Dolar 32,2755
%0.04
Euro 34,9546
%-0.08
Altın 2.446,860
%0.02
Bist-100 10.173,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Sanki Gülşah öğretmen suçlu!

Sanki Gülşah öğretmen suçlu!

Vali yardımcısından ‘En fazla ölürsün’ cevabı alan öğretmen Gülşah Aktürk katledildi ama adeta suçlu çıktı.

  • Ege Postası
  • 17.12.2012 - 09:56

ANKARA - Korunması için başvuru yapan ve Van Vali yardımcısı Zafer Coşkun’dan ‘’En fazla ölürsün’’ cevabını alan öğretmen Gülşah Aktürk, adeta suçlu çıktı. Aile Bakanı Fatma Şahin, erkek arkadaşı tarafından öldürülen Aktürk için, ‘’Ailesine söylemeden faille bir araya gelmiş ve koruma talebinde de bulunmamış’’ dedi.

 TBMM’de de gündeme gelen olayla ilgili konuşan CHP İstanbul milletvekili Ayşe Danışoğlu ‘’Gülşah öğretmen, korunmak için devlete başvurdu. Ama devletten (Ölüm haktır, kaçış yoktur) cevabı aldı.  Bu yaklaşım münferit de değil. Koruma talep eden kadınların yüzde 73’ü öldürülüyor’’ dedi. MHP Eskişehir milletvekili Ruhsar Demirel ise  Van Vali Yardımcısı, öğretmenin vefatında kusurludur’’ diye konuştu. Bakan Fatma Şahin ise Gülşah öğretmen için şunları söyledi:

 ‘’Gülşah Aktürk, Cumhuriyet savcılığına Konya ve Van’da talepte bulunmuştur. 2 Ekin 2012’de ikamete yaklaşmama ve rahatsız edilmeme konusunda 6 ay süreyle koruma kararı verilmiş ve ailesiyle birlikte Konya’ya gitmiştir. Fakat Konya’da ailesine söylemeden faille bir araya gelmiş ve koruma talebinde de bulunmamıştır. Ondan sonra istenmeyen olay olmuştur. İçişleri Bakanlığımız, mülki amirle ilgili sorun varsa, gerekli çalışmayı başlatmıştır. Biz de Gülşah Aktürk’ün davasında bakanlık olarak taraf olup, mülki amirin yetersizliği varsa da bunun hukuki mücadelesini yapacağız’’ (Gazeteport)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.