Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Türeli'den acil servis sorusu

Türeli'den acil servis sorusu

CHP İzmir Milletvekili Rahmi Aşkın Türeli, İzmir'de vatandaşların Karşıyaka Devlet Hastanesi Acil Servisi'nde muayene olabilmek için saatlerce beklemek zorunda kaldıklarından yakındıklarını belirterek, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'na bunun nedenini sordu.

  • Ege Postası
  • 21.09.2014 - 13:21
İZMİR- Milletvekili Rahmi Aşkın Türeli, İzmirlilerin, Karşıyaka Devlet Hastanesi Acil Servisi'nde muayene olabilmek için saatlerce beklediklerini ifade ettiklerini vurguladı. Bu durumun sık sık kamuoyuna da yansıdığını dile getiren Türeli, Karşıyaka Devlet Hastanesi'ne ilişkin olarak vatandaşların, “Karşıyaka Devlet Hastanesi Acil Servisi'nde saatlerce beklemeden hizmet almak istiyorsan lütfen kampanyamızı imzalayarak bize destek ver" adı altında imza kampanyası düzenlediğini de ifade etti.

Türeli, “Change.org adlı internet sitesi üzerinden açılan imza kampanyasının açıklamasında, 'Karşıyaka Devlet Hastanesi'nde yeterli sağlık personeli olmadığı için biz hastalara acil müdahale edilmiyor. Ne zaman sinirlendiğinizi belirtirseniz sizi o zaman ciddiye alıyorlar. Her defasında yeni yapılacak büyük hastaneyi anlatıp sabırlı olmamızı öneriyorlar. En kısa sürede sağlık personelinin artırılmasını ve daha iyi bir hizmet sunulmasını istiyoruz. Karşıyakalılar bu hizmeti hak etmiyor' ifadeleri yer almaktadır. Sayın Bakan, bu durum sizce 'acil' kavramıyla örtüşmekte midi? Bu ne çelişkili bir durumdu? Vatandaşlarımız acil müdahale için hastaneye gidiyor ama saatlerce bekliyor" dedi.

Türeli, Sağlık Bakanı Müezzinoğlu'nun yazılı yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde şu soruları yöneltti:

"Karşıyaka Devlet Hastanesi'nin Acil Servisi'nde neden sıkıntı yaşanmaktadı? Vatandaşların acil servise yönelik şikayetleri dikkate alınmış mıdı? Alındıysa şikayetlerin gereğini yerine getirmek için ne gibi çalışmalar yapılmıştı? İzmir'de, acil servisinde bu tip sıkıntıların yaşandığı başka hastaneler var mıdı? Hastanelerde yaşanan bu sıkıntıların giderilmesi için personel sayısının artırılmasına yönelik bir çalışma yapılması düşünülmekte midir'" (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.