Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Sındır, Makedonya göçmenleriyle buluştu

Sındır, Makedonya göçmenleriyle buluştu

Aydın'ın Kuşadası İlçesi'nde buluşan Makedonya Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği (Mak-Göç) üyeleri derneğin Bornova Şubesi'nin 20'nci kuruluş yıldönümünü kutladı.

  • Ege Postası
  • 24.10.2016 - 15:51

Etkinliğe katılan CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır, "Bizi ayrıştırmak isteyenlere inat, önce insan diyerek, Cumhuriyetimize, vatanımıza bağlı kalarak bu yolda elimizden geleni yapacağız" dedi.

1996 yılında kurulan ve 650 üyesi bulunan Makedonya Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği Bornova Şubesi tarafından Kuşadası'nda düzenlenen geceye CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır, Makedonya Göçmenleri Genel Başkanı Necati Yılmaz, CHP Bornova İlçe Başkanı Nevzat Kavalar ve 400'e yakın dernek üyesi katıldı.

Makedonya Göçmenleri adı altında kurulan ilk derneğin Mak-Göç olduğunu belirten Mak-Göç Genel Başkanı Yılmaz, derneğin kuruluş amaçlarından taviz vermeden çalışmalarına devam ettiğini dile getirdi. Yılmaz, Türkiye'de 24 milyona yakın Balkan göçmeni olduğuna dikkati çekip, "Ayrıştıran değil birleştiren dernek olmak istiyoruz. Balkan göçmenlerinin Meclis'te temsil edilememesi üzücü" dedi. CHP Genel Sekreteri Prof. Dr. Sındır, tüm ayrıştırmaların karşısında olduklarını belirtip, "Bizi ayrıştırmak isteyenlere inat, önce insan diyerek, Cumhuriyetimize, vatanımıza bağlı kalarak bu yolda elimizden geleni yapacağız. Sınır ötesinde, doğu da güneydoğuda kısacası Türkiye için şehit olanların, canını verenlerin hangi uğurda şehit olduğunu unutmadan bu değerleri korumaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Makedonya şarkıları ve danslarının yer aldığı gece pasta kesilip 10. Yıl Marşı'nın söylenmesiyle sona erdi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.