Dolar 32,3701
%0.16
Euro 34,9552
%-0.31
Altın 2.325,270
%0.21
Bist-100 9,08
%0.02

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
O okulda başörtüsü krizi

O okulda başörtüsü krizi

İzmir’de TEOG sonuçlarına göre Suzan Divrik Kız Teknik ve Meslek Lisesi’ne yerleşen başörtülü öğrenci Nurhayat Gültepe, yönetmelik gerekçe gösterilerek başörtüsüyle derslere alınmadı. Bunun üzerine dün zorunlu olarak nakil başvurusunda bulundu. Aynı günün akşamı ise Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, ortaöğretim kurumlarında başörtüsü yasağının yönetmelikte yapılan bir değişikle kaldırıldığını, değişikliğin bir iki gün içinde Resmî Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe gireceğini açıkladı. Bu değişiklik birçok öğrenciyi mağduriyetten kurtarırken Gültepe ise yasağın son mağduru oldu.

  • Ege Postası
  • 23.09.2014 - 15:17
İZMİR-İzmir’de Tüpraş Ortaokulu’ndan mezun olan Nurhayat Gültepe, TEOG sonuçlarına göre Karşıyaka ilçesinde bulunan Suzan Divrik Kız Teknik ve Meslek Lisesi’ne yerleşti. Okula kaydını yapan öğrenci, ilk dört gün hiçbir sıkıntı yaşamadı ancak geçen perşembe matematik dersi için sınıfta beklerken öğretmenlerinin uyarısıyla karşılaştı. Nurhayat’a, başörtüsüyle o okulda okuyamayacağı söylendi. Hattâ iddiaya göre bir öğretmen, "Eğer çıkarmazsan bu şekilde derse almayız." deyince genç kız da başını açmak zorunda kaldı. Tekrar başını kapatan genç kız, yaşadığı büyük üzüntü sebebiyle cuma günü okula gitmedi. Nurhayat ve ailesi, başörtülü okuyabileceği başka bir okula nakil başvurusu yapmaya karar verdi. Geçen pazartesi günü babasıyla birlikte okula giden Nurhayat, Menemen İmam Hatip Lisesi’ne nakil başvurusu yaparak sonucu beklemeye başladı. Kızının yaşadıklarına tepki gösteren baba Hamza Gültepe, “Çocuğum burayı kazandı. Geldik kaydımızı yaptırdık, bir hafta sonra çocuğumu başı kapalı diye okuldan attılar, derslere almadılar. Ben mecburen kızımın kaydını imam hatip lisesine aldırmak zorunda kaldım.” dedi. Yaşadıkları üzücü olayın ardından başörtüsü yasağının kalktığı haberini alan Gültepe, “Yasağın kalkmasına çok sevindim. Kızım inşallah bu yasağın son kurbanı olur. Kızlarımız istediği okulda, istediği kıyafetle okuyabilmeli.” dedi.

'BÖŞÜRTÜYLE OKUYAMAYACAĞIMI BİLSEM ZATEN YAZMAZDIM'
Yaşadığı olayın ardından TEOG’la yerleştiği liseden kaydını sildiren Nurhayat Gültepe, “Gösterdiğim başarıyla bu okulu tutturdum. Önceden bu okula başörtüyle girilmediğini bilmiyordum, bilseydim zaten yazmazdım. Okulda perşembe gününe kadar sorun çıkmadı. Matematik dersinde kapı açıktı. G. hoca, kapının önünden geçerken başörtüyle oturduğumu gördü. Matematik öğretmenimizi çağırdı, dışarıda bir şey konuştular, sonra beni çağırdılar. Aşağıya indik, bana, 'Eğer çıkarmazsan bu şekilde derse almayız.' deyince ben de başörtümü çıkardım. Sonra tekrar başımı kapattım, cuma günü de okula gelmedim. Hafta başında da imam hatibe naklimi istedik.” diye konuştu. Gültepe, yaşadıklarının kendisinde kötü bir hatıra olarak kalacağını sözlerine ekledi. (BUGÜN)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.