Dolar 32,5036
%0.05
Euro 34,9099
%-0.18
Altın 2.441,300
%0.21
Bist-100 9.717,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Susam: “Başarısızlıklarını örtme çabası”

Susam: “Başarısızlıklarını örtme çabası”

CHP İzmir Milletvekili ve Bilim, Sanayi ve Teknoloji Komisyonunda parti sözcüsü olan Mehmet Ali Susam, yapılan yönetmelik değişikliğinin hükümetin milli eğitimdeki başarısızlığını örtme çabası olduğunu söyledi.

  • Ege Postası
  • 23.09.2014 - 18:02
İZMİR - Susam, Bakanlar Kurulu’nda Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okullardaki öğrencilerin kılık ve kıyafetlerine dair yönetmelikte yapılan değişiklik ile hükümetin milli eğitimin bir çok alanında yaptığı tahribatın üstünü örtmek amacıyla gündem saptırmaya yönelik provakatif bir girişim olduğunu ifade etti.
Müdürlerin yerlerinden edildiği, öğrencilerin talep etmediği halde İmam-Hatip okullarına kayıt edildiğini ifade eden Susam, “Milli eğitimin genetiği ile oynandı. AKP iktidarında 12 yıl içinde 5 Milli Eğitim Bakanı değişti, birçok kere sistem değişti, sınavlar değişti, okulların yapısı, eğitim yaşı ve süresi değişti. AKP birçok alanda zarar vermiştir ancak en büyük tahribatı milli eğitim sisteminde gerçekleştirmiştir.Görevinde 4 yılı doldurmuş olan müdürler adaletsiz bir değerlendirme ile yerlerinde edildi ve bu durum hükümete yakın olmayan müdürlerin tasfiyesi olarak hayata geçirildi. Liyakat yerine siyasi kriterlere göre görevlendirme, ülkemizin geleceğini emanet ettiğimiz Milli Eğitim’de hiç olmaması gereken bir davranıştır. Hükümet emniyette, yargıda, başka noktalarda yaptığı kadro hareketlerini Milli Eğitim içinde de yapmaktadır.Dindar ve kindar bir nesil yetiştirmek amacıyla 40 bin öğrenci, tercih etmediği halde İmam Hatip okullarına kayıt ettirildi. Bunlar içinde gayrı Müslim öğrenciler bile bulunuyor. Binlerce öğrenci evlerine uzak okullara yerleştirildi.” diye konuştu.
Çare yapısal bir reformda
Her eğitim öğretim yılınayeni bir skandalla girildiğini ve bir önceki yıldan daha büyük sorunlarla karşılaşıldığını öne süren Susam, sözlerini şöyle sürdürdü.
“Milli eğitim gibi çok önemli bir konuda yapılan tüm değişiklikler, sadece gösteriş amaçlı ve siyasi boyutta kalmakta. Çare ise Milli Eğitim’de yapısal bir reformda. AKP’nin son 12 senede yaptığı tüm değişikliklere karşın eğitimde dünya sıralamasındaki yerimizde bırakın yükselmeyi giderek düşüş meydana gelmekte. Son 10 yılda eğitime ortalama %2,5 ayırmışız. Bu oran Meksika, G.Kore ve Brezilya'nın yarısı.PISA değerlendirmelerinde ilk 40 içinde değiliz. Bu rakamlara bakıldığında durumun çok da iç açıcı olmadığı görülmekte. Ama yapısal bir reform ile çağdaş ve nitelikli bir eğitime kavuşma şansımız olacaktır.”
Gündem değiştirmeye yönelik girişimler
Susam gündemde daha önemli konular varken, hükümetin hedef şaşırtmaya çalışarak amacının gündemi değiştirmek olduğunu savundu.
İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam, “Müdürler acımasızca ve adaletsizce yerlerinden edilirken, öğrencilerimiz talebi olmadığı halde İmam Hatip eğitimine zorlanırken, atama bekleyen yüzbinlerce öğretmenimiz umudunu kesme noktasına gelmişken ve IŞİD sınırımıza kadar dayanmışken bu değişiklik ile hükümetin amacının hedef saptırmak olduğu aşikardır.” Şeklinde konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.