Dolar 32,1943
%0.12
Euro 34,9723
%0.01
Altın 2.498,500
%-0.18
Bist-100 10.895,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Mersin'de uluslararası organizasyonlara konaklama engeli

Mersin'de uluslararası organizasyonlara konaklama engeli

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü İbrahim İlhami Koç, Akdeniz Oyunları için yapılan tesislere uluslararası düzeyde çok sayıda organizasyon talepleri geldiği halde konaklama sorunu yüzünden cevap veremediklerini belirtti. Basında Sansürün...

  • Ege Postası
  • 25.07.2013 - 12:56
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü İbrahim İlhami Koç, Akdeniz Oyunları için yapılan tesislere uluslararası düzeyde çok sayıda organizasyon talepleri geldiği halde konaklama sorunu yüzünden cevap veremediklerini belirtti.

Basında Sansürün Kaldırılışının 105. yıl dönümü ve Basın Bayramı nedeniyle Mersin'de görev yapan gazeteciler Akdeniz Oyunları nedeniyle yapılan Olimpik Yüzme Havuzunda bir araya geldi. İftar sonrası gerçekleşen etkinlikte gazeteciler olimpik yüzme havuzunda yüzme imkanı buldu.
Burada gazetecilere açıklamalarda bulunan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü İbrahim İlhami Koç, Akdeniz Oyunları nedeniyle kente kazandırılan tesislerin kıymetinin bilinmesini istedi. Mersinlilerin bu tesislerden bir şeyler kazanmak istiyorsa konaklama sorununu bir an önce halletmeleri gerektiğini ifade eden Koç, şu anda uluslararası düzeyde çok sayıda organizasyon talepleri geldiğini ancak bu taleplere konaklama sorunu yüzünden cevap veremediklerini vurguladı.

"Adamlar bize 'Biz bin 800 kişi geleceğiz' diyorlar. Bu kadar sporcu Mersin’e geldiğinde biz bunları nerede ağırlayacağız" diye soran Koç, Akdeniz Oyunları'ndan sonra ki ilk organizasyonumuz İşitme Engelliler Avrupa Şampiyonası olacak bu kapsamda 24 takım gelecek ama Kasım ayında bizim konaklama sorununu çözmemiz lazım. Umman yüzme milli takımı gelecek. Onunda ardından Fransa Jimnastik Milli takımı gelecek. Şu anda Avrupa'nın ve dünyanın birçok ülkesi Mersin’i ılıman iklimi ve dev tesisleri nedeniyle kamp yeri olarak belirlemiş durumda. Bunları bizim fırsata dönüştürmemiz lazım." şeklinde konuştu.

Bu kapsamda Ramazan Bayramından sonra Türkiye'de ilk defa Mersin'de bir spor çalıştayı yapacaklarına dikkat çeken Koç, şöyle devam etti: "270'e yakın kulübü, sivil toplum kuruşlarını ve yerel yönetimleri çağıracağız. Kendilerinden bu tesislerle ilgili çözüm önerilerini alacağız. Bununla ilgili Mersin olarak bir yol haritası oluşturacağız ve ondan sonra da yolumuza devam edeceğiz."

Eylül ayından itibaren Türkiye'de 12 tane olimpik merkez açılacağını hatırlatan Koç, "Bunun 11 tanesi açılmış durumda ve bizi bekliyorlar. Mersin'de olimpik merkez oluyor. 41 kişilik ekipten oluşan üst düzey yabancı antrenörler, diyetisyenler, fizyologlar ve doktorlarla 2016'nın sporcularını yetiştireceğiz. İnsanlar artık spora yönelmek zorunda ve bu kapsamda Sağlık İl Müdürlüğü ile birlikte obeziteye karşı bir proje yapacağız. Netice itibariyle biz Mersin’in kazanmasını istiyoruz. İklim olarak spora çok uygun bir kentiz. Bunun en güzel örneği Antalya'dır. Bundan beş yıl önce Antalya'da sadece yaz turizmi vardı ancak daha sonra spor tesisleri yaparak spor turizminde de büyük aşamalar kat ettiler. Biz yarın buraya dev sahalar yapsak bile yine konaklama sorunumuz olacak. Bu yüzden bu sorunu mutlaka çözmeliyiz. Spor Çalıştay’ında Mersin'in yol haritasını çizebilirsek Mersin sporda alır başını gider." şeklinde konuştu.

"YENİ STADIN KULLANIMI İÇİN MERSİN İDMANYURDU'NUN KARARINI BEKLİYORUZ"

Mersin İdman Yurdu'nun önümüzdeki sezonda yeni stadı kullanıp kullanmayacağı ilgili soruyu da cevaplayan Koç, "Kulüp olarak bize talepte bulundular stadı incelediler ve onların kararını bekliyoruz. Ama temennimiz kullanmalarıdır. Yüklenici firma drenaj ve çimleme çalışmalarına başladı. En büyük şansımız İdman Yurdu’nun fikstürde ilk haftayı bay çekmesi ve sonraki haftayı da deplasmanda oynaması oldu çünkü bu bize yaklaşık 3 hafta gibi bir süre kazandırdı. Türkiye’de şu anda teknolojinin en üst düzeyde kullanıldığı bu stat İdman Yurdu’nu uçurur ve tekrar süper lige taşır. Çünkü müthiş bir ambiyansa sahip." diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.