Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Torbalı'nın zeybekleri 00,4 puanlık farkla ikinci oldu

Torbalı'nın zeybekleri 00,4 puanlık farkla ikinci oldu

Torbalı Belediyesi Halk Oyunları Ekibi, Türkiye Halk Oyunları Federasyonu tarafından düzenlenen yarışmada Ege Bölgesi ikinciliğini elde ettiler.

  • Ege Postası
  • 03.04.2018 - 09:55

Aydın’ın Efeler İlçesi’ndeki Mimar Sinan Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştirilen yarışmaya  İller bazında birinci olan ekipler katıldı.  Ege Bölge birinciliğini Aydın Efeler Belediyesi Halk Oyunları Ekibinin kazanırken  Yarışmaya  İzmir Şampiyonu olarak katılan Torbalı ekibi  00,4 puanlık farkla ikinciliği elde etti . Torbalı Belediyesi  Halk Oyunları Ekibi ,yerel bir oyun derlemesi olan Torbalı  iki parmak zeybeği ile sahneye çıktı.  Torbalı’ya has bu orijinal zeybek oyunuyla jürinin ve izleyicilerin büyük beğenisini kazanan 10 kişilik ekip ikincilik unvanıyla kupasıyla Torbalı’ya döndü. Torbalı ekibi bu dereceyle önümüzdeki aylarda gerçekleştirilecek olan Türkiye Şampiyonası’na katılmaya hak kazandı.

BAŞKAN GÖRMEZ: İLÇEMİZ BAŞARIYLA TEMSİL EDİLDİ

Torbalı Belediyesi Halk Oyunları Ekibinin İzmir çapında şampiyonluk elde etmesinin ardından Ege Bölgesi’nde de 2.olmasının önemli bir başarı olduğunu dile getiren Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, “Halk oyunlarımız, kültürel değerlerimizin yaşatılması ve bu değerlerin genç kuşaklar tarafından bilinmesi açısından önemli . Torbalı Belediyesi olarak bu değerlerimizi önemsiyoruz. Belediye bünyesindeki kültür, sanat ve spor okullarımızda bu değerleri çocuk ve gençlerimize aktarmanın mücadelesini veriyoruz. Bu vesileyle Torbalı Belediyesi Halk Oyunları Ekibimizi bir kere daha  tebrik ediyorum.” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.