Dolar 32,5276
%0.46
Euro 34,7647
%0.51
Altın 2.406,240
%1.09
Bist-100 10.046,00
%-0.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Sporda holiganizme müsaade yok

Sporda holiganizme müsaade yok

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Spor Toto Süper Lig’de takımı bulunan illerde spor savcılarının göreve başladığını belirtti. Kılıç, vatandaşların holiganizme ve vandalizme bulaşmadan spor ait zevkleri yaşamalarını istedi.Antalyaspor’un...

  • Ege Postası
  • 25.07.2013 - 16:22
Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Spor Toto Süper Lig’de takımı bulunan illerde spor savcılarının göreve başladığını belirtti. Kılıç, vatandaşların holiganizme ve vandalizme bulaşmadan spor ait zevkleri yaşamalarını istedi.

Antalyaspor’un yeni yapılan 33 bin kişilik stadının inşaatını gezen Bakan Kılıç, ustalardan inşaatın yapımı ile ilgili bilgiler aldı. Burada basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Kılıç, holiganizmle mücadelede spor savcılarının göreve başladığını dile getirdi.

Bakan Kılıç, “Özellikle Spor Toto Süper Lig’de takımı bulunan illerde spor savcıları göreve başladı. 6222 sayılı kanun harfiyen uygulamada. Bu kanundan geri adım atılması söz konusu değil. Emniyet birimlerimiz bu konuda gereken tertibatı aldı. 6222 sayılı kanun hem hakimler, savcılar yönüyle görevler yükleyen bir kanun, hem de kolluk kuvveti yönüyle görevler yükleyen bir kanun.” dedi.

Gelecek hafta Ankara’da Spor Toto Süper Lig’de takımı bulunan illerin emniyet müdürleri ve İç İşleri Bakanı Muammer Güler’in katılımı ile bir toplantı gerçekleştireceklerini bildiren Kılıç, güvenlik önlemlerinin bir kere daha gözden geçirileceğini söyledi.

Kılıç hiçbir spor severi savcı, hakim veya polisle korkutmak istemediğini belirterek, “Spor zevkinin sürdürülebilmesi için gerektiğinde savcılıklarımız göreve hazır. Hiç kimse holiganizme temessül etmemelidir. Hiç kimse şiddetten medet ummamalıdır. Hiç kimse vandalizmi sporun öğesi haline getirmemelidir. Seyredene ve sporcu olana kimsenin söyleyecek tek sözü yok, ama şiddete, teröre de hukuk devletinin vereceği bir müsaade yok.” şeklinde konuştu.

ANTALYA’YA OKÇULUK MERKEZİ YAPILACAK

Eski Antalya Stadyumu’nun doğal sit alanı olduğunu ve burayı ilgili ekonomik olarak değerlendiremediklerini kaydeden Bakan Kılıç, buraya dünyada benzeri olmayan bir okçuluk merkezi yapacaklarını aktardı.

Antalya’da yapılacak spor yatırımlarına değinen Kılıç, Antalya’nın yılın ikinci yarısında da kazanabilmesi için spor kenti haline getirmeye çalıştıklarını kaydetti. Antalya’daki kurumların ve siyasi partilerin bu spor vizyonuna sahip çıkması gerektiğini söyleyen Bakan Kılıç, bu vizyonun arkasına hükümetin ve Başbakan’ın desteğini alarak geldiğini belirtti.

Kimin hangi siyasi görüşte olduğunu bilmediğini ifade eden Kılıç, “Bugün Antalya’ya yapılan spor yatırımları ile ilgili hareket etmemiz gereken nokta şu olmalı; herkes Antalya partisinin bir üyesi gibi hareket etmeli. Herkes Antalyalı kimliğini ön plana çıkartmalı, siyasi planını arka plana atmalı ve kazanan Antalya olsun demeli.” ifadelerini kullandı.

Bakan Suat Kılıç, Aziz Yıldırım’ın da içinde bulunduğu ‘Şike Davası’ ile ilgili soruya ise hukukun son sözü söyleyeceğini, siyasetin bu işin içinde olmaması gerektiğini ifade etti.

Bakan Kılıç daha sonra Atatürk Spor Salonu’nda öğrencilerle buluştu. Burada öğrencilerle bir süre sohbet eden Kılıç, Antalya Gençlik Merkezi’ni ziyaret etti. Öte yandan Bakan Kılıç, engelli öğrencilerle tef çaldı. Bir engelli öğrenci Bakana İstiklal Marşı’nı okudu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.