Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Soyer binlerce belediye işçisi ile buluştu: Sandıkları patlatmamız lazım!

Soyer binlerce belediye işçisi ile buluştu: Sandıkları patlatmamız lazım!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tunç Soyer, belediyelerde çalışan işçilerle buluştu. Belediye-İş Sendikası’na bağlı olarak çalışan işçilerle buluşan Millet İttifakı ( CHP-İYİ Parti) İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tunç Soyer, alanda toplanan işçilere seslendi. Tunç Soyer, ‘sandıkları patlatma’ çağrısında bulunarak, “Topu topu beş gün kaldı seçime. İzmir’den öyle bir mesaj vermeliyiz ki sandıkları patlatmalıyız. Öylesine patlatmalıyız ki İzmir ne yapıyor dedirtmeliyiz. Kimi sandığa götürebilirsek, ne kadar çok oy toplayabiliyorsak toplamak zorundayız. Aksi taktirde bizi rahat bırakmayacaklar." dedi. Soyer binlerce belediye işçisi ile buluştu

  • Ege Postası
  • 25.03.2019 - 15:00

HALİDE DEMİR POLATLI/EGEPOSTASI-Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tunç Soyer, belediyelerde çalışan işçilerle buluştu. Belediye-İş Sendikası’na bağlı olarak çalışan işçilerle buluşan Millet İttifakı ( CHP-İYİ Parti) İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tunç Soyer, alanda toplanan işçilere seslendi.

Belediye İş Sendikası’nın düzenlediği Yerel Seçimlere Destek Toplantısı’na Karabağlar Belediye Başkan Adayı Muhittin Selvitopu, Karşıyaka Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay, Balçova Belediye Başkan Adayı Fatma Güçlü Çalkaya, Menderes Belediye Başkan Adayı Mustafa Kayalar, Konak Belediye Başkan Adayı Abdül Batur, CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan’nın yanı sıra Türk İş Bölge Başkanı Süleyman Yıldırım, Belediye İş Genel Başkanı Nihat Yurdakul da katıldı.

TUNÇ SOYER: 1 NİSAN’DAN İTİBAREN İZMİR TÜRKİYE’Yİ TOPYEKÜN DEĞİŞTİRECEK

Alanda toplanan binlerce işçiye seslenen Tunç Soyer, konuşmasından önce işçilere kırmızı karanfil dağıttı. CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tunç Soyer, İzmir’in Türkiye’yi dönüştüreceğini belirtti. Soyer, “İzmir Türkiye’ye en az iki konuda örnek olacak. Tarımsal kalkınma ve demokrasi politikalarıyla İzmir Türkiye’yi değiştirecek. İzmir 1 Nisan’dan itibaren Türkiye’yi top yekun değiştirecek” dedi.

SOYER: ÖNCE SİZİN YÜZÜNÜZ GÜLECEK, ÖNCE SİZİN

İşçilere tam destek veren CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tunç  Soyer, “Önce sizler ayağa kalkacaksınız ki İzmir ayağa kalksın. Sizin yüzünüz gülmeden olmaz. İzmirlinin yüzünü güldürmek istiyoruz. İzmir’in refahı büyüsün istiyoruz. Nereden başlayacağı? Tabi ki önce belediye çalışanlarından başlayacağız kardeşim. Başka türlüsü olmaz. Yüzü gülmeyenler kimsenin yüzünü güldüremez. Önce sizin yüzünüz gülecek. Önce sizin. Önce benim işçimden başlayacağız. Benim işçimden başlayacağız. Emekçinin alın teriyle değişecek her yer. Eşit işe eşit ücret vereceğiz kardeşim. Hakkı hukuku belediyede sağlayamazsak Türkiye’de nasıl sağlayacağı? ” ifadelerini kullandı.

SOYER: DEMOKRASİYE DAHA ÇOK SAHİP ÇIKMAK ZORUNDAYIZ

CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tunç Soyer, demokrasi vurgusu yaptığı konuşmada, “Türkiye’de rejim değişti. Öyle bir değişti ki, herkesin kaderi bir kişinin iki dudağının arasında. Her gün demokrasiden daha çok uzaklaşıyoruz. Her gün daha çok demokrasiye daha çok sahip çıkmak zorundayız. Çünkü demokrasi birlikte yaşamak ve birlikte güçlü olmak demek, örgütlü halk demek. Demokrasiye sahip çıkmaz zorundayız. Çünkü demokrasi aynı zamanda zenginlik ve refah demek. Bir memlekette demokrasi yoksa, demokrasi kesintiye uğramışsa üretilen refah bir zümreyi zengin eder, yoksulluk üretir. Onun için demokrasiye sahip çıkmak zorundayız” dedi.

