Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Denetim raporuna AK Parti'li Şanlı'dan şerh

Denetim raporuna AK Parti'li Şanlı'dan şerh

Konak Belediye Meclisi'nin nisan ayı ilk birleşiminde Denetim Komisyonu'nun raporu görüşüldü. Komisyonda yer alan AK Partili Meclis Üyesi Ömür Şanlı, çeşitli sıkıntılar gördüğünü belirttiği denetim raporuna şerh koydu. Belediye Başkanı Sema Pekdaş ise görevlerini titizlikle yerine getiren bir belediye olmanın gururunu yaşadıklarını söyledi. Pekdaş ayrıca İl Özel İdare kapandıktan sonra kurumun masraflarının belediyelere yüklendiğini belirtti. AK Partili Şanlı'dan denetim raporuna şerh

  • Ege Postası
  • 03.04.2018 - 09:04

Konak Belediyesi nisan ayı olağan meclis toplantısı Başkan Sema Pekdaş başkanlığında yapıldı. Mecliste, Denetim Komisyonu'nun hazırladığı rapor görüşüldü. Komisyon Başkanı CHP'li Nurettin Cem Aksan, hazırlanan raporu okudu. Aksan'ın ardından söz alan denetim komisyonunun tek AK Partili üyesi  Ömür Şanlı, rapora dair eleştirilerini sıraladı.

Doğrudan temin yoluyla yapılan hizmet alımlarında fırsat eşitliği sunulmadığını ve yapılan ihalelere büyük oranda aynı firmaların girdiğini gördüğünü söyleyen Şanlı, belediye araçlarının yenilendiğini ve bu araçlar yenilenirken çok fazla masrafa girildiğini belirtti. Şanlı, "Bazı faturalarda toplam fiyat yazılmış ama yazıyla yazılmamış. Aşırı bir kırtasiye gideri olduğunu görüyoruz. Masa ve sandalye kiralaması yapılmış. Ama bunlar mevcut depomuzda bulunur, açılış için götürülür, getirilir. Bunlara da dikkat edilmesi lazım. Garanti kapsamında hiçbir şey göremedim. Yaptığımız işler de hiç garantili işler yok m? Bu konuların dikkate alınmasını temenni ediyoruz" dedi. Şanlı, daha sonra denetim raporuna şerh koyduğunu açıkladı.

"GEÇİCİ İŞÇİLERİ BİZE GÖNDERDİLER"

Denetim Komisyonu Başkanı CHP'li Nurettin Cem Aksan ise Şanlı'nın eleştirilerine şu yanıtı verdi:

"Ömür arkadaşımızın katılmadığı hiçbir toplantıyı yapmadık. Bunların hepsini birlikte yaptık. Usul yönünden eksiklik ayrıdır kamu zararı ayrıdır. Ömür arkadaşımızın anlattıkları usuldendir."

Meclis üyelerinin açıklamalarının ardından konuşan Başkan Pekdaş ise İl Özel İdarelerin kapatılmasının ardından yaşanan sürece değindi. Özel İdare kapandıktan sonra kuruma ait taşınmazların dağıtımı konusunda yaşanan tartışmaları hatırlatan Pekdaş, ardından belediyeye bu kurumun masraflarının geldiğini söyledi. Pekdaş, "Kurumdan belediyeye geçici işçi gönderildi. Geçici işçiler konusu hala içimi üzen bir konudur. Biz Konak olarak geçici işçi çalıştıramayız. Türkiye'de geçici işçi çalıştırmak yasaktır. Orman yangınları ile mücadele, mevsimlik işler ve kampanya işlerinde sadece geçici olarak işçi çalıştırılır. Yasada bellidir. Konak Belediyesi'nin böyle bir işi yoktur. Böyle bir belediyeye geçici işçilerin gönderilmesi büyük bir yanlışlıktır" dedi.

"7 MİLYONLUK BORÇ ÖDEDİK"

Konak Belediyesi olarak kendilerine gönderilen işçileri çalıştıramadıklarını ve bu nedenle tazminatlarını vererek çıkarmak zorunda kaldıklarını belirten Sema Pekdaş, Özel İdare Kurumu'ndan dolayı çok fazla ödeme yaptıklarını, buna rağmen geçen dönemden kalan 7 milyonluk borcu ödediklerini kaydetti. Pekdaş, "30 milyonluk kamulaştırma yaptık. Konak Belediyesi tarihindeki toplu en büyük kamulaştırmayı yaptık. Araçların amortisman bedelleri var. Araç alımını da gerçekleştirdik. 10 milyonluk araç ve iş makinesi alımı yapıldı. Kendi kaynaklarıyla yatırım yapan, borç ödeyen bir belediyeyiz. Çalışanlarına Türkiye ortalaması üzerinde maaş ödeyen, borcu olmayan ender belediyelerdeniz. Sayıştay denetimlerini her yıl geçiren bir belediyeyiz. Konak Belediyesi olarak güçlüysek bütçeyi böyle harcadığımız içindir" dedi. Faaliyet raporu ise bir sonraki oturuma bırakıldı.

KOMİSYON SEÇİMLERİ YAPILDI

Mecliste ayrıca encümen üyeleri ile komisyonların seçimleri de yapıldı. AK Parti Grup Başkanvekili Sait Başdaş'ın, partisinin Konak İlçe Başkanı olması nedeniyle görevden istifa etmesi üzerine, yerine Abdullah Siyahkoç seçildi.  (DHA)

 

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.