Dolar 32,3477
%-0.04
Euro 34,8529
%0.18
Altın 2.392,050
%-0.2
Bist-100 10.277,00
%0.67

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Soyer'den İstanbul Sözleşmesi açıklaması

Soyer'den İstanbul Sözleşmesi açıklaması

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Türkiye'de infiale yol açan Pınar Gültekin'in cinayetinin ardından İstanbul Sözleşmesi'nin 'ama'sız, 'fakat'sız uygulanması gerektiğini ifade etti.

  • Ege Postası
  • 22.07.2020 - 19:28

EGEPOSTASI- Son olarak 27 yaşındaki Pınar Gültekin'in vahşice katledilmesinin ardından kadın cinayetleri ve kadınlara yönelik şiddete tepkiler yükseldi.

Amacı kadınları her türlü şiddetten korumak ve kadına yönelik her türlü ayrımcılığın ortadan kaldırılmasını sağlamak olan İstanbul Sözleşmesi son olarak Pınar Gültekin cinayetiyle birlikte yeniden gündeme geldi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de İstanbul Sözleşmesi'nin 'ama'sız ve 'fakat'sız uygulanması gerektiğini belirterek sosyal medyadan şunları söyledi: 

"Kadınların yaşam hakkını koruyan #İstanbulSözleşmesi’nin gereğini yapıyoruz. 

Birleşmiş Milletler’in kadın dostu kent ilan ettiği İzmir’de kadınlara barınma, psikoloji, hukuk desteği sağlıyor, danışma hizmeti veriyoruz. 

İstanbul Sözleşmesi, "ama"sız, "fakat"sız uygulanmalıdır." 

İstanbul Sözleşmesi nedir'

Kadınlara Yönelik Şiddet ve Aile İçi Şiddetin Önlenmesi ve Bunlarla Mücadeleye İlişkin Avrupa Konseyi Sözleşmesi, bilinen adıyla İstanbul Sözleşmesi, kadına karşı şiddet ve aile içi şiddet konularında temel standartları ve devletlerin bu konudaki yükümlülüklerini belirleyen bir uluslararası insan hakları sözleşmesidir.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.