Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'de vekil adaylığı başvurularında son gün: İzmir'den 161 isim!

CHP'de vekil adaylığı başvurularında son gün: İzmir'den 161 isim!

CHP'de milletvekili aday adaylığı için başvuru süresi 1 Mart Pazar günü saat 17:00’de sona erecek. Genel Merkez'e cumartesi akşamına kadar 161 kişi İzmir'den milletvekili adayı olmak için başvurdu. Vekillik başvurularında son gün

  • Ege Postası
  • 28.02.2015 - 23:11
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - CHP Genel Merkezi, 24 Şubat'ta tamamlanması gereken milletvekili adaylığı başvurularını olumsuz hava koşulları nedeniyle 1 Mart Pazar gününe kadar uzatmıştı. İzmir’de partinin önseçim ve 6 kontenjan kararı alması sonrası bir çok isim aday adaylığı başvurusu yaptı.

161 BAŞVURU
Cumartesi mesaisi tamamlanırken, başvuruların tamamlanmasına bir gün kala İzmir’den milletvekili olmak için başvuranların sayısı 161’e ulaştı.

VEKİLLER NE YAPTI'
CHP’de başvurularda son güne girilirken İzmir milletvekillerinden Erdal Aksünger, Mehmet Ali Susam, Aytun Çıray, Mustafa Moroğlu, Hülya Güven, Güldal Mumcu, Rahmi Aşkın Türeli, Mustafa Balbay adaylık başvurularını yaptı.
Bu isimlerden Balbay, Moroğlu ve Güven önseçime girecek. Diğer isimler ‘kontenjan’ şıkkını işaretledi.  Musa Çam, Rıza Türmen, Alaattin Yüksel ve Oğuz Oyan ise henüz başvuru yapmayan CHP İzmir Milletvekilleri oldu. Bu isimlerden Yüksel adaylık başvurusu yapmayacak. Diğer 3 vekilin son gün başvuru yapmaları bekleniyor.

Parti Meclisi Üyesi Elfin Tataroğlu da başvuru yapan isimler arasında yer aldı. Tataroğlu, tercihini kontenjandan yana kullandı. Tataroğlu, genel merkezin kararını bekleyecek. 

YDK üyesi Selahattin Balta da İzmir'den milletvekili aday adayı olurken, 'kontenjan' şıkkını işaretledi.


İŞTE 28 ŞUBAT İTİBARİYLE İZMİR İÇİN BAŞVURANLARIN TAM LİSTESİ


 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.