Dolar 32,3731
%-0.33
Euro 34,7144
%-0.26
Altın 2.399,210
%-0.97
Bist-100 10.159,00
%1.13

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Turistler şikayet yağdırdı

Turistler şikayet yağdırdı

İSTANBUL ve Antalya'dan sonra Türkiye’de en çok yabancı turisti ağırlayan Muğla’da Valilik bünyesindeki 'Alo 179 Çağrı ve Danışma Merkezi'ne geçen yıl şikayet yağdı. 995 ihbarın içerisinde gürültü, çevre ve deniz kirliliği, hanutçuluk ilk sıralarda yer aldı.

  • Ege Postası
  • 20.02.2013 - 14:02
Muğla - Muğla Vali Yardımcısı Ahmet Ali Barış, 'Alo 179 Çağrı ve Danışma Merkezi'nin 2012 çalışmaları konusunda bilgi verdi. Vali Yardımcısı Barış, Alo 179'un 4 yıl önce kurulduğunu; turizm sezonunda merkezin 7 gün 24 saat kesintisiz hizmet verdiğini söyledi. Üç ayrı vardiya ile görevlendirilen personelin İngilizce, Almanca, Fransızca, Rusça ve Farsça bilen yüksek eğitimli kişilerden oluştuğunu ifade eden Vali Yardımcısı Barış, "Muğla Ege Bölgesi’nin incisi. Her yıl 3 milyonun üzerinde yabancı turisti ağırlıyor. Bu çalışma il genelinde turizmin gelişmesine, yaşanan sıkıntıların çok daha azalmasına yardımcı oldu. Bu çalışmamız başka illere de taşınmaya başladı. Çağın teknolojisini turizm konusunda da kullanmak gerekiyor. Amacımız ilimizi ziyaret eden turistlerin herhangi bir sıkıntı yaşamadan ülkelerinde mutlu bir şekilde geri dönmelerini sağlamak. Bunun için proje geleceğe yönelik, turizmin sürekliliği açısından büyük önem taşımakta” dedi.


Hanutçuluğun son yıllarda azaldığını belirten Barış, “Sistem sayesinde bölgede yaşanan lokal sıkıntıları görerek anında müdahale ediyoruz. 2012 yılında Alo 179 Çağrı ve Danışma Merkezi’ne 995 şikayet geldi. Bunların 231'i gürültü, 75’i çevre ve deniz kirliliği, 25’i ise hanutçuluk. Gürültü şikayeti belirli bir saatten sonra dış gürültünün turiste verdiği rahatsızlıktan kaynaklanıyor. Çok değişik nedenleri var. Eğlence ile konaklama yerlerini ayırma imkanına sahip olamıyoruz. Turistik ilçenin barlar sokağının hemen yanı başına konaklama tesisi yapmışız. Bunun iç içe geçmesinden sıkıntılar oluyor. Ama bunların sayısında her geçen yıl azalma var” diye konuştu.

ÇEVRE VE DENİZ KİRLİLİĞİ ÖNEMLİ


Muğla'ya gelen yabancı ziyaretçiler daha çok bölgenin koylarını gezdiğine dikkati çeken Barış, “Bize en fazla gelen şikayetler arasında çevre ve deniz kirliliği konusu var. Denizi ve çevreyi temiz tutmak zorundayız. Turizmin sürdürülebilir olması için buna çok büyük ihtiyaç duyuluyor. Gereken özeni gösteriyoruz. Hanutçuluk son yıllarda azaldı. Mevzuatta bu konuda yapılan düzenlemeler hanutçulukla mücadelede etkili oldu. Bu mücadele yasal çerçevede kaymakamlar aracılığıyla yürütülüyor. Bu konuda büyük hassasiyet gösteriyoruz. El birliğiyle bölgedeki sorunları çözüme kavuşturup ziyaretçilerimize gönül rahatlığıyla bir tatil imkanı sunmaya çalışıyoruz” diye konuştu.(DHA)

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.