Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kantinlere gıda güvenliği uyarısı

Kantinlere gıda güvenliği uyarısı

Gıda Mühendisler Odası İzmir Şube Başkanı Reha Keskinoğlu, okul kantinlerindeki gıda güvenliğinin sağlanması ve denetimi hakkında endişeli olduklarını söyledi, "Tüketim bilinci ve yetkin denetim personeli sayısı yetersiz" dedi.

  • Ege Postası
  • 05.10.2015 - 14:33
Gıda Mühendisler Odası İzmir Şube Başkanı Reha Keskinoğlu, okul kantinlerinde satılan gıda maddeleri, gerek yasaklanan gıdalar, gerekse hijyen ve öğrencilerin sağlığı anlamında endişe duyduklarının altını çizdi. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı “Okul Kantinlerine Dair Özel Hijyen Kuralları Yönetmeliği" gereği okul kantinlerindeki gıda denetimlerinin Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yürütüldüğünü belirten Keskinoğlu, “Bakanlık yetkilileri okul kantini denetimlerini standart gıda işletmeleri denetim prosedürü yanı sıra 33 madde ve buna bağlı 150 alt maddeden oluşan hükümlerine göre yapıyor. Ancak mevcut denetçi sayısı ile hali hazırdaki tüm gıda işletmelerinin denetlenmesi bile mümkün değilken, ek olarak okul kantinlerini de etkin şekilde denetlemeleri mümkün görünmüyor" şeklinde konuştu.

Reha Keskinoğlu, aynı yönetmeliğin 31. maddesi uyarınca uzmanlık alanı gıda güvenliği olmayan milli eğitim personelinin gıda güvenliği ve hijyen şartlarıyla ilgili bir konuda ara denetim yapmasının da kantinlerdeki gıda güvenliği ve hijyen denetimlerini zafiyete uğrattığını ifade etti, “Bakanlık dışındaki denetim ihtiyacının, uzmanlık alanı gıda güvenliği olmayan meslek gruplarınca yapılması yerine bu alanda uzman olan Gıda Mühendisleri tarafından karşılanması gerekmektedir. Mevcut durumda bu maddeye dayanarak yapıldığı belirtilen denetimlerin etkinliği sorgulanmalıdır. Burada velilere, okul aile birliklerine, ve bilinç düzeyi bu konuyu anlayabilecek yaştaki öğrencilere iş düşmektedir" dedi.  (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.