Dolar 32,3665
%-0.35
Euro 34,6657
%-0.4
Altın 2.381,370
%-1.71
Bist-100 10.190,00
%1.44

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Türk zeytinyağı ABD'de tanıtıldı

Türk zeytinyağı ABD'de tanıtıldı

ZEYTİN ve Zeytinyağı Tanıtım Komitesi (ZZTK), Türkiye'nin ABD'ye zeytin ve zeytinyağı ihracatını arttırmak için bu ülkede düzenlenen fuara katılarak tanıtım yaptı.

  • Ege Postası
  • 22.11.2015 - 15:46
ABD'nin Şikago şehrinde düzenlenen Private Label Manufacturers Association Fuarı'na 9 metrekarelik bir stant ile katılan Zeytin ve Zeytinyağı Tanıtım Komitesi, ihracatı arttırmak için Türkiye'de üretilen zeytin ve zeytinyağlarını tanıttı. ZZTK, tüketim potansiyeli dikkate alındığında, Türkiye zeytin ve zeytinyağı sektörünün ihracatı açısından hedef pazar özelliği taşıyan AB'de, private label alanında dünyanın önemli fuarları arasında sayılan fuarda, Amerikalılar ile dünyanın pek çok ülkesinden gelen ziyaretçilere ürün tadımı da yaptırdı. Private Label Manufacturers Association Fuarı'nda ZZTK'yı, ZZTK Yönetim Kurulu Üyesi Aykut Eker ve Ege İhracatçı Birlikleri Tanıtım Grupları personeli Gökçe Tol temsil etti.

15-17 Kasım 2015 tarihleri arasında ABD'nin Şikago şehrinde düzenlenen Private Label Manufacturers Association Fuarı'na 9 metrekarelik bir stant ile katıldıklarını belirten Zeytin ve Zeytinyağı Tanıtım Komitesi Yönetim Kurulu Üyesi Aykut Eker, hem zeytinde hem de zeytinyağında ABD'nin hedef pazarları arasında yer aldığını, ABD'deki pazar paylarını arttırmak için ikinci kez fuara katıldıklarını kaydetti. 

Türkiye'nin zeytin ağacı varlığının 2000 yılı sonrasında yapılan dikimlerle 90 milyondan 170 milyona ulaştığına işaret eden Eker, "Türkiye'de son yıllarda dikilen ağaçlar önümüzdeki yıllarda verimli bir şekilde ürün vermeye başladığında 650 bin ton zeytinyağı rekoltesiyle dünya ikincisi, 1 milyon 200 bin ton sofralık zeytin ile dünya birincisi olacak. Bu rekolteye ulaştığımızda rekoltenin katma değere dönüşmesi için tanıtım çalışmalarımızı kesintisiz sürdürüyoruz" diye konuştu.

Birçok sektöre yönelik özel markalı (store brands, private labels, private brands) ürünlerin sergilenebildiği ve senede bir kez düzenlenen bu fuara 35 ülkeden 2 bin 700 firmanın katıldığına işaret eden Eker şöyle konuştu: 

"Fuarı 5 binin üzerinde yerli ve yabancı profesyonel ziyaret ediyor. Fuarda 20 bin farklı ürün sergileniyor. Fuara küçük ve orta ölçekli firmaların yanı sıra, süpermarketlere marka ürün tedarik eden tanınmış büyük firmalar da katılıyor. Şikago'nun bağlı bulunduğu Illinois eyaleti ABD'nin en kalabalık 5'inci şehri. 650 milyar dolarlık bir gayri safi yurtiçi hasılaya sahip ve eyaletin toplam ithalatı 120 milyar dolar. Sağlıklı beslenmenin yükselen değer olduğu günümüzde ABD'ye zeytin ve zeytinyağı ihracatımızı daha da arttırabiliriz."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.