Dolar 32,2020
%-0.22
Euro 35,0069
%-0.22
Altın 2.498,740
%1.32
Bist-100 10.644,00
%3.14

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Temmuz meclisinde ‘Kentsel Dönüşüm’ mesajları

Temmuz meclisinde ‘Kentsel Dönüşüm’ mesajları

Narlıdere Belediye Temmuz ayı belediye meclis toplantısına, Başkan Batur’un kentsel dönüşüm ile ilgili yaptığı açıklamalar damgasını vurdu. Başkan Batur İzmir’de başvurusu onaylanan ilk Belediye olan Narlıdere Belediyesinin yapacağı çalışmalar ile ilgili bilgiler verdi.

  • Ege Postası
  • 03.07.2013 - 12:00
İZMİR - Kentsel Dönüşüm çalışmalarını bölgesinde uygulayabilmek için başvuruda bulunan ve bir süredir Bakanlığın onayını bekleyen Narlıdere Belediyesi’nin başvurusu, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylanarak 5 Haziran tarihli resmi gazetede yayınlanmıştı. Temmuz meclis toplantısında Çevre ve Şehircilik Bakanlığının onayı ile ilgili detayları anlatan Başkan Batur İzmir’de başvurusu onaylanan ilk belediye olmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.
Batur “bundan sonra uzun bir süreç bizleri bekliyor. Bakanlığın onayından önce zaten birçok çalışmayı tamamlanmıştık. Resmi olarak ta Kentsel dönüşüm alanı ilan edilen 2. İnönü Mahallesi, Atatürk Mahallesi, Çatalkaya Mahallesi ve Narlı Mahallesini kapsayan 43 hektarlık alan ile ilgili jeolojik etütleri daha önceden tamamlamıştık bunun dışında kalan harita tespitleri, mülkiyet tespitleri, arazi tespitleri, mahallelerde irtibat büroları açacağız ve bu bürolarda teknik arkadaşlarımız vatandaşın sorularına cevap verecekler. Biz halkın içinde olmadığı ve desteklemediği bir çalışma hiçbir şekilde başarılı olamaz. Yıllardır 2. İnönü Mahallesi, Atatürk Mahallesi, Çatalkaya Mahallesi ve Narlı mahallerinde yaşayan ve çözüm bekleyen insanlarımıza her türlü kolaylığı sağlayacağız. Belediye kentsel dönüşüm konusunda elini ve gerekirse bedenini taşın altına sokacak” dedi.

Yukarıköy ’de imzalar atılıyor

Yukarıköy ’deki restorasyon projesi ile ilgili 12 Temmuzda atılacak olan imzalar ile artık önemli bir yol kat edilmiş olacak. Yukarıköy ’ün yeniden hayata geçirilmesi ile ilgili yapılacak restorasyon çalışmaları taslak planların imzalanarak tasdik edilmesinden sonra, Ağustos ve Eylül aylarında ihale aşamasına gelinecek. Temmuz ayı belediye meclisinde bu mutlu haberi meclis üyeleri ile paylaşan Batur “ çok hassas çalışmalar gerektiren bu süreci başarı ile geçmiş bulunuyoruz. Narlıdere’nin tarihini yaşama fırsatı bulacağımız bu güzel alanımızı artık hayata geçirmeye çok az kaldı. Narlıdere’nin turizm hayatını da hareketlendirecek olan bu proje için Ağustos sonu Eylül başında ihaleye çıkacağız. Bizim için bir prestij, Narlıdere için bir gurur projesi olan Yukarıköy için artık son aşamaya geldik bu müjdeyi hem meclis üyeleri hem de Narlıdere’li kardeşlerimle paylaşmanın mutluluğunu yaşıyorum” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.