SOYER: BİZİ RAHAT BIRAKMAYACAKLAR, CESARETE İHTİYACIMIZ VAR

Toplumda yaratılmaya çalışılan kutuplaşmaya izin vermeyeceklerini, dayanışma ruhunu arttıracaklarını vurgulayan Tunç Soyer, “Bizi ayrıştırmak istiyorlar, izin vermeyeceğiz. Birbirimize sımsıkı sarılacağız. Dayanışmayı diri tutacağız. Çoğalmak, büyümek zorundayız. Kimse kimsenin paçasından çekiştirmeyecek. Ancak örgütlü olursak, bütün olursak mücadele gücümüz olur. Bu memleket için vicdanımızı koruyacağız. Bizi rahat bırakmayacaklar. O nedenle 3. Şeye ihtiyacımız var; cesarete. Cesarete ihtiyacımız var. O cesaret, sizde var. Bizde de var. Birbirimize sarılacağız. Vicdanımızı diri tutacağız. Cesaretimizi koruyacağız” diye konuştu.

SOYER: SANDIKLARI PATLATMAMIZ LAZIM

Seçimlere 5 gün kaldığını anımsatan Tunç Soyer, ‘sandıkları patlatma’ çağrısında bulunarak, “Topu topu beş gün kaldı seçime. İzmir’den öyle bir mesaj vermeliyiz ki sandıkları patlatmalıyız. Öylesine patlatmalıyız ki İzmir ne yapıyor dedirtmeliyiz. Kimi sandığa götürebilirsek, ne kadar çok oy toplayabiliyorsak toplamak zorundayız. Aksi taktirde bizi rahat bırakmayacaklar. O yüzden patlatmamız lazım. Çok yüksek oylar almamız lazım. O zaman hiçbir set önümüzü kesemez. İzmir sadece İzmir’den ibaret değil. İzmir Türkiye’nin umududur. Türkiye değişmek istiyor. Türkiye bu kıyafetlere sığacak bir ülke değil. Türkiye büyük bir dönüşümün, değişimin eşiğinde. Bu değişiklik İzmir’den başlayarak bütün Türkiye’yi saracak. Bunu hep beraber göreceğiz. 15 Mayıs Hasan Tahsin’in ilk kurşununun 100’üncü yılı, 19 Mayıs 100’üncü yılı, 1923 Cumhuriyet’in kuruluşunun 100’üncü yılını. Cumhuriyetin değerlerini, erdemlerini, Atatürk’ü yeni bir yüzyıla İzmir’den taşıyacağız. Önce sandıkları patlatacağız, ondan sonra çok güzel günler göreceğiz. Motorları maviliklere süreceğiz. Güzel günler göreceğiz kardeşlerim. El ele kol kola, omuz omuza, güzel günler göreceğiz” değerlendirmesini yaptı.

SOYER: SİZİ KESİNLİKLE KRİZE EZDİRTMEYECEĞİZ

Seçim sonrası başlayacak ekonomik krize işaret eden Tunç Soyer, “Aday olduğumda iki temel hedefim var. Bu kentin üretebileceği zenginliğin daha büyük olduğunu biliyorum. İkincisi, bunu çok daha adil dağıtmanın da mümkün olduğunu biliyorum. Bu nedenle siyaset yapıyorum. Başka bir ülke, İzmir olduğunu biliyorum. Bu kentte çok büyük zenginlikler yaratabiliriz. 2004-2018 yılları arasında İzmir ülke bütçesine 477 milyar lira para aktarmış. Aynı süre içerisinde hükümetten sadece 117 milyar almış. Aldığının 3 mislini bu devlete, bu millete ödemiş. Buna karşın örnek gösterilecek işler yapmış. Önümüzde ciddi bir ekonomik kriz var. Uluslararası siyaset krizleri var. İzmir o kadar güçlü bir kent ki, biz kooperatiflerle, mahalle meclislerle, e ticaretle, fuar ve kongre merkeziyle, sanayide-tarımda-turizmde yapacaklarımızla İzmir’in refahını büyüteceğiz. Daha çok yatırım yapmanın kanallarını açacağız ve kesinlikle sizi krize ezdirtmeyeceğiz. Bunu el birliğiyle yapacağız. Demokrasi ile yapacağız” açıklamasını yaptı.

