Dolar 32,5878
%0.35
Euro 34,8666
%0.39
Altın 2.495,840
%0.46
Bist-100 9.701,00
%1.85

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Partili Sait mobilya fuarını bir uzmanla gezdi!

AK Partili Sait mobilya fuarını bir uzmanla gezdi!

Meclisin ara vermesiyle soluğu İzmir’de alan Rifat Sait, İzmir mobilya fuarını ziyaret ederek, mobilyacı esnafına destek verdi.

  • Ege Postası
  • 28.02.2015 - 15:44
TBMM’de İç Güvenlik yasa tasarısı üzerine yoğun bir çalışma temposuna giren vekiller, hafta sonu meclisin ara vermesi üzerine seçim bölgelerine giderek çalışmaya devam ediyorlar. AK Parti İzmir milletvekili Rifat Sait, arayı fırsat bilerek İzmir’de bu yıl altıncısı düzenlenen Mobilya fuarını ziyaret etti ve buradaki mobilyacı esnafına destek verdi.  Eşi Sevilay Sait ile fuarı gezen Sait, bu işin uzmanı hanımlar, sevgili eşimle fuarı gezerek bir uzman gözüyle mobilya sektörünü inceleme fırsatımız oldu, dedi. Sait, 1 Mart Pazar günü kısmetse İzmir valimiz Sayın Mustafa Toprak ile de tekrar fuarı tekrar ziyaret etmeyi düşünüyoruz, dedi.
 
2023’te hedef 25 milyar dolar
 
Mobilya sektörü, İzmir ve Türkiye için önem taşıyor diyen Sait, sektör Türkiye’nin en köklü sektörlerinden biri, son on beş yılda hızlı bir büyüme trendi yakaladı, Türkiye’de mobilya sektöründeki üretim hacmi 8 milyar dolar civarlarında tahmin ediyoruz, dedi.   Mobilya sektöründeki işletme sayısı, imalat sanayideki işletme sayısının %10’unu oluşturmaktadır diyen Sait, Sektör 200’den fazla ülkeye yaklaşık 2 milyar dolar ihracat yapıyor, dedi. Sait, sektörün hızlı değişim ve dönüşüm sürecinde olduğunu ve Cumhuriyetimizin 100.kuruluş yılı olan 2023 yılı için 25 milyar dolar üretim ve 10 milyar dolar ihracat beklentisi ile dünyanın ilk 10 Avrupa’nın ise ilk 5 büyük mobilya üreticileri arasında olmayı hedeflendiğini söyledi.
 
TÜİK verileri ile Mobilya sektörü
 
Mobilya sektörünün milli gelirden aldığı pay miktar olarak artmıştır diyen Sait, bu da sektörün büyümesi için gerekli olan yatırımların elde edilebilmesini sağlamıştır, dedi.  Mobilya TÜİK tarafından yapılan “gelirler ve yaşam koşulları” araştırmasına göre harcamalardan aldığı pay bakımından hane halkı gider kalemleri içerisinde; % 5,9 ile beşinci sırada yer almaktadır, diyen Sait,  Mobilya harcaması kira-konut, gıda, ulaşım, lokanta-otel harcamalarından sonra gelmektedir, dedi.  Sait, TÜİK verilerine göre mobilya sektöründe yerel birim sayısı 33.924, ücretli çalışanlar sayısı 121.080 olarak gözükürken, Sosyal Güvenlik Kurumu kayıtlarına göre ise 16.915 kayıtlı işyeri, 116.860 kişi ise sigortalı çalışan olarak gözükmektedir, dedi.
 
Balkan Mobilya fuarı
 
İzmir milletvekili Rifat Sait, mobilya sektöründe, Çin, Arap ülkeleri ve bazı komşu ülkelerle dış ticaretini geliştirdiği gözlemliyoruz ancak yeterli değil, 80 milyon toplam nüfusu ile Balkan ülkeleri bizim için potansiyel, bu yüzden de Balkan ülkeleri için mobilya fuarı önerimiz oldu, dedi. İzmir’deki fuarın perakende değil toptan satışa yönelik olduğunu belirten Sait, fuarın olumlu sonuçlarını fuar bittikten sonra gerçekleşecek alımlar ile netlik kazanacağını söyledi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.