Dolar 32,3374
%-0.07
Euro 34,8108
%0.06
Altın 2.393,270
%-0.15
Bist-100 10.277,00
%0.67

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Gölette bot alabora oldu: 1 Üsteğmen kayıp

Gölette bot alabora oldu: 1 Üsteğmen kayıp

Denizli 'nin Sarayköy İlçesi Kabaağaçlar Mevkisi'ndeki gölette içinde 3 vatandaş ve 1 askerin bindiği bot alabora oldu. 3 vatandaş yüzerek kıyıya çıkarken üsteğmen olduğu belirtilen 1 kişinin kayıp olduğu bildirildi.Kayıp askere ulaşmak içi arama çalışması başlatıldı.

  • Ege Postası
  • 03.02.2015 - 13:28
Denizli'nin Sarayköy İlçesi'nde, aralarında Hava Pilot Üsteğmen Burak İz'in de bulunduğu 4 kişinin bindiği lastik bot Menderes Nehri'nde alabora oldu. Pilot Üsteğmen İz akıntıya kapılarak kaybolurken, diğer üç kişi yüzerek kurtuldu.

İstanbul'daki 4'üncü Kara Havacılık Alay Komutanlığı'nda görevli Pilot Üsteğmen Burak İz, izinli olarak geldiği Denizli'nin Sarayköy İlçesi'nde bugün saat 10.30 sıralarında ördek avlamak için 3 arkadaşıyla lastik bota binerek Menderes Nehri'ne açıldı. Kabağaçlar Mevkisine geldiklerinde, bir ağaç dalına takılan bot alabora oldu. Akıntıya kapılan Pilot Üsteğmen Burak İz kaybolurken, diğer üç kişi bir ağaç dalına tutunmayı başardı. Bu kişiler yüzerek kıyıya çıkıp kurtuldu.

İTFAİYE DALGIÇLARI ARAMAYA BAŞLADI

Kaybolan Pilot Üsteğmen İz'in bulunması için Denizli İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekipleri bölgeye gönderildi. Ancak, Deniz AFAD ekibinin sualtı biriminin 1.5 yıl önce kapatılması nedeniyle müdahalede bulunamazken, sadece karadan arama yapabildi.

Denizli Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi'nden yardım istendi ve olaydan yaklaşık 2 saat sonra bölgeye itfaiyenin dalgıç ekibi geldi. Botla nehre açılan dalgıçlar Pilot Üsteğmen Burak İz'i bulabilmek için su altında arama çalışmalarına başlattı.


BARAJ KAPAKLARI KAPATILDI

Denizli'nin Sarayköy İlçesi'nde, Menderes Nehri'nde bindikleri lastik botun alabora olması sonucu akıntıya kapılarak sürüklenen 26 yaşındaki Kara Pilot Üsteğmen Burak İz'i arama kurtarma çalışmaları sürüyor. Nehrin debisinin düşürülüp, arama kurtarma çalışmalarında kolaylık sağlanması için Cindere Barajı'nın kapakları kapatıldı. 

Menderes Nehri kenarındaki sazlıklar ve ağaçlar arasında botla arama çalışmaları sürerken, su altında etkin bir arama çalışması yürütülebilmesi için Muğla İl Emniyet Müdürlüğü Deniz Şubesi'nden de takviye olarak dalgıç istendi. 

Kara Pilot Üsteğmen Burak İz'le bulundukları botun alabora olması sonucu yüzerek kurtulan kardeşler 27 yaşındaki Özgür, 25 yaşındaki Önder ve 23 yaşındaki İsmail  Kaval kardeşler jandarma tarafından gözaltına alındı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.