoğan’a sonuna kadar sahip çıktı ve çıkmaktadır. Geçtiğimiz günlerde İzmir İl Kongresi için İzmir’e gelen Sayın Başbakanımız ve Genel Başkanımız  Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu’da yaptığı konuşmada İzmir’e önem verdiğini göstererek, İzmir’de Başbakanlık Çalışma Ofisi açılacağını müjdelemiştir. Allah nasip eder de milletvekili seçilirsek, İzmir’in sorunlarının çözülmesi konusunda var gücümüzle çalışacağız. Hükümetimizin İzmir’e yaptığı hizmetlerin daha da artması ve hemşehrilerimizin yaşam standardının yükselmesi için gerekli çabayı göstereceğiz.  
Bu duygu ve düşüncelerle aday adaylığımın hayırlı olmasını diliyor, buraya kadar gelip verdiğiniz destek için her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum.”

UĞUR TÜRKAN 

01 Aralık 1975'te Gümüşhane'nin Kelkit ilçesinde doğdu. İlk ve ortaokulu memleketinde tamamladı. Ailesinin İzmir’e göç etmesi sebebi ile lise eğitimine İzmir de devam etti.1993 yılında İzmir Aliağa Lisesi'nden mezun oldu. Üniversite eğitimini Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi Mimarlık Mühendislik fakültesinde, İnşaat Mühendisi olarak mezun oldu.Uğur Türkan;  Aliağa Müteahhitler Birliği A.Ş yönetim kurulu üyeliği, İzyarış A.Ş yönetim kurulu üyeliği, Balçova jeotermal A.Ş yönetim kurulu üyeliği, TMMOB İnşaat Müh. Odası İzmir Şubesi Aliağa temsilciliği ve İzmir MÜSİAD istişare kurulu üyeliği gibi kamu ve özel sektörde üst düzey yöneticilik yaptı. Uğur Türkan,  Uğur İnşaat Tur. San. Tic Ltd. Şti’ nin Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini sürdürmektedir. 14 Ağustos 2001 yılında kurulan AK Parti ile aktif siyasete başlayan Uğur Türkan, 2004 yılında AK Parti İzmir İl Genel Meclis Üyesi, 2006 yılında İzmir İl Genel Meclisi AK Parti Grup Başkan Vekili ve AK Parti Aliağa İlçe Başkanı, 2007 yılında ise İzmir İkinci Bölgeden 23.dönem Milletvekili Adayı oldu, 2008 yılında ikinci kez AK Parti Aliağa İlçe Başkanlığı görevine atanan Uğur Türkan, 2011 yılında İzmir İkinci Bölgeden 24. Dönem Milletvekili adayı oldu. Ak Parti İzmir 4. olağan il kongresinde il yönetim kurulu üyeliğine seçildi. Dış İlişkilerden sorumlu İl Başkan yardımcılığı görevinde bulundu. Uğur Türkan evli ve 3 çocuk babasıdır.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.