Dolar 32,3374
%-0.07
Euro 34,8108
%0.06
Altın 2.393,270
%-0.15
Bist-100 10.277,00
%0.67

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Su altında yavru fok sürprizi

Su altında yavru fok sürprizi

MUĞLA'nın Bodrum İlçesi açıklarındaki Karaada Adası'na düzenlenen dalış etkinliğinde, su altında kayalıklar arasından kendini gösteren yavru fok, sevimliliğiyle turistlerin ilgisini topladı. Grup, uzun süre gözlemlediği fokla hatıra fotoğrafı da çektirdi. YAVRU FOK SÜRPRİZİ

  • Ege Postası
  • 17.02.2015 - 12:40
Aşkın Diving Dalış ve Eğitim Merkezi tarafından ilçeye 3 mil uzaklıktaki Karaada Ada'sına düzenlenen dalış etkinliğine, İsrail ve ABD'li turistler katıldı. Dalış sırasında su altında kayalıkların arasından bir anda turistlerin karşısına çıkan yavru fok, sevimliliğiyle tüm ilgiyi üzerine çekti. Dalış eğitmeni 60 yaşındaki Aşkın Cambazoğlu ve yardımcılarının öncülüğünde dört saat süren tüplü dalışta 1 yaşındaki fok uzun süre gözlemlendi. Grup, fokla fotoğraf çektirmeyi de ihmal etmedi. 

Eğitmen Cambazoğlu, "Karaada'da 7-8 tane koy var. Ancak hangi koyda olduğunu özellikle söylemek istemiyorum. Çünkü yerinin bilinmemesi sağlığı açısından çok önemli. Henüz küçük bir yavru. Muhtemelen annesi de yakınlarda bir yerde. Ancak turistlerle dalış yaparken ortaya çıkarak bizlere sürpriz yapması Bodrum ve koylarının güzelliğini, koruma altındaki fokların güzelliğini bir kez daha ortaya koydu" dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.