Dolar 32,5819
%0.29
Euro 35,0455
%0.21
Altın 2.459,070
%0.94
Bist-100 9.799,00
%0.84

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
TSK açıkladı: Aktütün'e saldıran 10 terörist öldürüldü

TSK açıkladı: Aktütün'e saldıran 10 terörist öldürüldü

TSK: Aktütün Üs Bölgesine saldırı girişimi oldu

  • Ege Postası
  • 07.10.2015 - 15:01
TÜRK Silahlı Kuvvetleri, Hakkari’nin Şemdinli İlçesi’ndeki Aktütün Hudut Tabur Komutanlığı unsurlarına üç ayrı bölgeden eş zamanlı olarak PKK’lı teröristler tarafından sızma girişiminde bulunulduğunu açıkladı. Açıklamada, sızma girişiminin önlendiği, 10 teröristin etkisiz hale getirildiği kaydedildi.

Genelkurmay Başkanlığı’ndan konuyla ilgili yapılan açıklama şöyle:
"Hakkari / Şemdinli, Aktütün Hudut Tabur Komutanlığı unsurlarına, üç ayrı bölgeden eş zamanlı olarak Bölücü Terör örgütü mensubu teröristlerce yapılan sızma girişimi, ateş destek vasıtaları ve birliklerimiz tarafından önlenmiş, saldırı sonucunda 10 Bölücü Terör Örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirilmiş, terörist dinlemelerinde kayıplarının daha fazla olduğu yönünde ifadeler tespit edilmiştir."


Komandolar indirildi PKK'ya büyük operasyon
Kars'ın Kağızman ilçesinde bölücü terör örgütü PKK'ya yönelik devam eden operasyona destek amaçlı bölgeye çok sayıda asker ile zırhlı araç sevk edildi.


Alınan bilgiye göre, Dibekkaya mevkisi, Madur Vadisi ve Çömçe Dağı bölgesindeki Terör örgütü yapılanmasına karşı daha önce başlatılan operasyon genişletilerek, bölgeye asker ve ekipman sevkiyatı başlatıldı.

Operasyon kapsamında bölgede arama tarama faaliyetleri yürütülürken, teröristlerin kaçış noktalarına helikopterlerle özel donanımlı komandolar yerleştirildi.


Kağızman Dibekkaya bölgesi

Ayrıca, Kars-Digor tarafına geçişlerin önlemesi için bölgenin hassas noktalarına termal kameralar ile zırhlı araçlar ile Çömçe kırsalına mayınlı saldırılara karşı sinyal bozucu makineler koyuldu.

Dün bölgedeki operasyonlarda 3 terör örgütü mensubu etkisiz hale getirilmiş, 2 terörist yakalanmıştı.

Güvenlik görevlileri, ilçeye giriş ve çıkışları kontrol altında tutuyor.

HİZAN KARAYOLUNA HAVA DESTEKLİ OPERASYON
BİTLİS’in Hizan ilçesine ulaşımı sağlayan yollarda vatandaşın seyahat güvenliğini sağlamak için hava destekli operasyon düzenlendi.
Bitlis Valiliği, 3-5 Ekim tarihleri arasında vatandaşların seyahat güvenliğini sağlamak amacıyla Hizan-Küçüksu, Hizan -Yolalan ve Bölükyazı yollarına güvenlik güçleri tarafından hava destekli operasyon düzenlendiğini açıkladı. Açıklamada, Hizan-Tatvan karayolunu ulaşıma açık tutmak amacıyla gerçekleştirilen operasyona 10’ncu Komando Tugay Komutanlığı’nın da destek verdiği belirtildi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.