Dolar 32,2020
%-0.22
Euro 35,0069
%-0.22
Altın 2.498,740
%1.32
Bist-100 10.644,00
%3.14

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Sındır’a ‘Tahtacı’ teşekkürü

Sındır’a ‘Tahtacı’ teşekkürü

Ege Bölgesi’ndeki tahtacı derneklerinin başkanları ve yönetim kurulu üyeleri Bornova Belediyesi Naldöken Kültür Merkezi’nde düzenlenen dayanışma gecesinde biraraya geldi. Türk Halk Müziği Sanatçısı Yolcu Bilginç’in konser verdiği gecede Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır’a daha önce Aşık Veysel Rekreasyon Alanı’nda düzenlenen Tahtacı Şenliği’ne verdiği destek nedeniyle plaket verildi

  • Ege Postası
  • 21.11.2012 - 10:21
İZMİR- Ege Bölgesi’ndeki Tahtacı derneklerinin başkanları ve yönetim kurulu üyeleri Bornova Belediyesi Naldöken Kültür Merkezi’nde düzenlenen dayanışma gecesinde biraraya geldi. Tahtacı Kültür Eğitim Kalkınma ve Yardımlaşma Derneği Genel Başkanı ve Türk Halk Müziği Sanatçısı Yolcu Bilginç’in bir konser verdiği gecede, Ali Ekber Çiçek, Ruhi Su, Nazım Hikmet Ran, Uğur Mumcu, Bahriye Üçok ve düşünceleri uğruna mücadele eden insanlar anıldı. Bilgiç’in verdiği konserin ardından Tahtacılar’a özgü ‘Görgü Cemi’ de yapıldı. Bir süre önce Aşık Veysel Rekreasyon Alanı’nda düzenlenen Tahtacı Şenliği’ne verdiği destekler nedeniyle Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır’a da plaket verildi.

 Sındır: “Benim için insan sevgisi ön plandadır”

 Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, aldığı plaketin kendisi için büyük bir onur kaynağı olduğunu belirterek, “Benim için insan sevgisi ön planda. Hoşgörü her zaman şiarımdır. Kin, nefret gibi kötü duyguları içimde taşımam. İnsanı özünde iyi bir varlık olarak görürürüm. Tahtacı kültürünün özünde de bunun olduğunu biliyorum. İnsana değer veren kültürün ve oluşumların her zaman yanındayım” dedi.


Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.