ÖMER BOLSOY: DEMOKRASİ İŞÇİNİN EKMEĞİDİR, DEMOKRASİ VARSA EKMEK BÜYÜK YOKSA…

İşçiler adına konuşan Belediye İş 1 No’lu Başkanı Ömer Bolsoy, “Demokrasi işçinin ekmeğidir. Demokrasi varsa ekmek büyük, yoksa küçülür. Hukuk, adalet ve demokrasi mücadelesi aynı zamanda hakça bölüşme mücadelesidir” dedi.

NİHAT YURDAKUL: DEMOKRASİDEN YANA OLANLARA OY VERMEMİZ LAZIM

Belediye İş Sendikası Genel Başkanı Nihat Yurdakul, ‘İşte örgüt, işte başkan’ sloganları eşliğinde bir konuşma yaptı. Sendika genel başkanı Nihat Yurdakul, demokrasinin önemine vurgu yaparak, işçilerden ve demokrasiden yana olanlara katkı ve oy verilmesi gerektiğini söyledi.

YURDAKUL: NE OLURSUNUZ, AKRABALARINIZI ARAYIN, BİRİ İKİ, İKİYİ DÖRT, DÖRDÜ SEKİZ YAPIN

Sendika genel başkanı Yurdakul, “Sahip çıkmamız gereken değerlerimiz var. Bunun başında demokrasi geliyor. Laik Cumhuriyet geliyor. Bu değerlerin başında hukuk devleti geliyor. Ülkelerde sorun varsa, bu sorunu aza indirgeyecek kurumlar işçi sınıfı ve üniversitelerdir. Bakın görün ki, işçi sendikaları, üniversiteler, yargı, sivil toplum örgütleri, TBMM kontrol altında. O zaman çocuklarımızı, torunlarımızı, geleceğimizi düşünmemiz lazım. Demokrasiden yana olanlara katkı ve güç sunmamız lazım. Emekçinin alın terine saygı gösterenlere oy vermemiz, desteklememiz lazım. 1923’te kulluktan vatandaşlığa geçtik. Bunu gerçekleştiren Mustafa Kemal Atatürk. Belediye İş Sendikası’nın nefesi, suyu, ekmeği, aşı, geleceği laik Cumhuriyet. Bu olmadan demokrasi olmaz. Çağdaş hukuk devleti ve demokrasi. Bu ilkeleri savunan belediye başkan adaylarımızı sonuna kadar destekliyoruz. Belediye İş Sendikası siyaset yapmıyor, politika yapıyor. Ülkemizde barış olsun diye politika yapıyoruz. Atatürk’ün dediği gibi sömürü olduğu sürece barış olmaz. Türkiye yüzünü İzmir’e dönsün. Belediye İş’in partisi Türkiye Cumhuriyeti’dir. Lideri de Mustafa Kemal Atatürk’tür. Var mı daha ötes? Sizden özel ricam var; ne olursunuz biri iki yapın. Çok önemli. Şavşat, Edirne, Ankara, İstanbul, Kars için önemli. İkiyi dört, dördü sekiz yapın. Çoğalın çoğalın. Akrabalarınızı arayın, ne olursunuz bu anlayışa destek olmalarını sağlayın” şeklinde bir konuşma yaptı.

METİN ŞANLI: HALKÇI, EMEK VE EMEKÇİ DOSTU TUNÇ SOYER

Belediye İş Sendikası 2 No’lu Şube Başkanı Metin Şanlı, Tunç Soyer’e tam destek verdiklerini belirterek, nasıl bir belediye başkanı istediklerini dile getirdi. Şanlı, “Vatandaşların çıkarlarını ön planda tutan bir belediye başkanı istiyoruz. Halkımıza hizmet edenleri unutmayan, emeğin karşılığını veren adil bir belediye başkanı istiyoruz. Kültürüne, doğasına, insana, demokrasiye, hukuka, adalete saygılı ve inanan halkçı bir belediye başkanı istiyoruz. Laik demokratik hukuk devletine sahip çıkan başkan istiyoruz. Demokrasiyi yerelden başlayarak halktan ve emekten yana kurmak için yola çıkan, refahı adil paylaştırmazsam uyuyamam diyecek kadar ahlaklı, olumsuzluklara rağmen kendini ateşe atacak kadar cesur, Seferihisar’da birlikte çalıştığımız halkçı, emek ve emekçi dostu Tunç Soyer’in yanındayız” dedi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.