Dolar 32,2931
%-0.45
Euro 34,7097
%-0.09
Altın 2.432,580
%-0.25
Bist-100 9.999,00
%0.84

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Sucuk paralarını cebinden ödemiş

Sucuk paralarını cebinden ödemiş

Kayseri Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, "Kılıçdaroğlu'ndan tazminat kazandım" diyerek sucuk dağıtmıştı. Oysa dava kazanmadığı ortaya çıktı.

  • Ege Postası
  • 17.12.2012 - 11:45

ANKARA- Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nde, akaryakıt istasyonları ve taksi duraklarının yerleri için rüşvet alındığı vu bunun bazı üst düzey görevliler arasında pay edildiği iddialarını belgelere dayanarak açıklayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, milletvekilleri Şevki Kulkuloğlu ve Atilla Kart hakkında 50 dava açıldı. Sözcü gazetesinden Saygı Öztürk'ün haberine göre, kazanılan 2 dava sanki rüşvet iddialarıyla ilgiliymiş gibi gösterildi ve tazminat geliri olduğu söylenerek halka sucuk dağıtıldı.

 HALKI KANDIRIYORLAR

Bugüne kadar Yargıtay'da kesinleşmiş hiçbir dava bulunmadığını belirten Kılıçdaroğlu, "Halkı yanıltıyorlar. İddialarımızla ilgili kaybettiğimiz bir dava yok. Sadece üslupla ilgili açılan davalardan birkaçı yerel mahkemede sonuçlandı. Yargıtay tarafından onanmış bir davamız yok. Bugün birçok belediye görevlisi Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanıyor" dedi.

 İŞTE TEK TEK O DAVALAR

Yolsuzluk iddiaları üzerine Kılıçdaroğlu aleyhinde 39 tazinat davası açıldı. Ayrıca CHP tüzel kişiliği adına da bir dava açıldı.

40 davadan 30'u mahkeme tarafından reddedildi. Yani Kılıçdaroğlu'nun lehine sonuçlandı. 3 tazminat davasında ise kısmen kabul, kısmet ret kararı çıktı. Kılıçdaroğlu aleyhine açılan 33 tazminat davasından 33'ü yerel mahkemede sonuçlandı. Halen 7 dava ise devam ediyor. Kulkuloğlu ile Kart aleyhine 7'si Başkan Özhaseki'nin açtığı olmak üzere 10 tazminat davası açıldı. Bunlardan 3'ü şikayetçiler lehine, 2'si aleyhine sonuçlandı.

 YARGIYI ETKİLEME ÇABASI

CHP Kayseri Milletvekili Şevki Kulkuloğlu, yolsuzluk ve rüşvet iddialarının göz ardı edilmesi için sucuk dağıtıldığını söyledi. Kulkuloğlu, "Sucuk dağıtarak, hem Başbakan'ı hem de halkı kandırıyorlar. Ağır cezada yargılandıklarını göz ardı ediyorlar. Ayrıca devam eden bazı davaları da etkilemek istiyorlar." diye konuştu. Kulkuloğlu şöyle devam etti:

 BİR DAVA DA 5 MART'TA

Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde şikayetimiz neticesinde düzenlenen iddianame ile İncesu Belediye Başkanı Zekeriya Karayol, Büyükşehir Belediyesi İmar Şube Müdürü Hilal Aybak, Büyükşehir Belediyesi UKOME Şube Müdürü Süleyman Temeltaş'ın suçlandıkları davasnın 4. duruşmasına yeni sunulan dosya ve belgeler değerlendirildi. Hacı Ali Hamurcu'nun ifadesine ait görüntü kayıtlarında silinme, tahrifat olup olmadığı konusundaki bilirkişi raporu için duruşma 5 Mart 2013'e bırakıldı." (Gazeteport)

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.